Kempenkamp 2007 dag 4

Dinsdag 3 juli

Zwemmen!

Mocht het ooit mis gaan is het handig als je wat geoefend hebt. de kleine piraatjes hebben dat vandaag prima gedaan! in het water werden de smurfen gebruikt om de man tegen man technieken te gebruiken. Enkele echt stoere piraatjes gingen zelfs buiten zwemmen!

Corvee!

Veel mensen op kamp levert ook veel werk op. De smurfen kunnen dan alle hulp goed gebruiken. Ook de kinderen helpen dan een handje mee met het dekzwabberen, de vaat kielhalen en de baggerschuit hozen.

 2007-26 2007-27

Betrapt!!

Moppersmurf betrapte deze deugnieten midden in een kussengevecht. Ze werden dan ook op de gevoelige plaat vastgelegd. uit privacy overwegingen publiceren we alleen een foto waarop de gezichten onherkenbaar zijn.

2007-28

Babelonië

Jaren heb ik op rond zee gezworven, op zoek naar mooie schatten en ik ben eindelijk teruggekeerd van mijn reis. Een heleboel voorwerpen heb ik gevonden, maar of het nu echt schatten zijn kan ik niet beoordelen. Er zitten zulke oude en rare voorwerpen bij, dat ik geen idee heb waar ze eigenlijk voor dienen.

Dus heb ik een team van deskundigen uitgenodigd die mij moeten uitleggen wat voor spullen het zijn. Een deskundige heb ik van buitenaf laten komen, voor een echt onafhankelijke mening. Dat was onze ‘gouwe ouwe’ Brillie! Alleen nu blijkt dat alle specialisten er andere meningen op nahouden! Vier mensen met alleen maar verschillende meningen. Één van de verklaringen is het echte antwoord, maar welke?

Per team mogen de kinderen aangeven welke deskundige zij dit keer geloven en dat is niet zo eenvoudig, want het zijn zulke vreemde voorwerpen en de goed onderbouwde meningen van de deskundigen zouden allemaal zo maar waar kunnen zijn!

2007-29 2007-30

Er was bijvoorbeeld een oude, bewerkte schelp en die er kwamen 4 compleet verschillende hypotheses over waar het voor diende:
Zo was Dr Brillie er van overtuigd dat het een goedkoop prul was dat bij de chinees in het dorp functioneert als decoratie.
Onzin! Volgens detective Baby is het toch echt een oud oosters voorwerp waarmee ze communiceerden. Maar onderzoeker Smul was van mening dat het toch echt een soort oude olielamp was, wat er daarnaast ook nog een mooi uitzag.
En ten slotte zei prof. Hippe ook nog eens dat het een instrument zou zijn!

 2007-31 2007-32

Dat dit dus heel erg lastig was voor de kinderen moge duidelijk zijn! Nadat alle voorwerpen de revue hadden gepasseerd en de antwoorden bekeken waren, bleek dat het beste team 50% van de antwoorden juist had. Laten we stellen dat de deskundigen erg overtuigend konden zijn met hun nepanalyses.

score:
De kielhalende kapiteins 7
Pirates of Gilze deel 1 6
Badeendjes 7
Pirates of the smurfen 6
Radio Veronica 10
Zeekomkommers 8

Tussenstand

2007-33

De kielhalende kapiteins 45
Pirates of Gilze deel 1 49
Badeendjes 65
Pirates of the smurfen 48
Radio Veronica 59
Zeekomkommers 43

Leave a Reply