Kempenkamp 2009: Dag 5: Boerenschaak

Na de barbeque staat het boerenschaak op het programma. Binnen het schaakspel wordt de pion soms ook wel een boer genoemd. En aangezien het theme op de boederij is, krijgen deze boertjes een extra mogelijkheid. De pion mag in dit spel naast vooruit ook achteruit zetten en slaan. Een kleine regel die het spel toch net anders maakt. De normale zwakke velden staan ineens goed verdedigd, mat achter de paaltjes bestaat niet meer. Dit leverder vaak twee vreugdekreten op een bord op. De eerste door de kinderen die een een paardenvork op de koning en toren hebben uitgevoerd en de tweede door het andere kind dat er achter komt dat het veld toch staat verdedigd door een pion die achteruit kan slaan.

De kinderen schaken voor de verandering buiten, het is lekker weer. Ze moeten flink door schaken om voor het donker klaar te zijn. Met de laatste ronde in de schemering gaat het net. Al is de zaklamp toch makkelijk om de zwarte stukken te vinden in het gras. De loeiende kippen winnen uiteindelijk het spel. Ze mogen De Binckse boeren hiervoor dankbaar zijn. Zij wisten in de laatste ronde met grote cijfers te winnen van De losgeslagen ratten, die hiermee hun eerste plaats in rook zien op gaan.

 

 

 

De losgeslagen ratten 9

De tractorpulling monteurs 5

De loeiende kippen 10

De boerenslaatjes 9

The Redbullies 7

De Binckse boeren 6

Deze dag wordt afgesloten met een kampvuur. Voor elk kind is er een bakje spekjes om marsmallows te maken. Het is toch wel warm met je stokje zo dicht bij het kampvuur, de marsmallow smaakt er alleen beter door. Nadat de kinderen naar bed zijn en slapen, geniet de kampstaf nog even van het inmiddels weer opgestookte kampvuur. Totdat het begint te regenen. Hopelijk komt deze keer ook weer na de regen de zonneschijn.

 

Leave a Reply