Kempenkamp 2009: Dag 7: Geluidenspel

Vanmorgen voor de laatste keer lekker de bossen in geweest. Ditmaal voor een geluidenspel. Dit spel kan natuurlijk niet ontbreken op de boerderij.

Een aantal smurfen zat in de bossen verstopt als boerderijdier. Iedereen moest met zijn groepje op zoek naar deze dieren. Ze konden de dieren herkennen aan hun geluid. Er werd dan ook heel wat afgeblaat –geknord en –gehinnikt door de smurfen.

Het vinden van de dieren bleek nog niet zo makkelijk. Het was weliswaar niet donker, maar het bos waarin iedereen verstopt zat was erg groot. Je moest dus vaak lang lopen voor de weer bijvoorbeeld gemekker of geblaf hoorde. Bovendien waren de smurfen zo flauw om even geen geluid te maken als een groepje in de buurt liep. Naast je oren, moest je dus ook je ogen goed de kost geven.

De losgeslagen ratten, de red bullies en de boerenslaatjes wisten alle dieren te vinden, en verdienen daarmee de volle 10 punten.

Het speciale geluid,  dat niet door een aparte  smurf geproduceerd werd, werd door niemand geraden. Dit geluid zal nog op de site komen als huiskamervraag. Wie o wie weet er welk dier wij als bonus verstopt hadden?

Losgeslagen ratten 10

Boerenslaatjes 10

Red bullies 10

Binckse boeren 8

Tractorpulling monteurs 7

Loeiende kippen 6

Leave a Reply