Kempenkamp 2005 dag 1

Zaterdag 9/7/2005

 

Start van het kamp

Het is bijna 13.00 uur en het wordt al aardig druk bij ’t Hazzo. Het is duidelijk: we gaan weer op Kempenkamp. Voordat we echter kunnen vertrekken moet er nog een foto van iedereen gemaakt worden. Daarna is het eindelijk tijd om op pad te gaan.

2005-1

Om ongeveer half drie is iedereen aanwezig in Elst en we gaan met z’n allen de blokhut verkennen, Iedereen zoekt een plaatsje in de slaapzaal en alle luchtbedden worden opgepompt. Daarna wordt de hele groep bij elkaar geroepen en kan er begonnen worden met het eerste spel.

De Kennismaking
Voordat we het kamp echt kunnen beginnen, moeten we elkaar even leren kennen. Daarom spelen we de kennismakingsspellen. Het eerste spel was gevangenisbewaarder. De groep werd ingedeeld in twee kringen. De kinderen in de binnenste kring moesten, als hun naam geroepen werd, zo snel mogelijk naar de ‘roeper’ toe rennen. De kinderen in de buitenste kring probeerden dit te voorkomen door de gene voor hen bij een ontsnappoging te omarmen. En dat bleek niet mee te vallen: “Oh, heet hij zo” was een veelgehoorde reactie op de geslaagde ontsnappingen.

2005-2

2005-3

Na gevangenisbewaarder hebben we knuppeltje-meppen gespeeld. In groepjes van tien kinderen werd een kringetje gemaakt. Een van de kinderen kreeg een (plastic) knuppel en de opdracht om te proberen degene wiens naam genoemd werd, te slaan voordat deze persoon een andere naam kon noemen. Werd je geslagen, dan werd je mepper.

2005-4

2005-5

Hoewel het eigenlijk de bedoeling was zo goed mogelijk je best te doen om niet geslagen te worden, werden veel kinderen verleid door de charme van het knuppelmeppen: ze deden vooral hun best om de knuppel even in handen te krijgen.

2005-6

Groepsindeling en groepsnamen bedenken
Nu werd het tijd om de groespindeling bekend te maken. Nadat iedereen zijn groepje gevonden had mocht elke groep een eigen naam gaan verzinnen.

2005-7

2005-8

Na de twee kennismakings/namenleer spellen en de groepsindeling zijn de liefhebbers op het grote veld gaan voetballen, terwijl anderen lekker in het zonnetje een stripje lazen, tot het tijd was voor de hotdogs die we onder een heerlijk avondzonnetje hebben opgegeten.

2005-9

2005-10

Groep 1 NOS

 • Gijs Heeren
 • Luuk Bollen
 • Jeroen van Poppel
 • Laura van Beers
 • Alex Zahradnik

Groep 2 De bataafjes

 • Bob Stevens
 • Wessel Veerbeek
 • Anne van Heeswijk
 • Benjamin Bok
 • Stijn Bijnen

Groep 3 The Gladiators

 • Roy Noten
 • Roel van Happen
 • Nick Schmitz
 • Wendy v.d. Linden
 • Jelle van Horssen

Groep 4 Julius Flapdrol

 • Rik van Dam
 • Stef van Beers
 • Rob de Haas
 • Rutger van Mierlo
 • Jasper v.d. Heijden

Groep 5 V (vijf)

 • Brigitte Paridaans
 • Jeffrey Leyten
 • Crijn van Vlokhoven
 • Daan de Haas
 • Tom Ching

Groep 6 De brassers

 • Sjoerd van Horssen
 • Stan van Breemen
 • Mark Tilburgs
 • Sjoerd Paridaans
 • Simin Jacobs

Groep 7 Smurfschieters

 • René van Til
 • Bennie van Heeswijk
 • Sander Melissen
 • Carl Pellemans
 • Tom Weijtens

Groep 8 De Schakende Romeinen

 • Ruud Weijtens
 • Jurgen Antonis
 • Mathijs Pellemans
 • Sven Jansen
 • Martijn Melissen

Lol voor de camera

We zijn nog maar een paar uur op kamp en nu al voelt iedereen zich thuis. Anne, Laura en Wendy hebben de grootste lol en willen dit graag voor de camera laten zien. Dat kan…

2005-11

2005-12

Nachtschaken
Terwijl buiten langzaam de dag werd ingeruild voor de nacht, werd de eerste avond in stijl afgesloten.

2005-13

2005-14

Doordat onze kempenkampertjes zoals altijd bruisten van de energie, moest een uitputtingsslag de smurfen wat rust bieden. Een groots nachtschaak toernooi was de geschikte activiteit om dat voor elkaar te krijgen.

2005-15

2005-16

Volgens het niet geheel onbekende systeem van kleine poules (de kempencup draait er al jaren op) werden door de kampertjes gestreden om de punten. Om de kinderen voor de goede inzet te belonen was ondertussen door Baby en Muziek een mooi vuurtje aangestoken.

2005-17

2005-18

De uitslag van het toernooi:

The Gladiators         15
De Schakende Romeinen      13
Nos               11
V                9
De Bataafjes          8
De Brassers           7
Julius Flapdrol         6
Smurfschieters         4

Kampvuur
Na alle inspanningen van de eerste dag was het tijd voor een kampvuur. Snel verzamelde iedereen zich rond het vuur. De eerste belevenissen van kamp werden besproken. Ook werden de eerste foto’s door kinderen gemaakt.

2005-19

2005-20

Je kon het echt merken: Het kamp is weer begonnen! Iedereen had het erg naar zijn zin. Toch werd het tijd om naar bed te gaan. Er staat ons nog een zeer intensieve dag te wachten…

2005-21

2005-22

2005-23

De Kampkrant
Bij de kampkrant vertellen de kinderen zelf wat ze allemaal beleefd hebben. Vandaag was het de beurt aan De Schakende Romeinen. Hieronder kun je hun belevningen lezen.

Dag
Om 1 uur moesten we ons aanmelden, er werd een foto gemaakt voor de website. Onze ouders reden ons naar De Wingerd. Het was vaag te vinden, want je moest langs een gebouw over de stoep met de auto!!!
We legden onze spullen binnen en begonnen met het kennismakingsspel, een soort van Meester-Jaap-gym van Jaques Vriens. Je ging achter iemand staan en er was iemand die alleen stond die riep een naam en dan moest diegene proberen te komen. Tegengehouden door iemand die erachter stond en daarna krantenmeppertje met knuppel, Boerensmurf kwam en werd geslagen door andere leiding daarna werden we in groepjes van 5 personen ingedeeld. Je moest voor je groepje een naam verzinnen. Wij noemden ons De Schakende Romeinen.
We gingen eten en dat was een gróóóóóte hotdog. We hadden die dag nog geen corvee. Na het eten gingen we nachtschaken. Het was eigenlijk een gewone Kempencup-competitie. Onze jongste (Martijn) had het 1e briefje 100%!

Avond
Jongste Kinderhelft Ze hadden een kussengevecht gehouden, maar er vielen geen gewonden. In tegenstelling tot andere jaren sliep er niemand (geen smurf) bij! Slecht, hè!! En om 24.00 ´s nachts gingen ze zingen voor de jarige Tom Weijtens.
Oudste Kinderhelft
We deden zaklampen bingo (vierde zaklamp die af werd gepakt werd `bingo´ geroepen).

Leave a Reply