Kempenkamp 2007 dag 3

Maandag 2 juli

Rode draad 2

De kramikkige vloten die de piraten van de smurfen gekregen hebben zijn de afgelopen dagen opgewaardeerd tot kleine schepen die net zeewaardig zijn. Al hebben sommige piraten hun boot tot de nok toe bewapend. Het schipje zinkt al zowat onder het gewicht van alle kanonnen die het bij heeft. Een confrontatie met de andere schepen kon dan ook niet uitblijven. Vanochtend was het zover er moest worden gevochten. Het bleef nog tot een paar keer kanonschoten. Vaak was twee keer raken genoeg om het schip van de tegenstanders te doen laten zinken.

2007-18 2007-19

De kielhalende kapiteins, De badeendjes en Radio Veronica wisten met hun schepen: de vliegende kielhaler, De opperbadeend en het spaarcentje de punten van de andere groepen af te pakken en redelijk ongeschonden uit de strijd te komen. De Gieter (Pirates of Gilze deel 1), The black smurf (Pirates of the smurfen) en Zeepaardje (Zeekomkommers) zonken in de zeeslag. Na de gevechtsronde werden de schepen weer opgelapt of verder bewapend.

De punten die deze ronde verdient zijn. Beter gezegd gestolen van een ander groepje:

De kielhalende kapiteins +3
Pirates of Gilze deel 1 -3
Badeendjes +3
Pirates of the smurfen -3
Radio Veronica +3
Zeekomkommers -3

tussenstand na het zeegevecht

De kielhalende kapiteins 17
Pirates of Gilze deel 1 19
Badeendjes 32
Pirates of the smurfen 18
Radio Veronica 25
Zeekomkommers 13

Dobbelschaak

Er is weinig wat onze kleine piraatjes liever doen dan dobbelen en schaken. Gelukkig weten de smurfen die twee passies samen te brengen in 1 spel, Dobbelschaak. bij deze variant staan er 10 borden klaar, er wordt per team gespeeld en de dobbelsteen bepaalt op welk bord er gezet wordt. Dit kan dus betekenen dat je als team meerdere zetten achter elkaar kan doen op een bord, is het toch zaak om zo snel mogelijk te dobbelen.

Toen de kinderen uitgeput op neerploften en de stofwolken waren opgetrokken bleek dat de stand als volgt was:

De badeendjes EN Radio Veronica: 10
Pirates of the smurfen: 9
Pirates of gilze: 8
Zeekomkommers: 6
Kielhalende Kapiteins: 5

Op de oever, in de sloot

Omdat het geen weer was om uit te varen werd er besloten om even een paar binnenspelletjes te doen. Eerst waren er goedstukken te verdienen met de piratendans (een soort stoelendans) om vervolgens “Op de over, in de sloot” te gaan spelen. Babysmurf probeerde de kinderen in de war te brengen door snel commando’s te geven, want wanneer je het verkeerd deed, was je af!

2007-20 2007-21

Smokkelspel

Toen het ‘s middags op was gehouden met regenen konden we lekker naar buiten voor het smokkelspel. Er moest muntdrop van de beginpost naar de eindpost gebracht worden. Dit ging echter niet zomaar, omdat er onderweg een stel smurfen stonden die de kinderen met (plastic) knuppels tikten. De dropjes waren er in drie verschillende waarden: 5, 10 en 25 cent. Hoe hoger de waarde van je dropje, hoe vaker je getikt kon worden. Als je afgetikt was, mocht je je dropje opeten.

De dropjes kon je kopen voor 1 goudstuk. Als je een dropje naar de eindpost bracht kreeg je er 2, 3 of 4 goudstukken voor terug. Je kon hier dus aardig wat goudstukken verdienen. Veel groepjes hebben hier dan ook een aardige winst gemaakt.

Wederom presteerden de Badeentjes het best. Alle groepjes wisten echter veel dropjes te smokkelen, dus iedereen heeft bij dit spel veel punten verdiend.

Score:
Kielhalende kapiteinen: 6
Pirates of Gilze deel 1: 8
Badeentjes: 10
Pirates of the smurfs: 7
Radio Veronica: 8
Zeekomkommers: 6

Schatzoeken

De piraten hebben weer eens een schatkaart gevonden. Op open zee hebben de piraten een verkeerde koers aan gehouden. En zijn hiermee in een stuk zee terecht gekomen, waar nog nooit iemand is gekomen. Willen ze weer op de juiste koers komen voor de schat moeten ze dwars door dit gedeelte van de zee varen. Piraten zijn niet bang en nemen de gok, ondanks het minimum aan voedsel en rum. Het gaat een zware dobber worden. Elke mijl die ze verder varen, wordt de mist dikker, de golven worden hoger en de wind waait hard. De piraten gaan vol strijdlust door, het ene na het andere strijdlied wordt gezongen. Men ziet geen hand voor ogen en opeens zitten ze vast. Het schip kan geen kant meer op, zelfs de piraten schrikken er van. Er ligt een puzzel op het dek. Tussen de windvlagen door horen de piraten stemmen. Als de puzzel wordt opgelost en opeens is het piratenschip weer los en door een van de grote golven slaat het schip bijna om. De piraten gaan verder en verder. Elke keer komen ze weer een bizarre puzzel of spel tegen. De meeste overwinnen ze, maar ten koste van welke prijs? Het rantsoen wordt minder en minder, de piraten zijn uitgehongerd en dood op. Ze stranden op een eiland waar ze worden uitgenodigd voor een maal. Eindelijk voedsel, al wordt er te vroeg geroepen. Echt lekker ziet al dat eten er niet uit. Een bruine prut met groene sliertjes en harde stukjes. Eet smakelijk krijgen ze nog te horen, maar de meeste piraten zijn met hun gedachten bij de volle zee. Waren ze daar maar.

 2007-22 2007-24

Verschillende groepjes hebben tijdens dit spel een strijdlied moeten schrijven.

De Kielhalende kapiteinen

De Kielhalers die gingen uit varen
maar ze hadden niets bij van waarden.
Het zat niet mee, het ging niet goed
Maar ze hadden heel veel moed!
Ze ontkwamen elke strop

2007-23

The pirates of the smurfen

The pirates of the smurfen that are we,
We have the black smurf and fear free
We enter all ships in the all seven seas
We kill all people and we don’t release anyone
We shoot their ships and again and again, and again
Dit schrijven we in het engels,
Piraten zijn bengels

We zijn pirates of Gilze deel 1.

We knallen jullie neer meteen
We varen in de Gieter
En geven jullie op je sodemieter
Dus ga maar weg
Anders hebben jullie heel veel pech
Want we slaan jullie dood
En knallen op je boot.

Badeendjes

Opperbadeend vernietigd iedereen
Wessel heeft zelfs al een houten been
De badeendjes hebben geen medelijden
We komen alleen terug om onze maten te bevrijden
We drinken zonder maten,
En vernietigen iedereen die we haten

2007-25

Score:
De kielhalende kapiteinen: 10
Pirates of Gilze deel 1: 8
De badeendjes: 6
Pirates of the smurfes: 8
Radio Veronica: 6

Leave a Reply