Dag 4: Schaatsschaak

Het thema van het kamp is “cool”. Door het lekkere weer doen we er ook enkele “koude“ spelletjes tussendoor; voor deze ochtend staat schaatsschaak op het programma. Een winters tafereel op het schaakbord, waar de regels makkelijk zijn en het spelletje toch verdomd moeilijk blijkt te zijn. Er is slechts een regel veranderd ten opzichte van het “normale” schaak; de pionnen gaan schuin en slaan recht. De witte pion op e2 kan bij de eerste zet dan naar d3, f3, maar ook naar c4 en g4. Hoe krijg je de lopers in het spel, waar moeten de paarden heen zodat ze de pionnen niet in de weg staan? Iedereen heeft er zijn eigen plan voor bedacht om zo de punten voor het groepje binnen te sprokkelen. De kinderen zijn op leeftijd in groepjes van vier ingedeeld, die onderling een mini-competitie spelen. Tussen de partijen is meer dan genoeg tijd om even lekker buiten te spelen of een nog beter papieren vliegtuigje te vouwen. In de tweede ronde komen de sterke skischakers bij elkaar te zitten voor de finale-competitie. Uiteindelijk resulteert het in de volgende puntenverdeling voor de groepjes.

PSV 7
Super Coole Kikkers 8
Ijsberende Pinguins 10
Vreetzakken 6
Pinguins van Madagaskar 4
Ijsbergslaetende Pinguins 4
Coolkids 5
Koele Ijsberen 4

Leave a Reply