Kempenkamp 2000 dag 2

Zondag 2/7/2000

Een dag vol hindernissen…

Ster van de dag

Omdat hij gisteren met de fietstocht een lekke band had gekregen, maar toch met zijn groep verder wilde fietsen (achterop bij lolsmurf) en omdat hij de hele dag verder een hele positieve instelling had, mocht Philip ster van de dag zijn.

Schaken… maar dan net iets anders…

’s Ochtends stond de eerste schaakaktiviteit op het programma. Maar wat was dat nou? Geen koningen, dame’s die bevrijd moesten worden en ook nog pionnen die achteruit mochten slaan! Het leek dus ook echt niet meer op gewoon schaken. Toch werden er hele leuke partijen gespeeld, maar verwarrend was het wel allemaal.

Aan het einde van de ochtend bleken de Hollywoodjes het het best gedaan te hebben. Zijn wonnen dan ook het eerste schaakonderdeel.

Score schaakspel:

Hollywoodjes 10
Filmteam 8
Killers 6
Zombies 5

Circuit

De al eerder genoemde hindernissen waren hier duidelijk aanwezig. Er moest door spinnenwebben gekropen worden en eieren moesten met een lepel in de mond over een parcours vervoerd worden. Ook werd er gevoetbald terwijl je been aan iemand anders vastgebonden was. Een hele moeilijke opdracht was het touwknopen. Houdt maar eens met z’n zessen een touw vast en leg daar maar eens een ingewikkelde knoop in zonder los te laten…. Baby weet verder precies wat er gebeurde die middag.

Baby vertelt: Het Circuit

Ieder jaar is er wel een vorm van een hindernisbaan, zo ook dit jaar. Dit jaar moest elk kind van een groep een spel doen, waarbij hij of zij geholpen of aangemoedigd wordt door de groepsgenootjes. Voordat ze begonnen kregen ze 6 spreuken waar ze een naam van iemand uit het groepje achter moesten zetten, deze ging dit spel doen.

Spreuk: Breek de dag tik geen eitje.

Tijdens dit spel moest iemand uit het groepje een parcours afleggen met een lepel in de mond, met daarop een ei. Zo moesten ze een berg op en weer af, over twee balken en een slalom. Dit onderdeel werd uiteindelijk gewonnen door de Killers.

spreuk: klein maar fijn, dan word je op handen gedragen.

Misschien is dit spel beter bekend als het spinnenweb. Degene die dit spel ging spelen moest namelijk door een vak van touw zonder het touw te raken. De hogere vakken waren natuurlijk meer punten waard. Het was dus heel gemakkelijk als je bij dit spel de lichtste uit de groep had gekozen. Alle groepen hadden dit gelukkig ook gedaan en het spel werd door iedereen fantastisch gespeel. Dit resulteerde in een eerste plaats voor Killers, Hollywoodjes, Zombies en filmteam. Zij hadden allemaal de maximale score gehaald.

spreuk: als het je lukt om je evenwicht te houden, dan win je de tour.

Tijdens dit spel moest je met je eigen fiets zo langzaam mogelijk van punt A naar punt B komen. Maar je mag natuurlijk niet met je voeten de grond raken, want dat kost je strafseconden. Dit onderdeel werd gewonnen door de Zombies.

Spreuk: Hoe doller je wordt, hoe eerder je gewonnen hebt.

Op een meter of tien van de start/finish liggen twee ballen op een onderlinge afstand van 5 meter van elkaar. De bedoeling is dat ze naar een van de ballen, daar vijf rondjes om heen lopen met een hand op de bal. Vervolgens moeten ze naar het volgende bal en daar ook weer rondjes draaien, maar nu de andere kant op. Tenslotte nog een mooie eindsprint over de finish en ook dit spel is weer klaar. He, dat is simpel of is dat alles zullen vele gezegd hebben. Maar het valt vies tegen, want je wordt hartstikke dol en om dan nog eens recht proberen te lopen dat valt tegen. Martijn zal wel erg dol zijn geweest, want hij voor zijn groep Killers dit onderdeel gewonnen.

Spreuk: Schiet de ballen in de juiste gaten en haal de meeste punten.

Wie zet je op dit spel in? Iemand die goed kan voetballen? Dat dacht de Hollywoodjes tenminste wel. Helaas het was niks met de bal. Ze kregen een Super Blaster (schietgeweer met balletjes) in hun handen en schieten maar op de punten. Schieten gaat Tim volgens mij altijd goed af want hij haalde 250 punten binnen voor zijn groep Hollywoodjes, die hiermee dit spelletje wonnen.

Spreuk: De koning of dame leidt zijn pionnen uit dit doolhof.

In je upje de hele groep door een doolhof leiden, dat valt nog niet mee. En zeker niet als de rest van je groep ook nog eens geblinddoekt is. Ik hoorde ook regelmatig loop nu recht, nee niet zo en verschillende andere woorden (die zullen we niet plaatsen). Philip wist zij groep in een record tijd van 8:50 en maar 14 strafpunten de andere kinderen van zijn groep door de doolhof te leiden.

Naast deze individuele spellen werden er ook enkele groepspellen gespeeld. Zo hadden we een touwpuzzel, tijdens dit spel moet de hele groep het touw vast pakken en samen een bepaalde knoop in het touw moeten leggen. Het is natuurlijk slim om iemand de leiding te geven. Na veel gekrioel en klimmen over touwen lag er eindelijk de knoop in, het is toch moeilijker dan het lijkt. De snelste tijd was 6 ½ minuut en daar lag de knoop.

Naast de touwpuzzel was er ook een tortuurspel, hierbij heb enkele houten figuren waarmee je vele andere figuren kunt leggen. De bedoeling is om zo snel mogelijk zo’n figuur neer te leggen. De ene figuur lag er zo en de andere figuur werd net op de valreep neergelegd. Ook hier was overleg weer belangrijk, in sommige groepjes ontbrak dit soms en werden stukken die goed lagen zomaar weer verplaatst. In dit spel was de Filmteam het beste. En zo gingen zij er ook met een overwinnen vandoor.

Na al dit gepuzzel was er tijd voor wat inspanning, het Frank en Ronald voetbalspel bood uitkomst. Bij dit spel zit je met je benen vast aan een teamgenoot en probeer dan maar eens te voetballen. De een wil naar rechts de andere naar links, helaas dat gaat niet. Of als je een penalty moet nemen met die twee benen aan elkaar. Er was natuurlijk veel lol.

De uiteindelijke score:

Zombies 10
Filmteam 9
Killers 8
Hollywoodjes 7

Voor het avondeten was de laatste hindernis weggelegd. Het toetje moest wel heel speciaal opgegeten worden. Je werd gevoerd door het kind dat naast je zat, maar dan wel geblinddoekt.

Levend strategoIedereen heeft wel eens stratego gespeeld. Maar in een bos is het toch anders dan op een bord aan de keukentafel. Levend stratego is een stuk vermoeiender. Elk kind krijgt een kaartje met daarop een rang en probeert, op een flink terrein, de kinderen van de tegenpartij te tikken. Heb je een hogere rang, dan is de ander zijn kaartje kwijt. Heb je zelf een lagere rang, ben jij je kaartje kwijt. Dan moet je bij je post weer een nieuwe gaan halen. Het uiteindelijke doel is, net als bij het andere stratego, de vlag te veroveren. Taktiek is daarbij, naast natuurlijk hard lopen en goed verstoppen, een heel belangrijke factor. Wanneer zet je je maarschalk of spion in? Wie zijn de bommen, en moet je vooral niet tikken? Het hoort er allemaal bij. En natuurlijk goed onthouden wie welke rang heeft.

Voor we aan het spel begonnen, zijn de kinderen in twee groepen opgedeeld. Aan de ene kant van het bos zat geel (Hollywoodjes en Killers), in de andere hoek rood (Filmteam en Zombies). Het gele team begon goed. Binnen tien seconden werd degene met de vlag al getikt, en konden we aan het tweede spel beginnen. Het tweede spel werd een stuk lastiger voor het gele team, maar uiteindelijk wisten ze heel knap de vlag te vangen. Maar rood had intussen goed opgelet, en een meesterlijke taktiek bedacht. Dat resulteerde erin dat zowel de gele maarschalk als spion te prooi vielen aan de rode jagers. Uiteindelijk hadden ze alle kinderen getikt, behalve Eline. En die had de vlag! Maar omdat het intussen begonnen was met regenen, besloot het gele team het spel op te geven. Moe en voldaan, met een 2-1 uitslag op zak werd snel de blokhut weer opgezocht. Wat drinken, en douchen, en dan te bed. Tenslotte zal het nog een zware week worden.

Leave a Reply