Kempenkamp 2007 dag 5

Woensdag 4 juli

Rode draad 3

Vandaag stond er weer een bloederige zeeslag op het spel. De schepen die inmiddels zo groot en zwaar bewapend zijn dat de smurfen er zelfs bang van worden.

Er werd deze ronde stevig gevochten, alles werd kapot geschoten. The black smurf vaart blijkbaar met genoeg voedsel aan boord. De piraten zijn gezond en de piraten van dit schip waren op zoek naar een zeeslag. Deze kregen ze, ze schoten het schip “De Gieter” (Pirates of Gilze deel 1) tot zinken en dat zonder een enkel verlies te moeten incasseren.

De Opperbadeend (De Badeendjes) oogt met haar 14 kanonnen op het dek imposant. Alle schepen varen er met een grote boog omheen. De bemanning van het spaarcentje (radio Veronica) zijn een van de bloedigste piraten die er op zee rondvaren. Zij waren dan ook niet onder de indruk van 14 kanonnen. Men heeft naast kanonnen natuurlijk ook bemanning nodig om de kanonnen af te kunnen vuren. Daar zat dan ook het probleem van De Badeendjes en dat hadden ze bij radio Veronica goed gezien. Al kostte het wel bijna hun zeil, maar de 3 punten zijn binnen.

De Vliegende Kielhaler (De Kielhalende Kapiteinen) -3
De Gieter (Pirates of Gilze deel 1) -3
De Opperbadeend (De badeendjes) -3
The Black smurf (Pirates of the smurfen) +3
Het spaarcentje (Radio Veronica) +3
Zeepaardje (Zeekomkommers) +3

Het Kempenkamp toernooi

Op deze woensdag ochtend was het er weer tijd voor. We moeten toch weten wie de beste (snel)schaker is van het kempenkamp, en er is maar 1 manier om daar achter te komen. De kinderen spelen het traditionele kempenkamp toernooi!

Het toernooi staat bekend om zijn verassingen en ook dit jaar was het in de eerste ronde al weer zover. Thalia wist Patrick te verslaan met iets wat op een verlengde herdersmat leek. In ronde 4 wist Jasper te profiteren van een misschien ietwat slaperige Luuk door mat achter de paaltjes te zetten.De spanning in de eerste rondes zat er goed in. De meeste kinderen liepen gelijk op, en wisten best wat punten te scoren. Iedereen slaagde erin, minstens 1 overwinning te bemacht, wat natuurlijk voor een mooie eindscore zou zorgen.

2007-34  2007-35

Na de laatste ronde bleek Wessel (badeendjes) oppermachtig te zijn. Hij mag zich dan ook kampioen van het Kempenkamp noemen!

Het volledige verloop van het toernooi is hier te vinden

De kielhalende kapiteins 8
Pirates of Gilze deel 1 10
Badeendjes 10
Pirates of the smurfen 9
Radio Veronica 7
Zeekomkommers 6

Vossenjacht

‘s Middags gebeurde er ineens iets raars bij de blokhut. De gordijnen werden dicht gedaan en de deuren van de slaapkamers werden geblokkeerd door smurfen. Wat was er aan de hand?

Zonder dat de kinderen het zagen arriveerde een aantal personen op de blokhut. Deze personen maakten echter geen deel uit van de kampstaf. Wie waren zij en wat deden deze mensen dan op de blokhut?

Deze geheimzinnige mensen waren bekenden van de smurfen. Zo waren er een aantal ex-smurfen bij. Zij kwamen op kamp omdat er ’s middags een vossenjacht op het programma stond. Bij dit spel moesten de groepjes in een woonwijk op zoek gaan naar personen die er vreemd uit zagen.

 2007-36 2007-37

De vossen (die geheimzinnige mensen dus) trokken allerlei rare kleren aan, zodat ze opvielen, en verspreidden zich in de wijk. Een paar minuten later verspreidden de groepjes zich ook en gingen ze op vossenjacht. De groepjes wisten echter niet wie de vossen waren, dus ook mensen die er een beetje gek uit zagen maar verder niets met het spel te maken hadden werden wel eens door de kinderen aangesproken.

 2007-38 2007-39

Als de kinderen meenden een vos te zien moesten ze vragen of hij of zij de weg naar smurfenland wist. Als ze dan als antwoord kregen: “Nee, want ik kan niet schaken”, hadden ze een vos te pakken en kregen ze van die vos een goudstuk. Daarna moesten ze weer snel verder op zoek naar nog meer vossen.

Alle groepjes wisten zeer veel vossen op te sporen. De kielhalende kapiteinen, de badeendjes en de zeekomkommers wisten zelfs alle vossen op te sporen en daarom hebben zij dit spel ook gewonnen.

De uitslag:
Kielhalende kapiteinen 10
Pirates of Gilze deel 1 8
Badeendjes 10
Pirates of the smurfs 8
Radio Veronica 7
Zeekomkommers 10

Bij deze willen wij alle vossen nogmaals hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan dit spel. Zonder jullie had dit leuke spel niet gespeeld kunnen worden!

Oude smurfen bedankt!

Bij de vossen waren enkele oud-smurfen die vroeger vaak mee zijn geweest en zelfs het kempenkamp hebben opgezet! Omdat deze zo belangrijk zijn geweest voor het kamp moesten ze natuurlijk nog goed in het zonnetje gezet worden! Lange, Grote en Surf, bedankt!

2007-40 2007-41

2007-42

Brillie’s Quiz

Speciaal voor de quiz op dit kamp had mijnheer Brilsmurf een super sterk quizteam samengesteld. Hij selecteerde voor zijn dream team Knutsel, Dicht, Klungel, Lol en Mopper. Met Brillie zelf als coach dacht hij met dit sterrenteam de verschillende piratenteams wel even een kopje kleiner te kunnen maken.

 2007-43 2007-44

Maar dat viel even tegen:
De piraten wisten precies tegen wie ze moesten spelen om de smurfen uit te schakelen. Zo was al snel duidelijk dat Knutsel en Lol geen sterren zijn in aardrijkskunde. Mopper wist veel van sport, dus werd hij in die categorie niet uitgedaagd. Dichtsmurf snapte geen snars van de vragen over sprookjes, misschien moest hij maar eens wat meer gaan lezen in plaats van iedereen te vervelen met al die rijmende onzin van hem.

De meeste piraten speelden het liefst tegen Klungel. Die bakte er natuurlijk weer helemaal niets van. Gelukkig voor Brillie’s (niet zo) superteam mocht elke deelnemer maar een categorie spelen anders was het helemaal niets geworden.

De piratenteams hadden het beter voor elkaar. Voor alle onderwerpen hadden ze wel een expert aan boord. Zo schakelde Caroline Knustel uit in de categorie strips en sprookjes, Dana en Marc wisten Mopper te verschalken en zo vielen er nog meer slachtoffers onder de bollebozen van Brillie. Mijnheer Brilsmurf had trouwens ook niet meer zo’n grote mond en schuifelde steeds verder richting uitgang.

 2007-45 2007-46

De uitgekookte strategie van de piratenteams en de blunders van Team Brillie zorgden ervoor dat in de finaleronde alle piratenteams vrijwel op volle sterkte konden aanvallen, terwijl er meestal maar twee van de ” slimmerikken” van Brillie over waren om het water uit de al zinkende smurfenschuit te hozen. Een enkele keer werd het nog wel spannend omdat een van de smurfen per ongeluk een goed antwoord gaf, maar uiteindelijk bleef er werkelijk geen spaan heel van de smurfen, ze gingen allemaal naar de haaien.

De piratenteams werden overladen met punten en goud, en zijn nu plannen aan het smeden hoe ze met het verdiende goud hun schepen kunnen versterken om in het rode draad spel weer een zeeslag te winnen. De smurfen zinnen op wraak en hebben de Gargamel Killer 3 van stapel laten lopen en zeil laten zetten naar de blokhut in Gilze. (De Gargamel Killer 1 en 2 zijn na het te water laten en uitvaren onder de bezielende leiding van Admiraal Boeruh nooit meer teruggezien.)

Mijnheer Brilsmurf was inmiddels met de noorderzon vertrokken. Hem hebben we niet meer terug gezien.

De uitslag:
Kielhalende kapiteinen 7
Pirates of Gilze deel 1 8
Badeendjes 7
Pirates of the smurfs 10
Radio Veronica 7
Zeekomkommers 6

Leave a Reply