Kempenkamp 2009: Verslag De Binckse Boeren

Woensdag 29-7

’s Avonds hebben we een kampvuur. Eerst marshmallows, daarna met z’n alle liedjes zingen, met een geweldig lied van brilsmurf en Jeroen met Sinterklaas kapoentje. ondertussen is de klungelsmurf-fanclub opgericht. nu moet iedereen gaan slapen. de groteren willen niet meewerken en proberen ruimtesmurf gek te maken.

Donderdag 30-7

’s Ochtends worden om kwart voor acht alle grote gewekt door de kleintjes als wraak op gisterochtend. Tijdens het ontbijt imiteren de tractor pulling monteurs tien dieren, en draagt Jeroen een liefdesgedicht voor aan muzieksmurf:

Lieve Muzieksmurf

Ik doe dit niet omdat ik het durf

Maar omdat ik van jouw muziek houd

Die dreunt door het hele gebouw

Jij bent niet de slimste

Maar ook zeker niet de minste

Jij bent de leukste van de smurfen

Die niks durven

Je bent de liefste van allemaal

En de knapste want je bent niet kaal

O Muziek, je weet dat ik van je houd

Hopelijk zie ik je gauw

 

Na het ontbijt spelen we conditie-schaak. Daar moet je na dat je hebt gezet eerst een stuk rennen voordat je op de klok hebt geslagen. bij dit spel winnen de boeren slaatjes.

Na de lunch met pizza boterhammen maken een paar mensen een nieuw huis voor stoofje(het konijn)omdat het oude hok omgevallen is. Nu gaan we op weg naar de ijzertijd boerderij waar we even terug gaan naar de prehistorie we hebben leren jagen, vuur maken en voorwerpen opgraven. Ook hebben we een quiz gehad over details in het dorp. Jammer genoeg moet Carl nu het kamp verlaten, maar we gaan gewoon door met het kamp.

Geschreven door: Anne, Luuk, Marnik, Marc, Martien en Simon.

Leave a Reply