Verrassingsspeurtocht

Maandagmiddag gingen de smurfjes en de kinderen het dorp Best in om een spel te spelen. Het werd een verrassingsspeurtocht! Waarom een verrassing? Zelfs een aantal smurfen wist niet wat we gingen doen. Dit was een verrassing van Boeruh en Potige. Onder leiding van een smurf ging elk groepje door het hele dorp opdrachten uitvoeren. De smurfen mochten ook meehelpen aangezien zij van niks wisten. Zo moesten de kinderen (en smurfen) bijvoorbeeld puzzels maken en raadsels oplossen, foto’s maken in etalages van winkels en één van de negen eieren verzamelen die ergens verstopt waren in Best. De leukste opdracht van allemaal was nog wel het verzamelen van zoveel mogelijk muntjes van 5 eurocent. Eén groepje had 109 muntjes van 5 eurocent verzameld!
Maar let op: er was een mol in het spel! Het was de bedoeling dat deze mol alle opdrachten in de soep liet lopen en zelf niet ontdekt zou worden. Dit is hem supergoed gelukt! Fobbe, je was een top-mol! Nadat iedereen terug was in het park werd er nog even gevoetbald en geschommeld terwijl Boeruh en Potige de punten aan het tellen waren. Tijdens het avondeten waren de kinderen nog steeds in discussie met elkaar over wie de mol was. Uiteindelijk is het groepje van Yannick als winnaar uit de bus gekomen. Gefeliciteerd jongens! Bij een winnaar hoort natuurlijk ook een prijs. Voor alle winnaars was er een stukje taart en ook voor Fobbe natuurlijk want niemand heeft hem ontdekt als de mol. De kinderen hebben het enorm naar hun zin gehad.

DSC03161

DSC03162

Sorry, comments are closed for this item.