Dag 4: Waterspellen

De zon begint te schijnen,hoogste tijd voor de waterspellen! Speciaal voor ons wordt het veld van te voren nog even omgeploegd door de boer en dan kan het sneeuwballengevecht beginnen.
De bekers met water worden door de obers op een dienblad naar de overkant vervoerd, maar het andere team probeert dit natuurlijk te voorkomen. De sneeuwballen vliegen in het rond en de bekers rollen van de dienbladen af. Een enkele beker bereikt de overkant.

Inmiddels is ook de watertrein vertrokken. De voorste van het groepje vult een bekertje water, dit bekertje wordt boven het hoofd doorgegeven naar de volgende tot het de achterste bereikt die het kleine beetje water dat nog over is in een lege emmer gooit. Dit alles natuurlijk niet zonder nat te worden en naarmate het spel vorderde bereikte steeds minder water de emmer en de kinderen werden steeds natter.

Af en toe moet er natuurlijk ook even een verfrissende duik genomen worden in een bakje water. De hoofdjes gingen kopje onder en moesten zo snel mogelijk de kikkers en kersen uit de bak vissen.

Ondertussen werden de obers nog verder geoefend bij een ander spel. Een ingewikkeld parcours met slaloms en banken moesten afgelegd worden met een dienblad met 5 bekers water boven het hoofd. Door alle teams werd dit spel goed uitgevoerd zonder al te veel nat te worden.

Het hoogtepunt van de waterspellen was natuurlijk de beroemde zeepbaan! Kinderen glibberen en gleden over het zeil. De bedoeling was om een bekertje met water naar de overkant te brengen. De kinderen hadden als doel voor ogen om zo vaak mogelijk over het zeil te glijden. Dat was gelukt!

De smurfen hadden na de waterspellen nog een verrassing voor de kinderen! De grote pannen met waterballonnen werden naar buiten gebracht en het waterballonnengevecht kon beginnen! Maar was dit wel zo’n slim idee met 47 kinderen? De smurfjes waren duidelijk in de minderheid. De waterballonnen vlogen door de lucht en toen deze op waren, werden alle pannen, emmers en bekers met water gevuld. Kortom een geslaagde middag!

Leave a Reply