Dag 4: Quiz

Op dinsdagavond werd er een (soort) quiz gespeeld die uit 4 verschillende spelletjes van ongeveer en kwartier bestond. Steeds werd er team tegen team gespeeld.

Rijtjes
Bij het spel “Rijtjes” moesten de kinderen steeds zoveel mogelijk items van een bepaald rijtje opnoemen. Bijvoorbeeld: noem in anderhalve minuut zoveel mogelijk automerken, supermarkten, groenten en fruit enzovoorts. Het was ongelooflijk om te zien hoeveel sommige groepjes wisten. Er waren 2 groepjes die in 2 minuten 17 van de 18 voetbalclubs uit de eredivisie op konden schrijven. Ook het opnoemen van de selectie van het Nederlands elftal van het afgelopen WK ging op het scherpst van de snede. Bij deze ronde mochten de teams om de beurt 1 speler opnoemen totdat een team er geen meer wist. De Vreetzakken en de Supercoole Kikkers kwamen samen tot 21 van de 23 spelers voordat de Supercoole Kikkers hard peinzend toch even niemand meer wisten. Net nadat de tijd om was riep Jeroen keihard KUIJT! Helaas, net te laat… Het beste team van de avond waren de Cool Kids. Het lukte hen onder andere om binnen een minuut 15 automerken op te noemen en ook om in anderhalve minuut 14 van de 20 grootste Nederlandse steden op te sommen. Daar kunnen de meeste volwassenen nog een dikke punt aan zuigen.

Rad van Fortuin
Eveneens werd het welbekende Rad van fortuin gespeeld deze avond. Op het rad stonden de punten, variërend van 50 tot 4000. Er kon een bonus gedraaid worden van 1000 punten, maar er was helaas ook kans op bankroet waardoor alle punten weer verloren gingen. In de categorie muziek kon Guus Meeuwis natuurlijk niet ontbreken. Hij kwam dan ook maar liefst 2 maal terug met zijn nummers ‘Verliefd zijn is veel leuker’ en ‘Het is een nacht’. Dit laatste nummer werd luidkeels gezongen door de Pinguïns van Madagaskar nadat het geraden was. Met veel enthousiasme en lawaai werd er iedere keer weer aan het rad gedraaid. Natuurlijk was er ook een bonusronde. Het kortste woord van de avond, maar nadat ‘TE BED’ geraden werd kwamen de kinderen er niet meer onderuit. Het was echt de hoogste tijd geworden om te gaan slapen!

Geheugenspel 1
Bij dit spel werd het geheugen van de kinderen getest. Onder een doek lagen een aantal voorwerpen. De kinderen kregen deze kort te zien waarna ze binnen één minuut alle de te onthouden voorwerpen moesten opsommen. Het onthouden van alle voorwerpen ging bij de meeste groepjes nog wel goed omdat er vaak een goede taakverdeling was afgesproken. De bottleneck was het opsommen. Hierbij kwamen de groepjes vaak tijd tekort. Uiteindelijk bleken de IJsberende Pinguïns over het beste geheugen te beschikken. Zij misten slechts enkele voorwerpen in de lijst.

Geheugenspel 2
Hier was het de bedoeling dat de kinderen het spel ‘ik ga op vakantie en neem mee’ speelden. Dit houdt in dat iemand na de zin een voorwerp noemt, dat de volgende persoon moest herhalen en een woord toe moest voegen, net zo lang tot iemand een fout maakt, of de tijd om was. Vooral de woorden “lantaarnpaal” en “ondergoed” waren erg populair. De meeste groepjes gebruikten het voorbeeld om te beginnen met het spel: “ik ga op kamp en neem mee: Een koffer, een tas en een tandenborstel”.

Hints
Bij dit spelletje was het de bedoeling om woorden uit te beelden waarna de groep moest raden welk woord er uitgebeeld werd. De jongere kinderen kregen wat makkelijkere woorden om uit te beelden dan de oudere kinderen, maar er werd toch door alle groepjes goed gescoord. Het is slim om alles te roepen wat er in je hoofd op komt, want het goede woord zou er zomaar bij kunnen zitten. Frustrerend was toen Ruben het woordje ‘boom’ moest uitbeelden. Alles wat met dit woord te maken heeft werd geroepen, zo ook ‘bomen’. Dit lijkt er wel op, maar de goede jury (Dicht en Potige) moest streng zijn. Uiteindelijk wist het winnende team bij dit onderdeel in vier minuten 14 woorden te raden.

Na ruim een uur alle spelletjes gespeeld te hebben kwamen de IJsbergsla-etende Pinguïns als winnaars uit de bus. Zij wonnen alle onderlinge ontmoetingen en waren dus de terechte winnaars.

PSV 7
Super Coole Kikkers 7
IJsberende Pinguïns 7
Vreetzakken 8
Pinguïns van Madagaskar 6
IJsbergslaetende Pinguïns 10
Coolkids 7
Koele IJsberen 6

Leave a Reply