Kempenkamp 2009: Dag 6: Conditieschaak

Vanmorgen was het weer tijd voor een schaaktoernooi. De normale schaakregels golden deze keer. Een goede conditie was echter wel een voordeel. De klok stond namelijk op 10 meter afstand van de borden. Na iedere zet moest er dus 20 meter afgelegd worden. Bovendien had iedereen maar 10 minuten, dus er werd flink doorgerend. Dat dit rennen overbodig was bewees Brilsmurf. Hij speelde, al wandelend, in 1 ronde 2 partijen, en won ze ook nog eens.

 

Winnaars van deze zowel mentale als fysieke uitputtingsslag werden de boerenslaatjes. Zij bewezen dat zij, naast een goed schaakbrein, ook nog eens over een ijzeren conditie te beschikken.

De uitslag:

Losgeslagen ratten   9

Tractorpulling monteurs   7

Loeiende kippen   9

Boerenslaatjes 10

Red bullies   5

Binckse boeren   7

Leave a Reply