Kempenkamp 2005 dag 2

Zondag 10/7/2005

Een aktief dagje…

Er is er een jarig…
Al heel vroeg waren de Smurfen in de weer. Er moest een cadeautje voor de jarige Tom Weijtens geregeld worden! Inmiddels was Ruud (Tom’s broer) ook wakker. Hij had natuurlijk ook iets voor zijn broer. Iedereen in de zaal van de jongste kinderen sliep nog toen de Smurfen samen met Ruud de zaal binnen gingen. Toen klonk er natuurlijk snel “Lang zal Tom leven”.

 2005-24

 2005-25

Tijdens het ontbijt mocht Tom zijn cadeau van de Smurfen uitpakken. Het bleek een spel te zijn. Hierna werd er nog een keer voor Tom gezongen. Tom Proficiat!

Sportdag deel 1
Dit deel van de sport dag bestond uit vele kleine sportspelletjes. Op het voetbal veld lagen alle spellen al klaar toen de smurfen en de kinderen aan kwamen lopen. De kinderen gingen per groep alle spellen af.

Paalwerpen
Het paalwerpen was erg leuk. De bedoeling was simpel pak de paal van de grond en gooi hem daarna zo ver mogelijk weg. Nog leuker was dat het meetlint slechts 10 meter lang was. Sorry klungel maar dan had Gijs maar niet zo ver moeten gooien.

 2005-26

 2005-27

Jutezakwerpen
Het jutezak werpen was een spel met een extra moeilijkheidsgraat. Er waren namelijk acht vakken. Als je de jutezak in het eerste vak gooide kreeg je 1 punt. Gooide je de jutezak in het achtste vak kreeg je acht punten. Je mocht twee keer gooien en de punten van beide worpen werden bij elkaar op geteld. Maar gooide je de jutezak voorbij het laatste vak kreeg je geen punten voor de worp, opletten dus voor de krachtpatsers. Er waren twee jutezakken. Een zware en een lichtere. Je mocht zelf kiezen met welke zak je gooide. Gijs was de enige van de kinderen die een jutezak in het achtste vak kreeg. Het was wel de lichtste zak dus blijf oefenen Gijs!

2005-28

Verspringen uit stand
Het verspringen uit stand was leuk om naar te kijken.

 2005-29

 2005-30

Je moest zo ver mogelijk springen zonder een aanloop te nemen.

2005-31

2005-32

Iedereen had toch weer zijn eigen manier om door de lucht te zweven.

2005-33

Even pauze
Al deze spellen waren wel heel inspannend en bovendien was het erg warm. Er was tussen de spellen door dus even tijd om bij te komen en om iets te drinken. Maar even later was het weer tijd voor de spellen die je nog niet gedaan had…

 2005-34

 2005-35

Limbo-dansen
Wat nou precies de kunst achter het limbo-dansen is, wisten de Smurfen tot dit kamp niet. Ze zijn namelijk zo klein dat ze gewoon onder de limbostok door kunnen lopen. Op de sportdag hebben we het even onderzocht.

 2005-36

 2005-37

De meiden en Rutger lieten zien dat je ‘gewoon’ je rug heel ver naar achter moet doen. Dan nog even een trucje met je hoofd (dus niet opzij maar met je kin omhoog) en je bent eronderdoor.

 2005-38

2005-39

En toen kwam Alex. Die heeft zo’n ongelofelijke kracht en beheersing in zijn benen, dat hij heel diep kan zitten en ook nog naar achter kan leunen, terwijl hij langzaam naar voren wandelt… De stokhouders, Potige en Smurfin, hadden zoiets nog nooit gezien. Dus hebben we Surfsmurf er een foto van laten maken.

2005-40

400 meter hardlopen
De moeilijkheid bij het 400 meter hardlopen was natuurlijk dat je niet te snel moest beginnen. Veel kinderen spurten weg om na de eerste 100 meter gas terug meten nemen omdat ze te moe waren. De kleine kinderen mochten afsnijden waardoor ze niet zover hoefden et lopen.

 2005-41

2005-42

De sprint
De sprint. Dit was nog wel het makkelijkste spel van allemaal, het enige wat je hoefde te doen was zo snel mogelijk naar de finish rennen. Maar om er als eerste over de finish te komen was helemaal nog niet makkelijk! Maar toen Boeren tegen Lol ging rennen werd het pas echt spannend. Gelukkig won Boeren met een neuslengte.

2005-43

2005-44

De uitslag van deze sportieve ochtend

The Gladiators         15
De Schakende Romeinen      13
Nos               11
V                9
De Bataafjes          8
De Brassers           7
Julius Flapdrol         6
Smurfschieters         4

Waterspellen
Vandaag hebben we ´s middags de waterspellen gedaan. Dat was een leuke verrassing, want het was erg warm, dus vrijwel iedereen had wel zin om in het water te springen.
We zijn naar een meer in de buurt gegaan waar we eerst lekker vrij gezwommen hebben en daarna begonnen we met de waterspellen. Alle groepen mochten eerst een spelonderdeel kiezen waar ze de Joker op zetten. Voor een spelonderdeel waar de Joker opgezet is, krijgt de groep dubbele punten. De spelonderdelen waaruit de groepen konden kiezen, waren Badhuis, Berend Botje, Aquaduct, Tempel en Slaven Drijven. Vooral de Smurfenschieters gingen hevig in discussie over welk onderdeel het handigste was om te kiezen.

2005-45

De eerste opdracht, Badhuis, was om zo snel mogelijk een lege emmer vol water te krijgen zonder de emmer te verplaatsen. Nos en Julius Flapdrol hadden hier hun Joker opgezet. Voor dit spel was vrijwel alles toegestaan, dus was Ruud van De Schakende Romeinen zo slim om aan Moppersmurf een plastic zak te vragen, die hij uiteraard kreeg, want de smurfen zijn er ten slotte om de deelnemers te helpen. Nadat voor Ruud de overwinning zeker was, gaf hij de vuilniszak door aan de groep Nos, de hierdoor tweede werd, wat ervoor zorgde dat Nos wel 18 punten kreeg omdat zij de Joker hierop ingezet hadden. Zo circuleerde de vuilniszak terwijl andere bijzonder creatieve, maar minder effectieve manieren geprobeerd worden zoals het vervoeren van water in de handen, in t-shirts, in de mond om het weer uit te spugen en ook het gebruik van bakjes en kleinere plastic zakjes en door Wendy zelfs haar duikbril hielp bij beetjes. Voor de opdracht was maximaal tien minuten toegestaan, maar iedere groep wist binnen acht minuten de emmer helemaal vol te krijgen.

 2005-46

2005-47

Na deze intensieve renopdracht kwam een nieuwe, wat minder actieve, maar des te meer creatieve opdracht: Tempel. Voor deze opdracht moesten de groepen binnen een kwartier een zo mooi mogelijke tempel bouwen.

2005-48

Iedere groep ging meteen hard aan de slag en de smurfen zagen al snel de meest mooie kunstwerken verschijnen. Er waren hele klassieke Romeinse tempels, maar ook hele moderne en er kwamen prachtige waterbanen tevoorschijn. De Smurfschieters, die op dit spel hun Joker hadden ingezet, hadden zelfs een hele wildwaterbaan om de tempel heen die René voor ons demonstreerde. Stan kreeg met zijn onmetelijke charme zelfs drie meisjes die helemaal niet bij het kamp hoorden zover om hun groepje te helpen! De beoordeling van de tempels was uiteindelijk ongelofelijk lastig omdat iedere groep een mooi bouwwerk had weten te maken, maar sommigen hadden weer nét dat beetje extra of hielden zich nét iets beter aan de opdracht dan de anderen, waardoor we uiteindelijk toch een score uit konden kennen. Het bouwsel van Julius Flapdrol leek het meeste op een echte Romeinse tempel en daarom kregen zij de hoogste score.

2005-49

 2005-50

Voor het derde onderdeel was snelheid de belangrijkste factor. De groepjes moesten namelijk een kanaal graven voor het bootje van Berend Botje. Vanaf het meer moest iedere groep een kanaal graven van ongeveer drie meter en de opdracht was geslaagd als het bootje zonder aangeraakt te worden vanaf de kust naar de afgesproken plek gevaren was. In het begin ging het behoorlijk gelijk op en overal ontstonden diepe kanalen, maar De Brassers, die op dit spel hun Joker hadden ingezet, waren zo slim om wat schepjes te vragen en zo konden zij een stuk sneller graven en konden zo twintig punten voor één spel verdienen! Hierna finishte iedereen vlak achter elkaar, maar steeds was één groepje net ietsje eerder.

 2005-51

 2005-52

Inmiddels had iedereen al honger en heel veel dorst, want het was al behoorlijk warm geworden, dus hielden we even pauze om een stuk fruit te eten en een beker water te drinken. Inmiddels werd het laatste onderdeel van vandaag, Slaven Drijven, klaargezet, want Aquaduct doen we een andere dag. Voor het Slaven Drijven moesten twee teams steeds het water in om vanachter een bepaalde lijn water te halen in bekertjes op dienbladen.

 2005-53

2005-54

Alleen worden ze op de terugweg door twee teams vanaf de zijkant met sponsballen bekogeld. Brigitte was hier favoriet doelwit van Moppersmurf en ook een paar anderen werden constant geraakt door sponsballen. Zowel De Schakende Romeinen als De Bataafjes hadden op dit spel hun Joker ingezet en De Schakende Romeinen werden uiteindelijk op één bekertje verschil tweede en hadden dus achttien punten te pakken.

 2005-55

2005-56

De uiteindelijke eindstand is helaas nog niet bekend, omdat Aquaduct nog niet gespeeld is. Zodra die uitslag bekend is, komen het verslag van het spel en de uitslag ook op de website.

2005-57

 2005-58

De tussenstand is als volgt:

        De Brassers  Smurfschieters De Schakende Romeinen Nos
Badhuis     8       7        10           18
Berend Botje  20      5        3           9
Aquaduct				
Tempel     3       8        5           8
Slaven Drijven 5       3        18           10

        De Bataafjes The Gladiators  Julius Flapdrol    V
Badhuis     3       6        10           4
Berend Botje  4       8        7           6
Aquaduct           Joker		
Tempel     9       6        10           7
Slaven Drijven 8       6        8           7

2005-59

Groetjes van Lolsmurf en Ruimtesmurf

Improvisatiespel
’s Avonds hebben de kinderen mogen laten zien hoe goed zij konden improviseren. Terwijl de andere groepen hun hersens braken over tangrampuzzeltjes, werd door één vijftal nagedacht over een groot probleem. De Schakende Romeinen moesten bijvoorbeeld een rammelende strijdwagen aan de man proberen te brengen.

 2005-60

 2005-61

Op zich geen gemakkelijke opgave maar met een kolossale hoeveelheid paardenkracht en een paar gratis slaven, lukte het toch het ding te verkopen. De Brassers moesten de koning overtuigen dat ze leuk, lief, schattig, intelligent en/of rijk genoeg waren om de hand van zijn dochter te krijgen.

 2005-62

 2005-63

Verder was er nog een galeischip met slaven. Heel handig … maar vandaag even niet. De slaven weigerden verder te roeien en de zweep was kwijt. Gelukkig kwam Benny met een verhaal over een schat zodat toch nog enkele slaven bereid waren hun spierballen te gebruiken.

2005-64

 2005-65

Anne gooide ook nog eens al haar charmes in de strijd om van Ceasar tegen gunstige voorwaarden een urn goudstukken los te krijgen. Al met al waren de kinderen ook dit jaar weer zeer overtuigend en hebben zij weer een hoop rotzooi aan smurfen kunnen slijten.

2005-66

 2005-67

Uitslag improvisatiespel

              Tangram Improviseren Eindscore
Nos              12     14     13
The Gladiators        15     11     13
De Bataafjes         8      15     11
V               8      11     10
Julius Flapdrol        14     4      9
De Schakende Romeinen     4      11     7
De Brassers          8      4      6
De Smurfschieters       2      4      5

2005-68
Naar alle mogelijke oplossingen werd gezocht…

Gebak!
Omdat Tom vandaag jarig was kon er natuurlijk geen gebak ontbreken! Daar had de familie Weijtens dus voor gezorgd. Tijdens het improvisatiespel was er even tijd om een stukje gebak te eten.

2005-69

 2005-70

Namens alle kinderen en Smurfen bedanken wij de familie Weijtens voor al dit lekkers!

Leave a Reply