Kempenkamp 2000 dag 3

Maandag 3/7/2000

Creativiteit kent geen tijd…

Ster van de dag

Dit keer mocht Mark van Heertum het glammershirt aantrekken, want hij was vandaag ster van de dag. Waarom? Hij deed zeer goed zijn best tijdens de corvee. Bovendien was hij de gehele dag zeer positief en spontaan met zijn groep bezig. Iedereen werd door hem geholpen. Reden genoeg voor ons om hem uit te kiezen.

Script schrijven

Het is de bedoeling dat elke groep dit kamp een echte film maakt. Dit kan natuurlijk niet zonder een scrfipt. Vandaag werd dit dus geschreven. Er werd uiterst goed samengewerkt en er werden originele verhalen bedacht. Er moest echter ook precies opgeschreven worden wie wat en wanneer moest zeggen en acteren. Als dit niet goed gebeurde, dan zou het filmen wel eens fout konden gaat. De kans dat dat gebeurt is echter héél klein. Er konden nu nog geen punten verdiend worden. Dit kan pas als de film gemaakt is. Nog geen scoreoverzicht dus.

Het winkelspel

The walk of fame

Voor vandaag stond het winkelspel op het programma. In verschillende winkels in het centrum van Mierlo waren sterren verstopt. 10 gele sterren en 5 gouden sterren. Op elke ster stond de titel van een film, met één letter onderstreept. De bedoeling was dat de kinderen alle sterren moesten zoeken, en op moesten schrijven welke titel er stond, in welke winkel de ster lag, of het een gouden of een gele ster was, en welke letter er onderstreept was. Aan het einde van het spel konden ze met alle 15 letters (als ze allemaal gevonden waren) een woord maken wat met Hollywood te maken had. De oplossing was Oscaruitreiking.

Bij deze opdracht kregen ze nog een opdracht om het nog wat moeilijker te maken. Ze kregen namelijk per groepje 35 cent mee. Daarmee moesten ze het volgende verzamelen:

 • 3 verschillende postzegels
 • Een kopie van 6 handen (van elk kind één hand)
 • Een ladder
 • Een veerHoe ze het bij elkaar moesten krijgen, daar moesten ze maar even creatief voor zijn…

  The Killers hebben het vandaag alles bij elkaar het beste gedaan: Ze hadden voor het verzamelspel alles bij elkaar gekregen. Ze waren zelfs zo slim om voor 2 cent een spercieboon te kopen en die weer voor iets anders te ruilen, en op een gegeven moment hadden ze een videoband ter waarde van 12 gulden. Daar kun je die 4 dingen waarschijnlijk wel voor bij elkaar krijgen. Dat is hen dus ook gelukt. Bij het winkelspel hadden ze maar één ster die ze niet gevonden hadden. Daarmee hadden ze al 18 punten bij elkaar gesprokkeld. Ook hadden ze het woord gevonden: nog eens 10 punten. Als eindscore hadden The Killers maar liefst 38 punten!!!!

  Het Filmteam had het ook helemaal niet slecht gedaan. Voor het verzamelen hebben ze erg hun best gedaan. Ze hebben helaas niet alles kunnen vinden. Ze hadden maar 2 postzegels, geen ladder, maar wel de kopie en ook de veer. Daar kregen ze 5 punten voor. Bij het winkelspel hadden ze net als The Killers 14 sterren gevonden en ook 18 punten. Ook deze groep had het woord bij elkaar weten te puzzelen. Het Filmteam eindigde vandaag op een totaal van 33 punten.

  De Hollywoodjes waren erg goed in het verzamelspel. Voor de ladder hadden ze gewoon een stukje karton gepakt en daar een ladder op getekend. We hadden niet gezegd dat dat niet mocht, ze moesten gewoon een ladder zoeken. Deze groep had wel alles bij elkaar gekregen en kreeg dus 10 punten voor het verzamelspel. Voor het winkelspel hadden ook zij (hoe origineel…) 14 sterren gevonden en dus ook 18 punten bij elkaar gezocht. Helaas hadden zij het woord niet geraden. Het eindtotaal voor de Hollywoodjes stond vandaag dan ook op 28 punten.

  De Zombies hadden met het verzamelspel geen ladder kunnen vinden. De rest hadden ze wel dus kregen zij voor dit spel 6 punten (2 punten per gevonden onderdeel en 10 als alles gevonden is). Bij het winkelspel hadden ze helaas bij een winkel met een gouden ster (dubbele punten waard) een merk van apparatuur opgeschreven in plaats van de naam van de winkel. Dat kostte hen dus wat punten. In totaal hadden ze na dit spel 16 punten. Ook zij hadden helaas het woord niet geraden. Deze groep eindigde als vierde met 22 punten.

  De punten voor de scorelijst:

  Killers 10
  Filmteam 8
  Hollywoodjes 6
  Zombies 4

  De dropping

  ’s Avonds werden de kinderen in 4 groepen gedropt. De twee jongere groepen werden ergens in Geldrop uit de auto’s gezet met natuurlijk de opdracht: “Loop naar de blokhut!” Gelukkig wisten deze beide groepen de opdracht te volbrengen en na wat gedronken te hebben was het al snel tijd om het bed op te zoeken. Inmiddels waren de twee oudere groepen afgezet aan de andere kant van de Strabrechtse heide. Na niet al te lange tijd besefte de groep onder begeleiding van Brilsmurf en Klungelsmurf (hoe kan het ook anders?) dat het dorp dat ze inliepen, Mierlo nog niet kon zijn. Dat was het ook inderdaad niet. Het was Heeze. Na wat kleine tips vanuit de blokhut werd de route vervolgd. De andere groep had minder hulp nodig maar had last van de mist. Ondanks dat de laatste groep 15 minuten later gedropt was, kwamen ze vrijwel tegelijk bij de blokhut aan. Ook deze groepen gingen na een wat drinken snel slapen. Zo’n lange wandeling vermoeid je toch wel!

 • Leave a Reply