Kempenkamp 2001 dag 3

Maandag 9/7/2001

Op onderzoek uit…

Ontdekkingsreizen

Het thema van vandaag was ontdekkingsreizen. Een echte piraat kwam ons vertellen wat er in die tijd allemaal gebeurde. Verhalen over reizen naar Amerika en het ontdekken van nieuwe werelddelen werden gevolgd door verhalen over het beroven van handelsvloten door de piraten.

Potige smurf

Vandaag was Rob Noten de gelukkige. Hij wist met raad en daad de andere kinderen bij te staan bij het vliegeren. Nadat hij er één geholpen had met de vlieger omhoog krijgen, ging hij de volgende helpen.

Levend stratego

Doordat het vanmorgen prachtig was, werd het gebruikelijke schaakprogramma vervangen door het altijd populaire levend stratego. In een voor dit spel perfect bos werden de twee teams losgelaten. Het eerste spel werd na een spannende strijd gewonnen door het rode team. Dit ondanks de prachtige schijnbeweging van Philip. Hij werd achternagezeten door Bart, toen de nood het hoogst werd dook Philip met een vloeiende beweging de bosjes in. Bart ging ook vol in de remmen en wilde hem met een even grote sprong achterna. Hij kon echter net niet bij Philip komen en omdat die nou net iets sneller opstond kon Philip ontkomen. Bij het tweede spel was vooral het doorzettingsvermogen van de vlaggen opvallend. Lonneke en Tom lagen allebei verscholen in de bosjes. Echter Philip die zich verdekt had opgesteld achter de post van team rood, wist Lonneke te vinden. Na 30 minuten kwam Tom juichend uit de bosjes toen we riepen dat geel gewonnen had. Een gelijkspel was het resultaat van een leuke morgen.

Smokkelspel

Vroeg in de middag liepen we met z’n allen naar het centrum van Rijsbergen. Daar gingen we smokkelen. Dat wil zeggen: de kinderen gingen smokkelen en de Smurfen probeerde je dan te betrappen. Sommige kinderen waren de Smurfen echt te slim af. Alle trucjes werden gebruikt om de buit veilig naar de overkant te krijgen. Toch lukte het de smurfen om zo af en toe de buit in beslag te nemen. Tijdens het spel werd er natuurlijk voor wat drinken gezorgd. Grote smurf regelde dit…

Tussendoortjes…

Tussen al deze grote spellen door was er ook nog tijd voor wat andere dingen.Touwtje springen en hoepelen was vandaag heel populair, zelfs bij Brillie…

Tom vertelde mij dat hij geen ‘Potige’ wilde worden, “want dan kom je op internet”. Dus Tom dat doen we nu alvast, Je hebt nu geen reden meer om niet Potige te willen zijn. Wie is trouwens het meisje op de onderstaande foto?

Ook hadden we vandaag een reporter voor het thuisfront. Roy dook achter de laptop en begon aan zijn verslag van het kamp. Iedereen thuis moet toch weten dat hij het supergaaf heeft op kamp…

Deze reporter stopt er nu snel mee, want hij heeft Roy nog beloofd een potje te schaken…

Slagbal

Het eerste spel van vanavond was slagbal. Dit was de wens van Tom Slenders. Dit spel werd gespeeld op het grote veld. Daar moest nog wel even naar toe gelopen worden. De jongens waren weer echte heren. De meisjes maakten hier handig gebruik van.

Bij het veld aangekomen werden er snel 2 groepen gemaakt. Het spel kon nu beginnen, tenminste… Een aantal regels moest nog even aan de smurfen uitgelegd worden. Besloten werd dat Tom van Uijen scheidsrechter werd. Tegen zijn beslissingen werd dan ook niet geprotesteerd. Terwijl de Smurfen rustig in het gras lagen werd er flink gestreden en al snel vielen de eerste punten.

Opdrachtschaak

Na het slagbal was er nog tijd voor een leuk schaakspel. Er werd gekozen voor opdrachtschaak. Hierbij speel je een gewone partij, totdat je een opdracht moet uitvoeren. Dit kan vanalles zijn. Je moet bijvooreeld je loper verplicht zetten. Het kan nog veel erger: Spelers moeten verwisselen van kleur of aan een ander bord gaan zitten. Zo kun je dus in eens verloren komen te staan! Een perfect spel voor Smullie dus. Hij gaf dan ook de opdrachten.

Hierna gingen de jongste kinderen naar bed, terwijl de oudere nog een paar spelletjes mochten doen.

Eindelijk hebben we dus een dag met mooi weer gehad. Laten we hopen dat er meer volgen.

Leave a Reply