Kempenkamp 2001 dag 4

Dinsdag 10/7/2001

Een nat dagje

Tijdens onze tijdreis kwamen we aan in de prehistorie. Direkt kwam een holbewoner ons vertellen wat er allemaal gebeurde in zijn tijd. Gewapend met een knuppel vertelde hij ons ook dat we vandaag een zware dag zouden krijgen. Dat hij daarmee ook de smurfen bedoelde hadden wij nog niet door…

Potige smurf

Vandaag was het de eer aan een klein doorzettertje om Potige te worden. Al het gehele kamp door is ze niet van slag te krijgen en ook al lijkt iets onmogelijk, toch probeert Lonneke Slenders het te klaren. Mooi vorbeeld hiervan was het levend stratego. Toen ze Joep wel een half uur lang achtervolgde. Joep werd er helemaal simpel van. Hij was bekaf toen het spel afgelopen was. Lonneke gaat ondertussen vrolijk door met een brede glimlach van spel naar spel…

Tussendoor is er ook nog even tijd om voor dame te spelen op het grote schaakspel. Philip natuurlijk ging voorzichtig met dit bijzondere schaakstuk om.

Knotsschaak

Op zo’n prehistorische dag is het natuurlijk ideaal om een keertje knotsschaak te doen. Het spel was al bij veel kinderen bekend, maar dat het oorspronkelijk knotsschaak heette, wist niemand. De bedoeling van het spel is het bevrijden van de dame die ingesloten staat door een aantal pionnen. Dit kon je alleen maar doen met de koning, maar die stond nog niet op het bord. Die kon je allen maar verdienen door te promoveren. Best wel een moeilijk spel dus. Toch wisten sommige kinderen dit spel perfect te spelen.

Dit geeft voor de groepsscores het volgende resultaat:

Reisgenoten 10
Tijdreizigers 9
Flintstones 8
GZN 6

Knotstikkertje

Help! Wat is dat nou… Alle kinderen krijgen een knuppel en mogen daarmee de smurfen ‘tikken’. Werd een smurf getikt, dan moest hij een schaakstuk afgeven. Het doel was zoveel mogelijk schaakspelen kompleet te krijgen. Dat werd dus hollen. Veel hielp het echter niet. Wat kunnen die kinderen rennen! Uiteindelijk waren alle smurfen hun stukken kwijt.

Waterspellen

Deze middag was het echt een natte boel. De waterspellen zorgde er voor dat je nat werd, of je wilde of niet. Er werd een waterestafette gehouden. Het was de bedoeling om zoveel mogelijk water via een estafette-loop aan de finisch te krijgen. Dit was best wel een moeilijke opgave, maar het luktte vrij aardig. Een ander spel was al redelijk bekend. Je ging achter elkaar zitten en moest dan bekertjes water doorgeven. De bekertjes moesten dan wel over je hoofd doorgegeven worden. Anders werd het foutgeteld. Problemen dus als je droog wilde blijven.

Jammer genoeg werd het weer een spelbreker. Halverwege de waterspellen begon het te regenen. Snel naar binnen dus, want anders werd je echt nat.Tussendoortjes…

Toen het weer droog was werden de springtouwen en hoepels weer tevoorschijn gehaald. Dat mee op kamp gaan toch heel zwaar kan zijn merkte Hippe toen hij door een aantal kinderen aangevallen werd…

Dropping

Voor de avond stond de dropping op het programma. De kinderen werden, gesorteerd op leeftijd, in drie groepen opgedeeld. De groepen werden alle drie op verschillende plaatsen gedropt. Toen de eerste groep terugkwam lagen de spekkies al klaar. Daar gingen we marshmallows van maken. Toen ze deze op hadden was het toch tijd om naar bed te gaan. De twee oudere groepen mochten nog even bij het kampvuur zitten. Toch kwam voor hen ook het moment om naar bed te gaan. Niemand protesteerde want ze hadden net een zware wandeling achter de rug.

Leave a Reply