Winkelspel

’s Middags gingen we weer naar het centrum van Weert om het winkelspel te spelen. De kinderen moesten kriskras door het centrum 10 verschillende locaties vinden en daar steeds een andere opdracht te krijgen om op te lossen.
Zo moesten ze in de Muntpassage 6 schaakstukken zoeken die verstopt waren in winkeletalages en mochten ze op de foto met passanten die bijvoorbeeld witte sokken aan hadden, met een fiets liepen of drie winkeltassen bij zich hadden.
Ook waren er sudoku’s, kruiswoordpuzzels, woordzoekers en raadsels die opgelost moesten worden. Tijdens het spel mocht er een heerlijk Italiaans ijsje gehaald worden bij ijssalon Confuso.
De groepjes kregen ook een bingokaart mee met 16 getallen van 1 tot 100 die ze moesten zoeken. Om het niet al te makkelijk te maken, waren huisnummers verboden. Maar sommige groepjes hadden daar een creatieve oplossing voor bedacht. Alle gerechten van de menukaart van een Chinees restaurant, genummerd van 1 tot 140, konden gewoon afgestreept worden.
Na ruim 2 uur puzzelen en opdrachten vervullen, bleek Het Wilde Oosten het beste groepje. Zij slaagden erin om 9 van de 10 opdrachten succesvol te voltooien. De beste puzzelaar van dit groepje was Lars, die de meeste puzzels sneller en beter op wist te lossen dan de oudere kinderen. Onderaan eindigde het groepje van de jarige Timo, vooral omdat ze in het begin drie kwartier nodig hadden voor de sudoku die ze niet op konden lossen.Sorry, comments are closed for this item.