Kempenkamp 2009: Rode draad deel 2

Het is alweer donderdag en natuurijk hebben de kinderen het druk gehad met spellen. Zo ook met het Rode Draadspel. Inmiddels zijn er al 13 beurten geweest en de dierenmascotte zijn dan ook over het hele bord heen gegaan. Er is, ondanks dat de loeiende kippen er dicht bij waren, nog geen groepje op het eindvakje gekomen om een extra punt binnen te slepen.

Schaakpuzzel

 

Wit en zwart hebben elk precies vier zetten gespeeld. Welke zetten zijn dat?

De Binckse Boeren lijken achtervolgt te worden door schaakpuzzels, de ene na de andere moeten ze oplossen en dit lukt ze helaas niet altijd. Ondanks dat ze ook nog eens een beurt moesten overslaan zijn ze inmiddels via de vakjes 6, 8, 14, 18, 24, 27, 31, 33, 34, 40 en 44 goed geklommen naar vakje 50 en staan ze klaar voor een eindprint naar de finish. Ondertussen heeft Luuk ook nog eens een paar flinke happen inktvis moeten eten voor het team, welke hij zelfs nog lekker bleek te vinden!

Boer, wolf, schaap en witlof

Een boer die al een aantal dagen aan het reizen is samen met zijn wolf, schaap en een partij witlof komt aan bij een rivier. Hij wil de rivier graag oversteken maar hier heeft hij een bootje voor nodig. Na enig zoeken aan de waterkant vindt hij een bootje. Een probleem! Dit bootje is te klein om met zijn allen in een keer over te steken. De boer kan maximaal een ding meenemen, dus of de wolf of de partij witlof of het schaap. En er is nog een probleem! De wolf eet het schaap op als hij ze alleen achter laat. En het schaap eet de partij witlof op als hij er niet bij is.

Hoe komt de boer aan de overkant met zijn dieren en de partij witlof zonder dat er iets opgegeten wordt?

De Red-Bullies zijn minder bezig met puzzels en raadsel maar des te meer met pech en geluksvakjes. In de eerste beurt mochten ze al van vakje 5 zes stappen vooruit nar vakje 11, daarna gingen ze via 12 naar 15 waardoor ze opnieuw moesten beginnen. Doordat ze opnieuw mochten gooien kwamen ze via 5 opnieuw op vakje 15 waar ze mochten blijven staan. Vervolgens haperden ze even bij 21, 22, 18, 22, 19 en 22. Om vervolgens verder te springen naar 35, 38, 41, 44, 47 en 48. Blijf jullie rode stier aanmoedigen jongens!

Woordzoeker

Welke zin kun je lezen in de niet weggestreepte letters?

Het team van de Boerenslaatjes wil duidelijk winnen, dat blijkt wel uit het liefdesgedicht van Jeroen voor Muzieksmurf. Muzieksmurf was zeer aangedaan door het mooie gedicht van Jeroen die zelfs op de knieën ging. Ondertussen zetten ze ook nog even de puntjes op de i bij een woordzoeker en liepen ze over 4, 9, 15, 11, 13, 16, 20, 26, 32, 36, 38, 41 naar vakje 47. Klaar om toe te slaan in de finale!

Schaakpuzzel

Dit is een stelling uit een partij dam-schaak. Wit is aan zet en geeft mat in 2. Wat is de eerste zet?

Het team van de Loeiende Kippen staat ook na 13 ronden nog steeds aan kop. Sebastiaan heeft met stoepkrijt de binnenplaats van de blokhut versiert met tekeningen van boerderijdieren en heeft Dennis een verandering van haarkleur ondergaan. Hij is nu boerengroen! Ze liepen via 4, 8, 14, 19, 24, 35, 38, 41, 47, 51 en 57. Daar hadden ze de kans om in 1 keer op het eindvakje te komen als ze 6 zouden gooien. Dit lukte helaas niet en moesten ze via 58 terug naar 52 in afwachting van de finale!

De Tractorpulling Monteurs hebben laten zien dat ze echt op de boerderij thuishoren door 10 boerderijdieren te imiteren tijdens het eten. Ook hebben zij het hoofd van brilsmurf versierd met een hoedje van papier om hem te beschermen tegen de zon. Met wat ganzensprongen over 6, 11, 21, 22, 1, 11, 12, 18, 24, 30, 32, 36, 38 langs 42, 29, 42 weer terug naar 38 om op 41 op te stellen voor de finale!

De Losgeslagen Ratten blijken volledig losgeslagen te zijn en de weg kwijt. Ze staan pas op vakje 9. Mede door veel pechvakjes zijn de via 4, 5, 6, 7, 2, 7, 0, 6, 12, 15, 35, 37, 0, 4,9, 15, 5 op 9 gekomen. Met nog een lange weg te gaan, maar  een finalespel in het vooruitzicht, kan er nog vanalles gebeuren. Een koude douche was een goede opfrisser voor Carl en nu werd hij eindeijk eens goed schoon!

Vrijdagavond is het finalespel om de winnaar van het Rode Draadspel en de felbegeerde 10+1 punten te bepalen! Welke team zal er winnen? Blijf ons volgen!  

1 Comment

  1. GO GO GO Loeiende Kippen.

    Ps. ben zeer benieuwd naar Dennis zijn boerengroene haren 😉

Leave a Reply