Fotospeurtocht

Vanmiddag was het tussen de buien door tijd voor de fotospeurtocht: in de binnenstad van Weert zijn de groepjes op zoek gegaan naar locaties waar foto’s gemaakt zijn. De kinderen gingen op pad met een boekje vol foto’s, met bij elke foto een vraag. Ze konden de vragen beantwoorden door de locaties van de foto’s terug te vinden in de stad. Om de plekken op de foto’s terug te vinden moesten ze hun ogen goed open houden, want sommige plekken waren goed verstopt! Gelukkig zijn er heel wat ogen in ieder groepje en zijn bijna alle fotolocaties teruggevonden.

Eén van de vragen bleek wel lastig om te beantwoorden: bij een foto van de Blokker stond de vraag “welke prins kocht hier zijn feestspullen?”. De gevel van de winkel werd lange tijd afgespeurd om het antwoord te vinden, maar dit keer was het antwoord daar niet te vinden. Sommige groepjes hebben genoeg omlaag gekeken om het antwoord te vinden in een stoeptegel voor de winkel, die beschilderd was met Prins Carnaval. Groep Het Wilde Oosten bedacht een andere creatieve oplossing: zij maakten een foto van Lucas “Prins” met feestspullen in zijn handen in de winkel.

Deze creatieve oplossing was echter nog niet genoeg voor de winst. Deze ging naar de Cowkids, die alle foto’s hebben teruggevonden en alle vragen goed wisten te beantwoorden.

Het Wilde Oosten: 9
Apachen: 9
Wilde katten: 9
De coole toekans: 8
De terminators: 7
Cowkids: 10Leave a Reply