Kempenkamp 2001 dag 7

Vrijdag 13/7/2001

Op weg naar de toekomst

Wat zou er in de toekomst allemaal te beleven zijn? Je zou daarvoor een kijkje moeten kunnen nemen in de toekomst. Bart bleek al een keertje in de toekomst te zijn geweest. Hij kon dus ook een aantal dingen vertellen over de toekomst. Zo zou het reizen veel eenvoudiger worden. Auto’s kunnen niet alleen rijden, maar ook vliegen. Dat is fijn, want er zijn daardoor geen file problemen meer. Ver reizen is ook geen probleem meer. Moet je van hier naar Canada, dan maak je gebruik van een transporter. Die straalt je dan in een oogwenk naar Canada. Je hebt een computer die je helpt met school en die ervoor zorgt dat je netjes je huiswerk maakt. Mensen worden nu veel ouder. Wel 200 jaar! Je blijft er altijd jong uitzien. Zoals je ziet staat ons nog veel te wachten in de toekomst.

Potige smurf

Hij was aan het begin van het kamp eigenlijk ziek, maar hij wilde toch beslist mee. Dat hij ziek was kon je nauwelijks merken. Hij deed fanatiek mee met alle spelletjes vanaf het eerste moment. Ook gisteren liet hij zich weer van zijn beste kant zien. In het zwembad liet hij zich diverse malen soppen omdat de andere kinderen dit leuk vonden. Echt redenen om Wietse Elswijk een keer Potige Smurf te laten zijn.

Toekomst-doorgeefschaak

Het is eigenlijk wel zeker dat er in de toekomst nog een aantal regels van het schaakspel gewijzigd worden, maar welke dat weten we niet. Toch probeerden we vandaag al hoe het zou zijn met andere regels te spelen. Zo mocht een pion direkt promoveren als de lijn waarop deze stond leeg was, ook al had de pion nog niet gezet. Verder mocht je terugrocheren als je al gerocheerd had.

Ook mochten er stukken doorgegeven worden aan een medespeler. Dit waren wel stukken die nog op het bord staan.

Dit geeft voor de groepsscores het volgende resultaat:

GZN 10
Tijdreizigers 8
Reisgenoten 6
Flintstones 4

Het GSM-spel

Dit spel werd gespeeld in het dorp. Elke groep kreeg een GSM waarmee ze een cryptische omschrijving konden vragen. Met deze gegevens moesten ze dit punt in het dorp op zien te sporen en er heen lopen. Dit alles binnen een bepaalde tijd, ±15 minuten. Indien het niet lukte om binnen de tijd daar te komen, kreeg de groep strafpunten. Als de groep met de cryptische omschrijving er niet uitkwam, konden ze de GSM gebruiken om een 2de aanwijzing te vragen. Dit ging echter ten koste van punten. Als ze het doel niet op tijd haalden kregen ze ook strafpunten. Op de locatie zelf moesten de groepen een klein spelletje spelen of een vraag beantwoorden.

Bij 2 punten in het dorp was een rustpost geplaatst, hier kondenn we enkele van onze lieftallige smurfen vinden die voor wat te drinken of te eten zorgden.

Verder liepen er 3 à 4 opvallend gekleedde vossen rond. Indien de groepen door hen werden gezien kregen ze strafpunten.

Pannekoeken!!!

Voor het avondeten stonden pannekoeken op het programma. Dat betekende weer smikkelen en smullen. Per groep werd er gegeten, anders konden de smurfen het tempo niet bijhouden. Er waren kinderen die wel acht pannekoeken ophadden. Koen scheen er zelfs nog meer op te hebben. Niemand kon echter tegen Smullie op. Er ging zelfs een gerucht rond dat hij een pannekoek van Brillie heeft zoek gemaakt…

De bonte avond

De laatste avond van kamp is altijd één van de mooiste avonden. Het is dan namelijk de hoogste tijd voor de bonte avond. Stoelen en tafels aan de kant en… Beginnen maar!

Elk groepje voert een leuk toneelstukje op. Ze hebben daar de afgelopen week hard aan gewerkt, want alles moet goed lopen op de bonte avond. De meesten zijn dan ook erg zenuwachtig. Tijdens het omkleden zorgde Koen ervoor dat iedereen vermaakt werd. Zijn ‘clubje voor mensen met een lelijk gezicht’ moet nu toch al aardig vol zitten…

De Flintstones
De Flintstones brachten ons een uitzending van ‘Smurfnet’. In deze uitzending werden Klungel, Hippe en Baby geïnterviewd. Zij moesten alledrie vertellen wat zij leuk en wat zijn niet leuk vonden aan het kamp. Een nieuwsbericht verstoorde de normale uitzending. Er waren drie smurfen ontvoerd. De dader was zoals gewoonlijk Gargamel. We kregen een reportage te zien. Gargamel had de smurfen laten reizen door de tijd. Eén van hen was beland in de middeleeuwen, terwijl een andere smurf uitkwam in de prehistorie. De laatste smurf kwam uit in de toekomst. Uiteindelijk kwam alles toch nog goed, behalve voor Gargamel. De uitzending werd afgesloten met een weerbericht.

De Tijdreizigers
Ook hier een smurfenverhaal. Dit verhaal leek erg veel op het kerstverhaal. Dit keer werd er een smurf geboren. Ook dit smurfengezin kreeg bezoek van een wijze smurf uit het oosten. De Smurfpapa en mama waren hier echter niet blij mee en stuurde hem weg. Tussendoor smurfde Koen een aantal mooie liedjes: ‘De smurfjes lagen bij nachte’ en ‘Oh Smurfenboom’. Uiteindelijk liep het niet goed af met Babysmurf. Ze werd gekruisigd.

De Reisgenoten
Hier werd begonnen met een quiz. Deze werd echter wreed verstoord. Er was een misdrijf gepleegd. Suzie was dood! Wat nu? Alle groepen en de dmurfen moesten op een blaadje invullen wie volgens hen de moordenaar was. Alsof dat nog niet genoeg was werd Philip daarna vergiftigd. Ook nu moesten de groepen en de smurfen invullen wie de dader was. In beide gevallen moest er ook opgeschreven worden hoe en waarom de moorden gepleegd waren. Alle antwoorden werden voorgelezen. Zoals je verwachten kon, had niemand het goed. Zelfs de smurfen niet. Uiteindelijk kregen we te horen hoe het allemaal had kunnen gebeuren. De dader was in beide gevallen Joep. Suzie werd vermoord omdat ze had gezien dat Joep bezig was met het maken van het vergif voor Philip. Philip werd vermoord omdat Joep leider in zijn Groepje wilde zijn.

GZN
Deze groep tracteerde ons op humoristisch vermaak. Een gezin in de auto zong allerlei liedjes en vader vertelde allerlei leuke verhalen. Daarbij werden verschillende lachwekkende bewegingen gemaakt. Uiteindelijk moest er ook nog pudding gegeten worden. Dat was een dolle kliederboel. Op de foto kun je zien hoe komisch het er aan toe ging.

Ook de smurfen voerden een aantal stukjes op. Zo werd bijvoorbeeld de kabouterdans opgevoerd. Er moest ook nog een wens vervuld worden. Brigitte wilde dat alle smurfen varkens na gingen doen. Dat kon geregeld worden. Een luid geknor was het gevolg.

Tenslotte werd ook nog het Grote Kempenkamplied gezongen. Tijdens dit lied werden ook de kadootjes uitgereikt aan alle kinderen.

Het grote kempenkamplied 2001

Nog 350 dagen, 2 uur, 10 minuten, 12 seconden en dan…

Kelly Kelly wil het hele jaar
De Smurfen lekker dicht bij haar
Haar vriendenboek staat nu bijna vol
Met heel veel Smurfen-lol
Gijs Gijs gaat al heel wat jaren mee
Dat vinden wij een goed idee
Dit keer was het wel wat ongewoon
Want zijn voeten waren schoon
Roy Soppen werd voor Roy geen flop
Hij tilde zelfs Hippe op
Met zijn zonnige humeur
Geeft hij het kamp veel kleur
Rob Voel ik weer een spetter in mijn nek
Dan zie ik Rob, de watergek
Leuk dat hij graag met water klooit
Maar veilig ben je nooit
Dirk Avondeten lust hij niet zo graag
Want snoep vult al zijn hele maag
Dirk doet graag een oogje toe
Met de familie Poeh
Mathijs Hij is de allerjongste van het stel
Maar snoepen, ja, dat kan hij wel
Mathijs bruist van de energie
En moe wordt hij nie
Sophie In de agenda van Sophie
Past straks haar huiswerk echt nie
Daarom krijg jij van ons nu hier
Reservepapier
Koen Koen vond op kamp een leuke meid
Maar na dit lied heeft hij vast spijt
Vergeef ons deze flauwekul
Je bent een leuke knul
Tom v. U Zelfs met een zere voet
Regelde Tom het honkbal goed
Maar bij het volgende spel
Beschermt Taz je wel
Philip Knip je gaten in een krant
Dan heb je echt geen bal verstand
Maar krijgt Philip meiden in het oog
gaan zijn aandelen omhoog
Eline Is de douchedeur weer eens dicht
Weet dan dát het aan Eline ligt
Wassen, boenen, smeren in het rond
Van haar tenen tot haar…
Wietse Wie oh wie heeft Wietse nog gezien?
Als potige telt hij voor tien
Met spellen spelen is hij nummer 1
Zoals hij is er geen één
Lonneke Lonneke die kreeg een goed idee
En nam op kamp een knuffel mee
Maar Oink heeft nu een concurrent:
Ivo is de vent!
Tom S Honkbal is zijn favoriete spel
Maar ook Stratego kan hij wel
’t Is Tom die de tegenstander fopt
als hij de vlag verstopt
Floris Floris had een reuze pret
Met dat lekkere ontbijt op bed
Het gebakken ei deed het helemaal
Ook al lag hij in de zaal
Gerben Gerben is de trots van elke kok
Eet zijn bordje leeg zonder gemok
’s Avonds heeft hij reuze pret
met een stripboek in zijn bed
Ellen Hou je van dansen op de stoep
Geef Ellen dan een hoelahoep
Maar ook ging ’t zelden mis
Bij de vragen van de quiz
Brigitte Zie je al die knuffels in de zaal
Van Brigitte zijn ze bijna allemaal
Gaan Smurfen als varken uit hun bol
Heeft zij de grootste lol
Suzie Suzie zie je elke keer
Met touwtje springen in de weer
Zij is het die haar actie staakt
Als een foto wordt gemaakt
Gwendolyn Voor een goed humeur elke dag
Zorgt Gwendolyn met haar blije lach
Een van de jongsten van het stel
Maar vrolijk is ze wel!
Bart Bart had af en toe wat pech
Maar is nu dan toch de hoofdpijn weg?
Al zijn grappen die zijn top
Nu van ons een goeie mop
Ivo Met twee motten in zijn jas
Was Ivo helemaal in zijn sas
Als hij zich in zijn act verliest
Is hij een rasartiest
Joep Bij de groten in de zaal
Ligt iemand, die is heel sociaal
Voor de kinderen in zijn groep
Lang leve Joep!

De avond werd afgesloten met de traditionele disco. Liedjes van Britney Spears, Westlife, Atomic Kitten en Grease klonken door de blokhut. Ook probeerde we of Sophie het dansje nog kende van Super Trooper. Even wist ze niet meer hoe dit dansje moet, maar dat ze dit dansje kent heeft ze op het vorige kamp al bewezen.Rond één uur was het dan toch echt tijd om naar bed te gaan. Hiermee werd een geweldige avond afgesloten.

Leave a Reply