De grote zoektocht

Donderdagavond werd de grote zoektocht gespeeld. Het spel bestond uit 3 onderdelen. Bij het eerste onderdeel kregen de kinderen een kwartier de tijd om in en om de blokhut te lopen. In die tijd moesten ze zo veel mogelijk te onthouden over 100 verstopte voorwerpen. Na deze 15 minuten kregen de groepjes vragen over wat ze zojuist gezien hadden, zoals: ‘Waar was grote smurf?’ De Apachen gaven een mooi antwoord: ‘Op de stoel in de eetruimte’ met daarbij een tekening van de tafels, zodat precies duidelijk werd waar grote smurf zich bevond.

Bij het tweede deel moesten rebussen worden opgelost. Bij de rebus waren foto’s van de voorwerpen te zien. Op de voorwerpen zaten letters. De letters op de juiste volgorde vormden zinnen. Alle groepjes renden fanatiek heen en weer om binnen de tijd zo veel mogelijk rebussen op te kunnen lossen.

Bij het laatste deel moesten de voorwerpen weer verzameld worden. Hoe meer voorwerpen er gevonden werden, hoe meer punten men kreeg. Dit leverde nogal wat stress op bij de Coole Toekans. Ondanks een niet verstopte – en dus onvindbare – theedoek eindigde dit groepje nog steeds met kop en schouders bovenaan.

Einduitslag:

De Coole Toekans – 10
De Maffiakatten – 9
De Apachen – 8
De Terminators – 7
Het Wilde Oosten – 6
De Cowkids – 5

Sorry, comments are closed for this item.