Quiz

Na een lange dag gezwommen te hebben, was het tijd voor een rustiger spel: de quiz. Dit keer niet één grote quiz, maar drie verschillende kleine quizzen, waar steeds twee groepjes tegelijk voor de winst streden. Na een half uur werd er doorgewisseld en het spel werd slechts voor ijsjes onderbroken.
Bij Potige smurf speelden de kinderen Pim Pam Pet. Daarbij moesten ze vragen beantwoorden als “noem een voetbalclub met de letter E, een kleur met de letter T of een smurf met de letter R”. De smurfen wisten natuurlijk meteen: dat moet Ruimtesmurf zijn. Maar de kinderen konden daar niet opkomen. Als ze de vraag goed hadden, dan mochten ze een letter grabbelen. Met die letters mochten ze vervolgens proberen woorden te leggen, maar dat bleek nog niet zo simpel. Het Wilde Oosten had een flinke dosis geluk met het grabbelen en verzamelde maar liefst 13,5 goudklompje voor het rodedraadspel! Dat maakt de wat lagere score ongetwijfeld goed.
Het tweede spel was van Smulsmurf en daar konden voor de verandering de jongsten eens de quizvragen beantwoorden. Hoe jonger het kind dat de vraag goed beantwoordde, hoe meer punten het groepje kreeg. Een goed antwoord van het jongste kind leverde daarom 6 punten (én een bonusgoudklompje) op, terwijl met een antwoord van de groepsoudste maar een mager punt te verdienen was. Thomas, Rens, Tomek en Tim wisten zo een heleboel punten te scoren voor hun groepje. Voor vragen als ‘Van welk land is Warschau de hoofdstad?’ en ‘In welke taal werden in de middeleeuwen de meeste boeken geschreven?’ draaiden zij hun hand niet om.
Voor het derde spel (bij Brilsmurf) was vanochtend een enquête afgenomen onder de kinderen. De kinderen vulden allemaal in wat ze het lekkerste avondeten vonden, wat het leukste spel, welke smurf ze dachten dat het meeste snurkte, hoeveel theedoeken ze dachten dat we mee hadden genomen en nog heel veel andere vragen. De antwoorden daarvan werden snel door de smurfen verwerkt tot een set vragen. Zo moesten de kinderen bedenken hoeveel huisdieren het gemiddelde kampkind heeft en hoeveel kinderen de hamburgers van zaterdag het lekkerste eten vonden. Mede door hun goede prestaties bij dit laatste spel sleepten de Wilde katten de eindwinst binnen.

Score:
Het Wilde Oosten: 8
Apachen: 7
Wilde katten: 10
De coole toekans: 9
De terminators: 6
Cowkids: 5Sorry, comments are closed for this item.