Kempenkamp 2007 dag 2

Zondag 1 juli

Hippe smurf is 18!

Na in de nacht regelmatig al gefeliciteerd te zijn, was het deze morgen echt feest! Hippe is 18 geworden! voor het ontbijt werd hij toegezongen door de kinderen en de smurfen.

2007-6 2007-7

Rode draad

De hele week is er bij verschillende spellen naast de punten je team ook goud te verdienen. Dit goud kan men investeren om van het krakkemikkige vlot een schitterende driemaster te bouwen. Elk team heeft een schip en vaart in de open zee op zoek naar een eiland. Als men het beoogde eiland gevonden heeft, kan mijn hier de zeilen, kanonnen, bemanning dan wel het ruim upgraden.

Ieder upgrade heeft zo zijn eigen voordeel. Zo mag er in een zeegevecht degene beginnen met het grootste zeil beginnen met dobbelen. Kanonnen en bemanning is nodig voor het gevecht en een groot ruim is altijd handig om een schat mee te kunnen nemen naar een ander eiland.

Een paar keer per week zal er een heuse zeeslag komen. Ieder schip daagt een ander schip uit, om dit vervolgens tot zinken te brengen. Als dit is gelukt, zijn er 3 punten te verdienen van het andere team.

De verschillende schepen:
De Badeendjes: De opper Badeend
Pirates of Gilze deel 1: Gieter
Radio Veronica: Het spaarcentje
Zeekomkommers: Zeepaardje
De kielhalende kapiteinen: De vliegende kielhaler
Pirates of the smurfen: The black Smurf

Goudklompjesschaak

Piraten spelen de meest vreemde spelletjes. Zolang ze er goud of rum te winnen is zijn de piraten van de partij. Deze ochtend stond er goudklompjesschaak op het programma. Een schaakspel waar naast de strijd om de punten ook goudklompjes te winnen zijn voor het rode draadspel. Een schaakspel waarbij een goudklompje dat in de beginstelling op d4 ligt. Dit goudklompje kopieert elke zet van wit en zwart. Indien de kopie niet mogelijk is, dan mag de zet niet en moet er een andere zet worden bedacht. Zo ontstonden de meest bizarre stellingen vanwege het goudklompje, met schitterende matjes. Carl stond zelfs midden op het bord mat, nadat hij schaak werd gezet. De munt verbood namelijk alle mogelijke vluchtvelden. De kinderen streden met het mes tussen de tanden. Alle de groepen op het team “De Badeendjes” na wisten 4 goudklompjes te bemachtigen. De badeendjes gingen er echter met het dubbele aantal vandoor en hiermee behaalde ze ook de volle 10 punten voor het klassement.

De Badeendjes 10
Pirates of Gilze deel 1, 8
Radio Veronica 8
Zeekomkommers 8
De kielhalende kapiteinen 6
Pirates of the smurfen 5

Hindernisbaan

Dubbel ooglapje

Veel piraten liepen rond met een ooglapje, maar er waren natuurlijk ook wel eens piraten die beide ogen kwijt raakten, dus moesten onze kleine piraatjes maar eens oefenen om door hun groepsgenoten door een doolhof te worden gestuurd. Sommige groepjes kosten het flink wat moeite om hun vrienden zonder fouten bij de uitgang te krijgen, maar uiteindelijk lukte het iedereen.

Met een been

Piraten verloren in zeegevechten vaak een been, dus moesten ze met 1 been verder door het leven. Daarmee moesten ze nog steeds allerlei soorten obstakels overbruggen. De piraatjes moesten hinkelend over een hindernisbaan. Hierbij moesten ze zo snel mogelijk hinkelen op een smalle plank, over een groot vlak, slalommen tussen de pionnen door en 3 keer touwtjespringen. De kinderen gingen achter elkaar in estafette vorm.

2007-8

Touw knobbelen

Piraten staan onder andere bekend om de mooie zeemansknopen die ze kunnen leggen. Deze knopen waren niet altijd makkelijk en bij grote touwen in het schip moest samengewerkt worden. Daarom moesten de kinderen nu allemaal het touw vastpakken en zonder los te laten een moeilijke knoop leggen. De meeste groepjes waren eerst lang aan het nadenken en liepen elkaar meer in de weg dan dat ze meteen begonnen met samenwerken, maar na veel gestuntel en met wat hulp lukte het enkele groepjes om zonder problemen de knoop in slechts enkele seconden samen te leggen.

2007-8 2007-9

Zeeziek

Het leven van een piraat is niet altijd mooi, tijdens de verre reizen over zee gebeurt het meer dan eens dat ze in een zware storm terecht komen en op en neer geschud worden door de woeste golven. De piratenmaag was hier niet altijd tegen bestand. Als training lieten wij onze jonge piraten 10 rondjes om een pylon rennen, waarna ze zo snel mogelijk van de ene naar de andere pylon moesten rennen zonder om te vallen. Dit bleek lang niet makkelijk en het was een grappig om de piraatjes over het veld te zien schommelen.

2007-10

Piratenlied

Piraten hadden dan veel vijanden, met elkaar konden ze het altijd wel goed vinden. ‘S avonds op een schip was er niet altijd veel te doen, daarom gingen ze samen vrolijke piratenliederen zingen. De kinderen moesten eerst zo creatief mogelijk een eigen lied bedenken en hoewel er zinnen in voorkwamen als “Bootje killen is zo fijn, we knijpen alle smurfen fijn!” hebben we hard gelachen om de creatieve ideeën en grappige voordrachten.

Klungelpiraat

Piraten zoals Klungel verloren soms hun handen in een zeegevecht en moesten dan op hun maten vertrouwen om nog eten te krijgen. Nu moest Klungel op zijn ‘maten’ vertrouwen, die helaas blind waren en daardoor niet altijd precies wisten waar Klungel zat. Het was dus ook behoorlijk moeilijk om de vla die ze hem moesten voeren in zijn mond te krijgen. Pogingen om de vla van een meter afstand maar gewoon richting het gezicht van Klungel te lanceren werden ook niet echt een succes. Er werd hard gelachen om de vla die Klungel tot in zijn oren gesmeerd kreeg. Voor Klungel was het minder leuk, maar ook hij kon er (achteraf) om lachen.

2007-11

 Klungel ’s ochtends

2007-12  

Klungel ’s middags

Enteren!

Nadat alle andere spellen geweest waren, kwam het finalespel. Dit was gebaseerd op het belangrijkste in het leven van een piraat: andere schepen enteren. Dit werd gedaan door de enterhaken met touwen op het andere schip werden gegooid, waarna het schip naar hen toe werd getrokken. Maar wat nu als er twee piratenschepen elkaar wilden enteren? Dan was het een kwestie wie sterk genoeg was om het andere schip naar hem toe te trekken. Het was dus een simpele kwestie van met man en macht aan het touw trekken. Er kwam een kleine competitie waarin alle groepen tegen elkaar moesten touwtrekken. Ook werd er tussendoor even tegen de smurfen gestreden, die echter helaas geen partij waren tegen deze ondertussen goed getrainde piraten.

Score:
De kielhalende kapiteinen: 6
Pirates of Gilze deel 1: 8
De badeendjes: 9
Pirates of the smurfes: 8
Radio Veronica: 10
Zeekomkommmers: 5

Badeendjes hebben veel ervaring

Al op de tweede dag blijkt dat de badeendjes totaal geen last hebben van zeeziek. De piraten varen met volle vaart over de zee, net alsof ze al jaren op zee hebben gevaren voordat ze aan land kwamen voor een weekje Kempenkamp. De smurfen viel deze ervarenheid ook al op en ze zijn op het internet gaan zoeken naar de badeendjes. Tot hun grote schrik bleken ze al meer dan 28.000km gevaren hebben. We willen u als thuisblijver dit grote nieuws u niet onthouden.

We hebben twee artikelen uit de krant voor u:

artikel2 artikel1

Dropping

’s Avonds was het tijd voor de dropping. in verschillende groepen leden de kinderen schipbreuk ergens in de bossen van Gilze. Na een tocht, die voor sommigen geteisterd werd door weer en wind, kwamen ze allemaal weer veilig aan op de blokhut. Daar wachtte een kampvuur op de kinderen.

2007-13 2007-14

2007-15 2007-16

2007-17

Leave a Reply