Kempenkamp 2001 dag 6

Donderdag 12/7/2001

Op bezoek bij de hippies

We zijn aanbeland in de sixties. Dit is de tijd waarin de hippies sterk vertegenwoordigd waren. Twee hippies kwamen ons vertellen wat er in de sixties allemaal gebeurde. De hippies waren grote fans van Hippe Smurf. Hij is ‘lief en cool’. Tenslotte kregen alle kinderen en Smurfen nog een bloemetje in het haar gestoken. De hippies sloten af met de kreet “Peace man!”

Potige Smurf

De Potige Smurf van vandaag werd dit eigenlijk om dezelfde reden als Potige Smurf van gisteren (Sophie). Philip Minderhoud is al het gehele kamp bezig om iedereen een leuke tijd te laten beleven. Hij is ook niet te beroerd om eens een keertje mee te helpen. Bovendien vinden wij dat hij goed zingen kan. Vooral als hij dit midden in het winkelcentrum van Etten-Leur doet.

Groepsfoto’s

Vandaag werden er groepsfoto’s gemaakt. Hieronder zie je er twee.

Zwemmen

Vandaag stond het zwemmen op het programma. Dit gingen we doen in zwembad “De Wildert” in Zundert. Een heerlijk nat dagje zou het worden. Natuurlijk waren de smurfen het doelwit van sop akties, maar uiteindelijk vonden zij de weg naar het bubbelbad. Daar zal het wel veilig zijn. Dat is normaal ook zo, maar als dan alle kinderen er ook nog bijkomen zit je zo met 30 man in een bubbelbad voor 8 personen. Dat is dringen! Ook moest er nog een wens uitkomen. Ivo wilde de smurfen nat laten gooien door alle kinderen. In een zwembad niet zo bijzonder, maar buiten met ijskoud water echt geen pretje. Toch gebeurde het. Snel holden de Smurfen hierna naar binnen om het warme water op te zoeken…

Fotospel

Gedurende de week kregen zij een fototoestelletje mee waarvan de bedoeling was dat zij elke dag ongeveer 6 foto’s maakten. Aan het einde van de week moesten zij iets met deze foto’s doen maar wat dat wisten zij nog niet. Donderdagochtend werden de fototoestelletjes ingeleverd en ontwikkeld. s’Avonds moesten zij met deze foto’s een stripverhaal maken. Ze mochten van de 27 foto’s er maximaal 10 uitkiezen en daarvan een leuk verhaal maken. De verhalen die er uit gekomen zijn, zijn als altijd weer heel erg leuk er zijn verhalen over bananenspionnen, prinsessen, koelbloedige martelaars en nog veel meer. Vervolgens moesten wij deze verhalen gaan beoordelen en dat was een hele opgave.

Leave a Reply