Kempenkamp 2007 dag 6

Donderdag 5 juli

Er zijn er twee jarig, hoera!

Wanneer er iemand jarig is is dat natuurlijk leuk, wanneer het op kamp is is het helemaal leuk natuurlijk! Het is dan wel extra speciaal wanneer err ook nog eens 2 mensen tijdens het kamp jarig zijn, en nog wel op de zelfde dag ook!

2007-47 2007-48

Vandaag zijn Ankit en Dana jarig! ze worden dan ook al bij het ontbijt toegezongen door de hele groep kempenkampers! We hopen dat ze een extra fijne verjaardag hebben omdat ze op het kamp zijn!

4 personenschaak

Ruimtesmurf had een tijd geleden een eigen spel bedacht. Dit wilde hij wel eens uittesten en dus werd er een toernooi van gemaakt. Ieder kind speelde tegen 3 andere kinderen van verschillende groepjes… op 1 schaakbord!

Er waren een paar aparte regels zoals het mogen slaan van de koning en stukken terugzetten als je mat zette. Er was ook een aparte opstelling van de stukken en de pion was een stuk sterker geworden…

De regels werden redelijk snel begrepen en konden we beginnen. Enkele kinderen hadden tijdens de wedstrijd de vraag op ze mochten samenwerken en daarop konden de smurfen heel duidelijk op antwoorden: Ja, zolang je nog meespeelde…

Tijdens de eerste ronde waren er een aantal kinderen die al snel besloten om het remise te houden en Mathijs, Daan en Maarten waren het er zelfs over eens geworden om met z’n drieën de punten te delen.

In de tweede ronde waren er meer kinderen die voor de volle winst gingen. Vooral Maarten was zeer blij toen hij won, terwijl hij eerst het mikpunt was van zijn 3 tegenstanders.

De 3 smurfen die meespeelden, namelijk Knutsel, Hippe en Lol gingen ook zeer fanatiek van start en hadden uiteindelijk het hoogste winstpercentage.

2007-49

Radio Veronica deed het niet zo goed, ze werden vaak als eerste van het bord geveegd. Vooral Vera was het mikpunt van Mathijs die Tom Ching en Martijn opjutte om samen haar aan te vallen. Maar toen Vera weg was werd Mathijs zelf het slachtoffer van muiterij van zijn eerdere medestanders die daarna in remise besloten.

De zeekomkommers die niet zo hoog op de ranglijst stonden deden goede zaken door slechts 1 keer als eerste van het bord te gaan en de rest van de partijen telkens op hogere plaatsen te eindigen en zo de rest achter zich te laten.

De uitslag:
De kielhalende kapiteins 6
Pirates of Gilze deel 1 7
Badeendjes 7
Pirates of the smurfen 8
Radio Veronica 5
Zeekomkommers 10

De Jarigen

Jarig ben je de hele dag. Dus na vanmorgen te zijn toegezongen door het hele kamp, was het vanmiddag tijd voor de cadeautjes! Voor beide was er een mooi piraatje!

2007-50 2007-51

Rode draad 4

Na de zware zeeslag van gisteren kwam het vandaag weer tot een conflict.De bemanning van de schepen was nog doodmoe, de kanonnen rookte nog na. De schepen waren amper hersteld van de vorige zeeslag. Gelukkig hadden de meeste schepen voldoende goud bij zich zodat ze alles nog net op tijd kon worden opgelapt.

Er werd deze ronde weer hard gevochten. Schip tegen schip, alles werd aan flarde geschoten. Wat begeeft het eerste? Het zeil of de bemanning. Het werd het zeil en daarmee ging men ten onder.

Alle schepen op de Gieter van “Pirates of Gilze deel 1” na liepen zware schade op. Bij vijf van de zes schepen werd minimaal een van de vier onderdelen kapot of bijna kapot geschoten. Alleen het schip van “Pirates of Gilze deel 1” kwam de strijd nagenoeg ongeschonden uit. Hiermee hebben ze nu een groot en zwaar bewapend schip dat de komende ronde zeker tot angstzweet zal lijden bij de bemanning van de andere schepen.

De Vliegende Kielhaler (De Kielhalende Kapiteinen) +3
De Gieter (Pirates of Gilze deel 1) +3
De Opperbadeend (De badeendjes) -3
The Black smurf (Pirates of the smurfen) +3
Het spaarcentje (Radio Veronica) -3
Zeepaardje (Zeekomkommers) -3

Ruilspel

Je zou het misschien niet verwachten van piraten, maar ’s middags gingen we spullen ruilen in plaats van stelen. Ieder groepje kreeg een lucifer mee, die ze moesten ruilen tegen iets mooiers en waardevollers. Het voorwerp dat ze dan gekregen hadden konden ze ook weer ruilen tegen iets nóg mooiers. Er mocht door heel Gilze gelopen worden, en er mocht zowel bij winkels als bij inwoners geruild worden. We kregen de gekste dingen te zien, allemaal gekregen door te ruilen met één lucifer.

Hier volgt een verslagje van de ruilactiviteiten van de kielhalende kapiteinen.

Deze kapiteinen sloegen de eerste zijstraat in die ze tegenkwamen. Ze besloten aan te bellen en legden uit waar ze voor kwamen. Ze vertelden dat ze schakers van het Kempenkamp waren die laatste stonden van de 26 groepjes en dus de punten hard nodig hadden. Bij het eerste huis waar ze besloten aan te bellen werd de lucifer geruild voor een sinaasappel. Deze sinaasappel werd bij het volgende huis geruild voor een lekker surprise-ei. Op de hoek van deze straat werd opnieuw aangebeld. Een oude mevrouw deed open en toen deze kapiteinen vertelden wat ze kwamen doen vond zij het leuk als ze het binnen nog eens uit kwamen leggen. Na wat aarzelen liep het groepje toch achter de vrouw aan naar binnen. Hier werd het ei geruild voor een aap uit de schoorsteen en een mooi beeldje speciaal voor de kampstaf. Het beeldje wilden ze natuurlijk niet ruilen. Dus ze gingen verder om de aap te ruilen. Deze aap werd nog geruild tegen een schattig knuffelbeertje. Als laatste belden de kapiteintjes nog aan om dit beertje te ruilen tegen iets nog mooiers en waardevollers. De mevrouw die opendeed had nog een mooi roulettespel. Dus het beertje werd geruild en de groep keerde terug naar de blokhut waar ze meteen begonnen met het uittesten van het spel.

De avonturen van de Radiopiraten:

Ook de piraten van Radio Veronica vertrokken met een lucifer op zak. Eerst werd er naar een wijk gelopen waar hopelijk niet te veel concurrentie rondliep, na deze gevonden te hebben werd het geheime wapen klaar gezet: Marc! De strategie was namelijk duidelijk: Marc moest vooraan staan en de mensen zo schattig mogelijk aan kijken. Dit werkte fantastisch. Allereerst werd de lucifer voor een pen geruild en vervolgens zagen we een tegelzettersbedrijf. Goh, wie weet hebben deze mensen wel iets van waarde. En jawel hoor! De pen kon namelijk geruild worden voor een hele emmer vol met presse-papiers (lees: Puin!). Niet te min zaten er genoeg creatieve geesten in de groep en dus werd deze emmer langzaamaan veruild voor een ware schat. De presse-papiers waren erg in trek en al gauw konden we er al wat ruilen voor een schaar, een bellenblaas, twee mooie roosjes in een bol, een klein spelletje, een zakje snoep (heeft de eindstreep niet gehaald) en nog veel meer.

Nu de groep genoeg klein spul had, gingen we voor de grotere schatten. De emmer presse-papiers was erg zwaar voor Frans om de hele tijd te tillen en dus brachten we deze maar weer terug. Nu werd het serieus, Vera scherpte de strategie aan, zodat ook Frans en Rutger zo schattig mogelijk keken en we gingen weer verder. Om de beurt deden Rutger en Luuk het woord en de schatten bleven groeien. Tijdens het lopen werden de bewoners van Gilze blij verrast door de vrolijke Luuk die werkelijk iedereen een ‘goedemiddag’ toe wenste. Dit bleek een erg tactische zet, aangezien een van de mensen die eerder voorbij fietsten nu de deur open deed, zodat we ineens in het bezit waren van een gloednieuw backgammon bord. Ook onze schattige Marc was erg briljant, aangezien we door zijn vriendelijke lach een nieuw fotolijstje kregen (de mevrouw die opendeed, hoefde hier bij nader inzicht toch geen presse-papier voor terug). Na ook nog een pinball-spel gewonnen te hebben was het toch tijd om alle schatten maar weer terug te sjouwen naar de blokhut, om al daar de overwinning te claimen.

’s Avonds beoordeelden de smurfen welke spullen het mooist waren. Hier kwam de volgende eindstand uit voort:

Kielhalende kapiteinen 6
Pirates of Gilze deel 1 7
Badeendjes 8
Pirates of the smurfen 5
Radio Veronica 10
Zeekomkommers 9

Voetballen!

Wat doen we als er even niets te doen is en het is een keer een beetje beter weer?

Juist: een voetbalmatch tussen de piraten en de smurfen. Voor iedereen die durft.

De smurfen waren nog steeds uit op revanche vanwege de grote nederlaag in de quiz. Opnieuw werd een sterrenteam samengesteld: Veteraan Poortwachter Potige op doel, want die is niet meer zo snel, stofzuiger Maaiende Mopper, ballenafwachter en rechtsbuiten-het-veld Klungel de Slungel , en aan de linkerkant de balvaste Smullie De Tank. Gelukkig ontbrak deze keer coach Bijziende Brillie, en dat scheelt al een slok op een borrel.

De smurfen namen het op tegen het Piratenteam met keeper Wessel zonder Vrees, Jan Willem Doelgericht, Goalgetter Gidius scoort altijd en overal, Metervreter Mathijs, Rubberen Robbie, Tom Pingel Ching en Draaitol Carl.

De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op. Het smurfendoel stond veel onder druk, doordat Smullie niet alleen balvast was , maar door de zwaartekracht vast op zijn plaats genageld stond. Ook Klungel wist niet dat een voetbalveld uit twee helften bestaat. Gelukkig voor de smurfen waren de kansen niet besteed aan de piraten, Jan Willem en Gidius miste een paar mooie.

Een snelle counter zorgde ervoor dat de smurfen toch nog 1-0 voorkwamen, Klungel struikelde over de bal raakte hem nog met de nagel van de grote teen van zijn linkervoet, de bal kwam per ongeluk tegen de buik van smullie en jawel, Wessel was kompleet verrast door de trampoline werking van die gigantische massa. Hierna trokken de piraten nog meer ten aanval, waardoor er nog meer ruimte kwam voor de smurfen, al snel betekende dat 2-0 en 3-0. Een gigantische blunder van keeper Derde Paal Potige zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd, Jan Willem kwam alleen op doel en de oudste smurf op het veld liet zich door de benen spelen 3-1.

Inmiddels waren de teams versterkt: de Piraten riepen Alles op de aanval Alex, Ruige Rutger, Jojo Jurgen, Razende Roel, Slangemens Sander, Machtige Martijn, Stijn het Scheermes, Rappe Rogier en Maarschalk Marcel op.

De smurfen kregen hulp van Ruimte op Links, Dolende Dichtsmurf, Baby Zonderluier, en Hippe de Hippie. Klungel en Smullie waren inmiddels zo moe dat ze het even voor gezien hielden.

Een nieuwe ommekeer in de strijd kwam toen Maarschalk Marcel, een transfer naar Italie verdiende, en ook meteen met zijn vader naar het Zonnige Zuiden is vertrokken. Fijne Vakantie familie Meeuwissen !!!

Er was onduidelijkheid toen Valse Muziek op het veld verscheen, niemand wist welk team hij kwam versterken. Maar nadat Pijngrensverleggende Potige hem leerde vliegen (volgens potige een duidelijke Schwalbe), zong hij al snel een toontje lager en koos hij eieren voor zijn geld, hij deed weer gewoon zijn best voor de smurfen. De Piraten konden hun geluk niet op.

Even daarna vond Surfie de Kokkin het welletjes en floot ze af. Het eten was klaar en dat ging er na zo’n strijd in als zoete koek.

De eindstand? De smurfen hebben hun revanche gehad, al was het nipt, en was de marge kleiner dan zij gewild hadden. Ze hopen dat de Gargamel Killer 3 voor vrijdagavond nog in Gilze arriveert om het karwei af te maken.

De jarigen deel 3

Net na het avond eten, toen de smurfen juist het toetje op tafel wilde zetten kwam er opeens bezoek van de familie van Ankit. Gelukkig kwamen ze niet voor niks en hadden ze een verassing mee genomen. Er was taart voor alle kinderen en smurfen!

  2007-52 2007-53

2007-54 2007-55

Casino

Het was weer tijd voor het casino, dus tijd om goud te winnen! Of te verliezen! Er werd zoals gewoonlijk Roulette gespeeld en Blackjack. Maar ook Paardenrace en 2 nieuwe spellen namelijk Liar’s Dice of Piratendobbel en 5 Kaart Poker.

Elk kind kreeg 127 muntjes om mee te spelen. Enkele kinderen speelden voorzichtig en berekenend en behaalden wat winst maar er waren ook kinderen die voor de grote bedragen gingen waardoor er halverwege de avond al kinderen waren die zonder muntjes zaten. Er konden muntjes bijgekocht worden maar geen van de teams maakte hier gebruik van. In plaats daarvan leenden ze bij hun teamgenoten wat muntjes waardoor ze verder konden spelen.

Alex was zeer goed bezig met Paardenrace en had daar een hoop muntjes verdiend. Het pokerspel werd ook zeer goed ontvangen en omdat het een zeer snel spel was wisselden de potjes elkaar snel af. Vooral de vaste klant Carl had een systeem gevonden om geld van de bank te winnen. Onder zijn leiding namen de kielhalende kapiteins het met hun vieren op tegen de bank waardoor ze veel potjes wonnen.

 2007-56 2007-57

Klungel en Smullie deelden de kaarten bij blackjack. Smullie had een minimuminzet ingesteld en had daardoor een kleinere groep klanten dan klungel waar elke inzet mogelijk was.

Onder leiding van Dichtsmurf speelden Nick, Stef, Rutger en Mathijs als vaste klanten van het Piratendobbel wat een succesvol spel bleek.

De Roulette was een vaste trekpleister waar zo ongeveer elke inzet is voorgekomen van 1 tot enkele honderden en dus ook veel muntjes in omloop waren.

Tegen het einde van de avond kon er in de laatste ronde met een all-in extra veel muntjes worden verdiend. Helaas voor de 4 kinderen die dit bij blackjack probeerden kreeg Klungel op mysterieuze wijze een blackjack en waren die kinderen dus de paar muntjes die ze nog hadden ook kwijt.

De Casinoavond was voor de Pirates of Gilze deel 1 en de Zeekomkommers een succes maar was dat niet zo voor de Kielhalende Kapiteins en de Badeendjes die na hun voorsprong na de eerste paar spellen bijna zijn ingehaald door Radio Veronica en de Pirates of the Smurfen.

Kielhalende kapiteinen 4
Pirates of Gilze deel 1 10
Badeendjes 4
Pirates of the smurfen 7
Radio Veronica 5
Zeekomkommers 10

Leave a Reply