Kempenkamp 2002 dag 6

 Donderdag 11/7/2002

Een dag vol verwennerij

Potige Smurf
De eer van het Potige Smurfenshirt ging op donderdag naar een van de jongste deelnemers, die ook nog voor de eerste keer meeging op kamp. Vaak zien we dat de oudere, en meer ervaren, deelnemers de andere (jongere) deelnemers aanmoedigen. Gisteren merkten we tijdens de uitdagingen dat het ook andersom kan. Floris Willem spoorde zijn teamgenoot flink aan om vooral door te gaan voorbijgangers aan te spreken. Deze omgekeerde wereld vonden de andere smurfen een goede reden Floris tot Potige Smurf van donderdag te ‘dopen’.

Wensen…
Larissa heeft goed over haar wens nagedacht. Het resultaat was er dan ook naar. Ze wenste dat de leiding haar een hele dag zou verwennen. Nou dat kan! Hier zien we Muzieksmurf in aktie. Larissa moest van de slaapzaal naar de eetzaal toe. Je laat haar dan toch niet lopen…

Levende spellen deel 3
Aan de laatste ronde van Levend Machiavelli deden de volgende teams mee: Uijvlonojo (Tom van Uijen en Crijn), ToverD.R.I.L. (Rob en Lonneke), Harry Snotter Team (Roy en Tom Slenders) en de Toverende Schakers (Kelly en Wietse). Rob en Lonneke waren de pechvogels van het spel. Ze werden telkens bestolen, vermoord of hun gebouwenkaarten werden geruild door de Magiër. Als je bij Machiavelli zoveel pech hebt, komen die punten later ook niet meer. Uiteindelijk eindigden ze als laatste met 12 punten. De strijd om de eerste plaats ging lange tijd tussen Uijvlonojo en ToverD.R.I.L. ToverD.R.I.L. won uiteindelijk het spel zeer overtuigend met 27 punten, bij elkaar gespaard via 8 gebouwen (4 bonuspunten), met 5 verschillende soorten gebouwenkaarten (3 bonuspunten). In totaal dus maar liefst 34 punten! De Toverende Schakers, die lange tijd vast op de derde plaats stonden, roken hun kans in de laatste ronde. In de laatste ronde, het laatste karakter (de Condottière): de laatste kans! Uijvlnojo stond op 26 punten, de Toverende Schakers pas op 19. Nooit zouden ze die achterstand kunnen goedmaken met het bouwen van een gebouw. Ze hadden immers maar 5 goudstukken: ze konden maximaal 5 punten erbij krijgen met bouwen. Maar die 5 goudstukken waren wel voldoende om een gebouw van Uijvlonojo te slopen. En wel een gebouw wat acht punten zou hebben opgeleverd. In één klap werd Uijvlonojo teruggezet van 26 naar 18 punten, achter de Toverende Schakers. Een mooie zet van Kelly en Wietse! Een tweede plaats was hun beloning. De glorieuze winnaars (Roy en Tom Slenders) hebben ze echter nooit kunnen bedreigen.

Bij het Levend Kolonisten van Catan) Was het dit keer uiterst spannend. Vanaf het begin leek het erop dat de spelers van Griffoendor (Sophie en Vincent) geen schijn van kans had. Ze werden op twee bouwlokaties geblokt door eerst De Zure Griezels (Gijs en Brigitte) en daarna De Toverende Schakers (Maikel, Ellen en Mark). Het Harry Snotter Team (Bart en Larissa) leek echter heel goed te gaan. Ze konden al heel snel hun eerste stad bouwen. Bart was dan ook een geboren handelaar. Vlak voor het ingaan van de laatste ronde stond het Harry Snotter Team dan ook aan kop met vijf punten, gevolgd door De Zure Griezels met vier punten. Plotseling had Sophie een goed idee en de dobbelstenen werkte mee. Twee hout en twee steen werden ingeleverd en de langste handelsroute werd binnen gehaald. Hiermee kwam Griffoendor ook op vijf punten en leek dus eerste te worden samen met het Harry Snotter Team, maar daar waren plotseling De Toverende Schakers. Zij hadden heel slim tussendoor ontwikkelingskaartjes gekocht en maarliefst 3 overwinningspunten verzameld. Hierdoor kwamen zij op een totaal van 6 punten en waren zij de rest te slim af.

Dobbelschaak
Donderdagmiddag begonnen we opgewekt aan de dobbelschaak-kampioenschappen. Buiten waren 3 rijen van 10 schaakborden opgezet. Deze waren genummerd van 2/12 tot en met 11. Met 2 dobbelstenen werd bepaald op welk bord een zet gedaan mocht worden. In een halve competitie van 15 minuten per wedstrijd konden veel punten verdiend worden.

Al gauw hadden de meeste teams door dat je zo snel mogelijk de tegenpartij schaak moest zetten. Het Harry Snotter Team had dit het beste door en na het gelijke spel in de eerste ronde wisten zij alle wedstrijden te winnen.

Na alle inspanningen werd de volgende eindstand bereikt:

Harry Snotter Team 10
De Toverende Schakers 8
Uijvlonojo 7
De Zure Griezels 6
Tover DRIL 6
Griffoendor 5

Taart!

Sophie had een goed idee. Ze wenste namelijk dat iedereen taart zou krijgen. Met zo’n wens hebben wij natuurlijk helemaal geen probleem. Er stonden drie overheerlijke taarten klaar en Sophie mocht natuurlijk als eerste een stukje uitkiezen. Daarna mocht ze lotjes trekken voor de volgorde van de groepen. Even later zaten alle kinderen en smurfen heerlijk te smullen. Sophie bedankt!

Straf voor de oudsten
Tijdens de vergadering van de smurfen, rond een uur of twaalf, horen we op eens een hoop lawaai. Het zijn blijkbaar de kinderen op de slaapkamer voor de ouderen. Zaklampen die de slaapkamer verlichten, kussens die rondvliegen. Iedereen is wakker, er is een groot kussengevecht aan de gang. Dit is toch ook niet helemaal de bedoeling. Allemaal eruit, aankleden en we gaan rennen. Een grote ronde door Rijsbergen. Harm en Ralf bepalen het tempo voorop. Het tempo is hoog, lang niet iedereen kan het bijhouden.

Uiteindelijk komen alle kinderen aan op de blokhut, waar een kampvuur voor hun gemaakt is. Wat is dat nu? Het is midden in de nacht. Dit kampvuur hadden ze nog te goed en het beetje herrie van de kinderen vonden we een mooie mogelijkheid voor dit kampvuur. Na de inspanning smaken de marshmallows stukken beter. Er worden nog wat grappen gemaakt over vrijdag het konijn en dan is het toch echt tijd om te gaan slapen.

Leave a Reply