Kempenkamp 2009: Corvee

Als er iets is dat kinderen aan het begin van de kampweek als niet leuk bestempelen is het wel corvee. Tijdens de corvee moeten de kinderen met hun groepen een dagje helpen met de tafels af te ruimen, de afwas afdrogen, de wc’s en douches schoonmaken en een dagverlag schrijven voor op de kampsite. Gelukkig doet Muzieksmurf alleen koken en ontvlucht daarna de keuken. Want zo onzuiver als Muziek is er niemand. De douches worden in snelvaarttrein gesopt en gedweild. Het lijkt wel een wedstrijd. De hoofdprijs is dan ook de eerste keuze in de wc´s (jongens of meisjes) die nog gesopt dienen te worden.

Dat corvee ook leuk kan zijn blijkt vaak in de keuken. Wat is er nu niet leuker om met je groepje een bord afdrogend mee te zingen (schreeuwen) met Guus Meeuwis. Martijn vindt het zo leuk dat hij de keuken na zijn corveetaak niet uit te krijgen is. Nadat alle werkjes in de keuken gedaan zijn, roept hij uit dat hij er morgen weer is. De smurfen hebben hem er echter niet meer gezien.

 

 

 

Leave a Reply