Kempenkamp 2002 dag 5

Woensdag 10/7/2002

Een dag vol uitdagingen

Ochtendgymnastiek
Opstaan ’s morgens vroeg is best wel moeilijk. Je bent dan vaak ook nog niet erg fit. Daar hebben de smurfen een oplossing voor! Ochtendgymnastiek zorgt er voor dat je er de hele dag weer lekker fit tegenaan kunt. Een gezellige overfitte banaan ging de smurfen voor en zo werden alle kinderen op een sportieve manier wakker gemaakt.

Potige Smurf
Potige word je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen! En Floris van der Marel heeft gisteren laten zien het shirt van Potige Smurf verdiend te hebben. Toen de stortbui na (en als we het buiten douchen meetellen tijdens) de waterspellen afgelopen was, en iedereen droge kleren aangetrokken had, vond Floris – terecht – de slaapzaal wel wat nat. Geheel uit eigen beweging heeft hij toen de zaal gedweild. En zo goed dat Grote Smurf en alle andere smurfen samen het niet beter kunnen. Tijd dus om deze enthousiasteling toe te voegen aan het smurfenrijk: Floris for Potige!

Toernooi
Vanochtend werd een snelschaaktoernooi gehouden. Voor de verandering eens gewoon schaken. Vol enthausiasme werd er begonnen aan de wedstrijden. Bart Wenting leek makkelijk eerste te kunnen worden, maar uiteindelijk had hij toch maar een half puntje voorsprong op Suzie. Lonneke klaagde dat ze alleen maar tegen “van die grote” moest die al wel honderd stappen hadden gehaald en zij had er nog maar twee. Vervolgens won ze meestal. Alle uitslagen zijn verwerkt in een groepsscore en deze tellen natuurlijk ook weer mee voor het weekklassement.

Ranglijst na de zevende ronde.

Nr Lnr Naam                      punten W.P. S.B. ap
 1  8 Bart Wenting                   6.5  31.5  29.25
 2 20 Suzie Noten                   6.0  30.0  23.50
 3  3 Maikel Verwielen                 5.5  28.5  19.75
 4 26 Joep Bouten                   5.0  28.0  18.00
 5 18 Ivo vd Narel                   4.5  31.5  16.25
 6 22 Roy Noten                    4.5  30.0  16.75
 7 12 Kelly Noten                   4.0  28.5  14.00
 8 19 Rob Noten                    4.0  27.5  12.00
 9  1 Sophie Paridaans                 4.0  27.0  12.50
 10 14 Brigitte Paridaans                4.0  27.0  11.00
 11 15 Tom Slenders                   4.0  23.0  10.00
 12 25 Floris vd Marel                 4.0  22.0  10.00
 13 16 Gijs Heeren                   3.5  23.0  9.25
 14  5 Mark Tilburgs                  3.5  22.5  9.25
 15 11 Vincent Janse                  3.5  16.5  5.25
 16  2 Floris Willem                  3.0  26.5  9.00
 17 23 Crijn van Vlokhoven               3.0  26.0  7.00
 18 24 Lonneke Slenders                 3.0  25.5  8.00
 19 21 Wietse Elswijk                  3.0  24.5  8.00
 20 10 Tom van Uijen                  3.0  23.0  7.00
 21  7 Dirk Wenting                   2.0  22.5  4.00
 22  9 Patrick de Jong                 2.0  22.5  3.00
 23  6 Mathijs Pellemans                2.0  18.0  1.50
 24 17 Larissa Jansen                  2.0  15.5  1.50
 25  4 Ellen Sinot                   1.0  17.0  0.50
 26 13 Jurgen Antonis                  0.5  19.5  1.75

Harry Snotter Team 10
De Zure Griezels 9
Uijvlonojo 8
Tover DRIL 7
De Toverende Schakers 6
Griffoendor 5

De Uitdaging
De vele weddenschappen uit het verleden werden dit jaar vervangen door een nieuw spel: de uitdaging, een opdracht gekregen van Lange en Brullie waarvoor ze een kwartier de tijd kregen. Lange & Brullie noemden het spel ook wel het Gniffelspel, vanwege de voorpret die ze hadden. Voorafgaande aan het winkelspel waren drie groepen de klos, daarna nog eens drie. Om iedereen een “eerlijke” kans te geven waren de opdrachten cryptisch omschreven en in enveloppen gestopt. De groep die tot dan toe qua punten onderaan stond mocht als eerste kiezen en zo door tot de Zure Griezels die in de tussenstand bovenaan stonden.

In de eerste sessie kwamen de Zure Griezels aan de beurt met “Vrijheid Blijheid”. Zij moesten 25 handtekeningen proberen te bemachtigen voor de actie “breng de ontvoerde tuinkabouters terug naar hun vertrouwde huizen”. Als enige groep slaagden zij er volledig in om de opdracht te volbrengen. Het Harry Snotter Team kreeg als opdracht “Hoe heet…” en moest 5 slachtoffers zoeken die een bakje sambal leeg wilden eten. Uiteraard snoepten Lange & Brul voor de gezelligheid af en toe een bakje mee. Deze opdracht werd bijna volbracht maar helaas voor de Harry Snotters (en gelukkig voor het laatste slachtoffer) was bakje nummer 5 nog halfvol. Uijvlonojo (dat als eerste had mogen kiezen) kreeg de vrijwel onmogelijke opdracht (“kunstmatige intelligentie”) om voor elk lid een vrouwelijke tegenstander te vinden om tegen te schaken. Na 2 minuten reeds hadden ze al 3 slachtoffers gevonden, helaas kwam die vierde schaakster maar niet opdagen.

Na het winkelspel kwamen de overige groepen in actie. Griffoendor kreeg de “over de datum” opdracht en moest 5 slachtoffers zoeken die zich wilden laten inwikkelen met wc-papier (mummificeren). De eerste twee waren ook hier snel gevonden, helaas zagen verder weinig mensen de humor ervan in. “Die goeie ouwe gulden” leverde de Toverende Schakers een hoop geld op. Ze moesten binnen de 15 minuten een 2-euromunt omwisselen voor allemaal losse eurocenten en veel mensen gaven de losse centen uit de beurs gewoon weg. De tijd voor deze opdracht bleek te kort maar ze kwamen toch op 124 centen. Het klapstuk moest echter “lalala” worden. De Tover D.R.I.L. moest een koortje samenstellen bestaande uit zijzelf en nog 10 enthousiaste voorbijgangers om het Smurfenlied te zingen. Uiteraard waren de muziek en de tekst niet vergeten en bovendien deden de Smurfen zelf natuurlijk ook goed mee. Niet veel mensen hadden zin om te moeten wachten tot het zingen begon waardoor er slechts 5 buitenstaanders meezongen. Toch was het gezamenlijke optreden een groot succes want we werden uitgenodigd om nog een serenade te komen brengen bij een restaurantje elders in het winkelcentrum!

De zure Griezels 10
Harry Snotter Team 9
Uijvlonojo 8
De Toverende Schakers 7
Tover DRIL 6
Griffoendor 5

Een geslaagd spel en omdat we het gokken nog niet helemaal konden laten hadden de Smurfen ingezet op de volgorde van het volbrengen van de opdrachten. Hoe moeilijk dat dat was blijkt uit het feit dat maar 2 smurfen dezelfde combinatie hadden ingevuld. Na telling en toepassen van barrageregels bij gelijk eindigen bleek dat Smullie en Baby het ontbijt moeten verzorgen voor onze Muzieksmurf en Hippe.

Het winkelspel
In de “rust” van de Uitdaging speelden de groepen het winkelspel. Binnen een uur moesten ze 2 opdrachten vervullen:

 • in een aantal etalages waren speelkaarten verstopt, 51 in totaal. Voor elke kaart die ze vonden kregen ze 1 punt. Als ze achter de ontbrekende kaart kwamen kregen ze nog 5 bonuspunten. Griffoendor kwam tot 46 kaarten en was daarmee topscoorder.
 • Daarnaast kregen ze een lijst mee met dingen die ze moesten verzamelen op een al dan niet creatieve manier: een beker, een stempel, een ansichtkaart, een magisch voorwerp, licht, iets niet bestaands, een rode plastic zak, een flessendop, een beker, een afbeelding van een Smurf en een krant. Bij sommige voorwerpen moest nog een verhaaltje verteld worden om Lange Surf bij de “keuring” te overtuigen. Soms leverde dat nog halve punten op al wordt een oranje plastic zak ook dán nog niet rood. Voor elk ding kregen ze 5 punten.
  De Harry Snotters en de Toverende schakers kregen de meeste voorwerpen bij elkaar gescharreld.

Beide punten werden bij elkaar opgeteld en zo ontstond de eindstand:

Harry Snotter Team 10
De Toverende Schakers 9
De Zure Griezels 8
Tover DRIL 7
Griffoendor 6
Uijvlonojo 5

De krant
Het rode draad spel van deze week belooft heel wat. Alle groepen hebben met hun wegwerpcamera gedurende de week foto’s gemaakt. Hiermee moeten ze nu een krant maken. De onderwerpen mogen ze zelf verzinnen. Wat dat allemaal gaat worden weten we nog niet, maar het is allemaal veel belovend. Er is al heel wat geknipt en geplakt…

Pannekoeken!!!
Het begint een traditie te worden. Net als andere jaren hebben we ook dit jaar pannekoeken gekregen en dat is smullen! De tafels zijn weer buiten gezet en terwijl de smurfen nog flink hun best doen de schenkstroop flessen te openen staat de eerste groep eters al ongeduldig te kijken.

Dan probeert de regen even spelbreker te zijn, maar onze smurfen zijn creatief! De slaapzaal van de oudsten wordt omgetoverd tot eetzaal en al snel zit iedereen binnen te genieten van de pannekoeken.

Familieportret
Deze foto is dinsdag gemaakt, maar ik kreeg hem vandaag pas te zien. Knutsel heeft weer een hele mooie gemaakt. De familie Noten wilde gezamelijk op de foto. Nou dat kon geregeld worden. Het resultaat kun je hier zien…

Spooktocht
Deze avond stond de spooktocht op het programma. In zes verschillende groepjes werd deze tocht gemaakt. Er gebeurde allerlei spannende en onverwachte dingen. Kelly Noten beschrijft hieronder wat er die avond allemaal gebeurde. Bedankt voor je verslag Kelly…

  De Spooktocht

  Het gerucht ging dat de bokkenrijders weer hadden toegeslagen, in Rijsbergen waren er al enkelen keren bokkenrijders gesignaleerd. Maar vooral in de bossen van Rijsbergen.

  Nou was de vraag of wij (degene die mee op kamp durfde) bereid waren de tocht door het bos te doorstaan. Tijdens de tocht kwam je de meest rare dingen tegen dode lijken onder boomstammen, doodskisten, begraafplaatsen, zwervers, bokkenrijders die uit de bosjes doken, mensen die ontvoerd werden, en zelfs iemand die een dood mens aan een galg hing…

  Met de auto gedropt en dan maar op zoek naar mensen die je uit het bos zouden kunnen helpen. Als eerst kwamen we een monnik tegen die ons het verhaal vertelde van de bokkenrijders en dat ze in de bossen van Rijsbergen waren en dat wij door dat bos moesten. Moedig gingen we op pad. We kwamen knutsel tegen. Zij vertelde ons dat ze met ons mee liep als begeleidster en we kregen nog wat regels zoals: Dat je niet van de paadjes af moet gaan, niet moest afwijken van de route die met de kaarsjes was uitgezet en dat je niemand achterna mocht gaan wat er ook gebeurde…

  Na een tijdje wandelen schoot er ineens een bokkenrijder uit de sloot en greep naar iemand zijn been. Toen kwamen we een boel zwervers tegen die beroofd waren en haast niks meer hadden net toen we weer door wilden lopen werd knutsel ontvoerd door een van de zwervers eerst wilden we haar gaan redden maar toen dachten we aan wat knutsel had gezegd: ga nooit iemand achterna wat er ook gebeurt. Dus moedig liepen we alleen verder. Na een poosje kwam knutsel een beetje teleurgesteld en ook wel een beetje boos weer bij ons aan van: Komen jullie mij niet helpen als ik word ontvoerd??? Maar wij mochten niet achter iets aan wat er ook gebeurde dus… Toen kwamen we een kerkhof tegen met onder andere: Andre Hazes, Pim Fortuyn en natuurlijk stond Vrijdag het Konijn er ook bij. Na het kerkhof kwamen we nog bokkenrijders tegen die vuur hadden gesticht, mensen hadden vermoord enzo. Ook hoorden we weerwolven en allemaal enge geluiden. Aan het einde van de tocht had iedereen het toch wel heel erg leuk gevonden. Na nog wat drinken in de eetzal ging iedereen lekker na griezelen over de spooktocht:
  Whahahahaâ

  Kelly Noten

Leave a Reply