Kempenkamp 2000 dag 1

Zaterdag 1/7/2000

Start van het kamp

Een van de eerste dingen die er op zaterdag gedaan wordt is het bekend maken van de groepsindeling.

Groep 1: Hollywoodjes
– Paul Haenen
– Rob Noten
– Tim van de Steeg
– Sophie Paridaans
– Ivo van der Marel
– Eline van den Boomen

Groep 2: The Killers
– Philip Minderhoud
– RenĂ© Dirks
– Martijn van den Boomen
– Suzie Noten
– Gijs Heeren
– Wietse Elswijk

Groep 3: Filmteam
– Rob Dekkers
– Floris van der Marel
– Bart Wenting
– Margreet Bierens
– Jeroen van Heertum
– Tom Slenders

Groep 4: Zombies
– Mark van Heertum
– Martien Stevens
– Joep Bouten
– Kelly Noten
– Patrick van Kempen
– Eric Rethmeier

De fietstocht

Gisteren om 13.00 moest iedereen bij ’t Hazzo in Aalst-Waalre verzamelen. Je zag de kinderen van alle kanten aan komen lopen, fietsen of ze werden door hun ouders gebracht. Nadat de slaapspullen waren ingeladen en de leiding hun smurfenhesjes hadden aangetrokken hadden kon het kamp beginnen. Vanuit Aalst-Waalre gingen we met de fiets naar Mierlo. Het zou een lange route worden met enkele stops waar wat spelletjes gedaan zouden worden en wat gedronken kon worden. Eenmaal onderweg voelde je alweer de oude bekende kampsfeer bij de oudste van de kinderen. Bij de eerste stop moesten de kinderen 3 vrije worpen nemen, net zoals bij het basketbal. Tevens werd er een spel gespeeld waar je heel erg dol van werd. Ze moesten 7 rondjes rond een flesje drinken lopen met de vinger op de fles en dan zo snel mogelijk om een jas rennen en weer terug. Maar dan moet je wel de goede kant oplopen, sommige waren totaal de weg kwijt. Iedereen was uitgerust en gingen we weer verder. Halverwege was de eerste groep verkeerd gefietst, ze hadden ergens een smal fietspad naar rechts gemist Om het nog erger te maken begon het ook nog eens te regenen en kreeg Philip een lekke band. Gelukkig konden deze pechvogels, omdat ze verkeerd waren gefietst, onder een viaduct schuilen. Hier moesten ze tevens een schaakpuzzel en enkele tangrampuzzels oplossen. Je moet tenslotte iets doen als je moet wachten. Het was alweer droog en werd de fietst opgehaald door grote smurf. Eigenlijk wilde Philip bij lolsmurf achterop om zo de spelletjes onderweg te spelen voor zijn groepje. Nu fietste we in een keer door na de blokhut onderweg zaten we nog een keer in een regenbui. Sommige miste onderweg de stop wel, maar de andere fietsgroep was met de ranja er vandoor. Eindelijk aangekomen bij de blokhut werden de slaapspullen uitgepakt en kon het kamp dan toch beginnen. Ook de tweede groep slaagde er niet in de route zonder een klein foutje te volgen. Gelukkig kwamen ze in zeer korte tijd terug op de route en konden dus gewoon door fietsen naar de blokhut. De kleinere kinderen arriveerden voordat de tweede grote bui losbrak. De oudere hadden niet zoveel geluk…

Ster van de dag

Net zoals vorig jaar word er elke dag een ster (vorig jaar Potigesmurf) van de dag benoemd. Dit kunnen de kinderen worden doordat ze opvallen, omdat ze een leuke uitspraak hebben of erg behulpzaam zijn en ga zo maar door. Vandaag was dan wel een korte dag, maar elke dag is er een ster, dus ook vandaag. Vandaag was het Ivo van de Marel. Waarom? Hij kwam toch later en heeft niet meegefietst. Waarom hij? Ivo was vandaag gewoon jarig en dat vond het smurfenteam genoeg om hem ster van de dag te maken.

Kennismakingsspel

Alle kinderen hebben bij de uitnodiging een blaadje hekregen met een filmster daarop. Ze moesten zich nu aan de groep voorstellen als Mel Gibson, Bruce Willis, Kim Basinger, Tom Hanks, etc… Uiteraard waren hier punten te verdienen voor je groepje.

Score kennismakingsspel:

Hollywoodjes 10
Zombies 9
Killers 8
Filmteam 7

Leave a Reply