Teamsimultaan

Bij simultaanschaak wordt normaal door een speler tegen een hoop anderen gespeeld. In deze nieuwe variant speelde elk team tegen elk ander team, tegelijkertijd! Ieder team kreeg een kleur toegewezen, en er lagen bij de borden blaadjes met die kleuren. Elk team had 5 borden en speelde op elk bord tegen een ander team. Als de kinderen gezet hadden drukten ze de klok in en liepen/renden ze door naar het volgende bord. Zo speelde je elke zet tegen een ander kind.

Na de eerste zet was het meteen een chaos. Kinderen die door elkaar heen renden, op zoek naar het volgende bord om een zet bij te doen. Gelukkig lukte het ook de kleinsten, na een zoektocht voor Rob, om tussen alle rennende kinderen door hun bord te vinden. Omdat het kon voorkomen dat je met meerdere kinderen bij een bord aan het wachten was, betekende dat dat je ook kon overleggen. Frederique had dat nog niet meteen door bij de eerste ronde maar dat was snel opgelost. Alleen een klok midden op het bord is blijkbaar niet duidelijk genoeg om aan te zien dat een partij is afgelopen. De kinderen vroegen regelmatig of ze niet toch een zet moesten doen op een bord waarvan de partij al was afgelopen. Helaas waren de smurfjes door de chaos vergeten foto’s te maken. Uiteindelijk was het een spannend spel waarbij de uitslag dicht bij elkaar lag, elke team had een aantal partijen gewonnen.

 

De eerste noot:                6
De saxofoonspelende superschakers:    6
De beatles:         10
De spelende stukken:    7
Harmonie de torens:      8
De krakende noten:       9

Sorry, comments are closed for this item.