Kempenkamp 2002 dag 4

Dinsdag 9/7/2002

Water, water en nog eens water…

Ontbijt op bed
Het is weer tijd om een aantal wensen te doen uitkomen. Er zijn heel wat kinderen die ontbijt op bed willen hebben en dit dus ook gewenst hebben. Vandaag mochten de eersten genieten van hun speciaal ontbijtje. Crijn, Lonneke, Roy, Floris en Suzie waren de gelukkige.

Potige Smurf
Eigenlijk was het niet zo moeilijk wie vandaag Potige Smurf zou worden. Roy Noten heeft zich gisteren van zijn beste kant laten zien door niet te gaan zwemmen terwijl hij dit eigenlijk heel graag zou doen. Hij had er zich al op verheugd om diverse smurfen te soppen. Waarom ging hij dan niet zwemmen? Brigitte mocht namelijk niet zwemmen en Roy zou het niet leuk gevonden hebben als Brigitte in haar eentje iets anders had moeten doen.

Schaken om de “heilige Elixir”
Wat is dat nou weer? De Heilige Elixir is een toverdrankje wat je heel veel magische krachten geeft en je onsterfelijk maakt. Deze drank is gestolen door de boze Lord Osama. Hij heeft dit verstopt in zijn kasteel. De goede Lord Bush moet proberen deze drank terug te brengen naar zijn kasteel. Hij kan dit doen door het onderstaande traject af te leggen.

De zetten die Lord Bush moest doen konden verdiend worden in een schaakwedstrijd. Elk paard dat geslagen werd was 2 punten waard en elke partij die gewonnen werd leverde nog eens een punt op.

Het Harry Snotter Team was het snelst vandaag. ze wisten heel slim zoveel mogelijk paarden te veroveren. Ook twee smurfen kregen de kans hun schaakkunsten te laten zien. Vooral voor Knutsel was dit heel speciaal. Ze heeft al heel lang niet meer geschaakt. Toch bleek ook Knutsel paarden te kunnen winnen en zelfs een keerjte mat te kunnen zetten. Knutsel wij zijn trots op je!

De eindstand van deze schaakochtend is als volgt:

Harry Snotter Team 10
Tover DRIL 9
Zure Griezels 8
Griffoendor 7
De Toverende Schakers 6
Uijvlonojo 5

Mailen naar het thuisfront
Nu het kamp al flink aan de gang is krijgen sommige kinderen toch wel zin om het thuisfront op de hoogte te stellen van hun avonturen. Dit kan door de groetjes te doen, maar de familie Noten koos ervoor om een heus mailtje te sturen. Wij wachten natuurlijk met z’n allen op antwoord vanuit het thuisfront…

Groepsfoto’s
Het is mooi weer! hoog tijd om de groepsfoto’s te gaan maken. Iedereen werd verzameld op het veldje voor de blokhut. Zowel Surfsmurf als Knutsel maakten een paar foto’s. Hieronder zie je de resultaten.

Mopper!!!
Het gerucht ging rond dat Mopper in Australië zou zitten. Niets bleek minder waar vandaag, want wie zat daar nu aan tafel? Dat is toch mopper? Iedereen heeft hem vandaag gezien, behalve Lollie dan. Die was even zoek. Hoe zou dat dan nu weer komen?

Waterspelletjes
Vandaag stonden de waterspelletjes op het programma. Deze waren ook dit jaar weer kei gaaf. Een nieuw spel was watervolleybal. De bedoeling was dat er waterbalonnen naar de overkant gegooid werden. De tegenpartij moest deze dan opvangen. Er was echter één probleem. Er hing een ondoorzichtig net tussen beide teams. Dit betekende dus nat worden.

Een oude bekende was de watertrein. Een emmer die aan de achterkant van de “trein” stond moest gevuld worden met water. Dat kon gebeuren door bekertjes met water door te geven.

Ook Brullie wilde meedoen. Of dat nu zo slim was??? De zure griezels maakten hier dankbaar gebruik van. Brullie werd dan ook per ongeluk drijfnat.

En dan was daar nog de estafette. Water moest verplaatst worden met bekertjes, sponsjes en plastic zakjes. Dit moest natuurlijk zo snel mogelijk gebeuren. Rennen dus!

In de grote finale ging het om het betere gooi- en smijtwerk. Over een parcours met een paar hindernissen mochten onze obers in spé proberen zoveel mogelijk water naar de finish te brengen. Eitje natuurlijk …

Helaas voor ons horecapersoneel in opleiding en de dorstige smurfen die op dat lekkere water zaten te wachten zat er nog een addertje onder het gras. Twee teams fanatieke kinderen bekogelden de dappere waterdragers namelijk met natte sponsballetjes. Op deze manier gingen de nodige liters rechtstreeks de bodem in. Wat volkomen overbodig was omdat het direct na de laatste ronde begon te stortregenen.

Buiten Douchen…
Gelukkig konden zowel smurfen als kinderen de humor hiervan inzien. Er waren waterspelletjes geweest en iedereen was nat geworden. Bijkomend voordeel was dat we ook meteen een gratis douche konden nemen. Daarom hebben onze hygiënefanaten deze gelegenheid gebruikt om zich eens flink in te zepen onder de natuurlijke douche (zie de spectaculaire foto’s). Alle zegen komt van boven …

Eten van de barbeque
Tja, wat doe je als je wilt barbequeën en het dreigt zo te gaan regenen. Dan bouw je een feesttent! Zo gezegd, zo gedaan en Smullie en Muziek bouwden een tent en maakten een vuurtje. Dus kwam de barbeque niet in gevaar.

Tweede ronde levende spellen
Bij de tweede ronde van de levende spellen woedde weer een heftige strijd op het Catanbord. Griffoendor werd vertegenwoordigd door Jurgen, Joep en Mathijs. Voor ToverDRIL speelden Rob en Lonneke. De heren Tom en Roy speelden met blauw namens het Harry Snotter Team. Uijvlonojo had twee onervaren spelers: Suzie en Patrick. Zij werden bijgestaan door Marieke, die dolgraag revanche wilde op Rob die haar pas nog genadeloos had ingeblikt. Het Harry Snotter Team koos ervoor om bij het begin van het spel alle grondstofsoorten in bezit te hebben. Helaas hadden niet al die velden goede getallenfiches, dus was het erg moeilijk om te winnen. Zeker toen even later de weg naar een eerste huis genadeloos werd afgesneden door een oprukkend Griffoendor.

Uijvlonojo wist snel steden te bouwen, maar was later in het spel niet snel genoeg. Wel hadden Patrick en Suzie de fijne kneepjes van het spel verrassend snel door. Hun enthousiasme belooft nog veel tegenstand bij evt. toekomstige potjes. Rob en Lonneke (2 ToverDRILlers) wilden per se van Marieke winnen, wat ook is gelukt. Rob blijkt erg goed in het kopen van de juiste ontwikkelingskaartjes. Vorige keer wist hij daardoor het spel te winnen, nu leverde het een overwinningspunt op. Samen met de langste handelsstraat goed voor 9 punten. Als grote overwinnaar kwam Griffoendor uit de strijd: Jurgen, Joep en Mathijs veroverden de grootste riddermacht en kwamen met een extra overwinningspunt als eerste aan het MAGISCHE aantal van 10 punten! Dat hebben jullie goed voor elkaar gesmurft!

Grote Smurf

De tweede ronde Levend Machiavelli bleek een strijd tussen de Florissen (De Zure Griezels) en Griffoendor (Sophie en Vincent). Opvallend was dat de spelers erg weinig probeerden één van de andere teams met de Moordenaar uit te schakelen. Slechts één moord was het resultaat (Vincent vermoordt Ellen).

Op de keuze van karakterkaarten van ToverD.R.I.L. (Ivo en Dirk) leek wel een vloek te rusten. Aan iedereen raakten zij hun gebouwenkaarten en geld kwijt. Nietemin bleven zij erg gemotiveerd om wraak op de anderen te nemen. Helaas, dat lukte te weinig, en daardoor konden ze niet meer aan de laatste plaats ontsnappen. De Toverende Schakers (Maikel, Ellen en Mark) waren lang in de strijd om de eerste plaats. Toen ze in korte tijd een gebouw kwijtraakten aan de Condottière en ook nog eens de gebouwenkaarten verloren aan de Magiër moesten ze strijd om de eerste plaats loslaten. De Florissen (De Zure Griezels) overlegden uitstekend (Floris Willem weet ook al op zeer jonge leeftijd aan te voelen wat de beste tactische zet is), maar kozen wel erg vaak voor de Condottière. Deze karakterkaart kan gebouwen van de tegenstander vernietigen (tegen betaling). Maar ja, zelf gebouwen plaatsen is soms wel zo belangrijk. Hoewel Griffoendor de minste ervaring met het spel had (Sophie en Vincent hadden het spel nog nooit gespeeld; bij de andere teams kende minimaal één kind het spel), bleek daar tijdens het spel weinig van. Telkens weer wisten ze de juiste karakterkaarten te kiezen en de meeste en beste gebouwen uit de grond te stampen. De andere teams werd hardhandig geld (de Dief) en gebouwenkaarten (de Magiër) ontfrutseld. Hoewel de laatste ronden de anderen duidelijk meer belust waren op Griffoendor, wisten ze met slimme keuzen een duidelijke overwinning te behalen. Klasse hoor, voor de eerste keer spelen, en dan meteen winnen!

De scores:
Griffoendor (Sophie en Vincent) 25
De Zure Griezels (Floris en Floris) 22
De Toverende Schakers (Maikel, Ellen en Mark) 16
ToverD.R.I.L. (Ivo en Dirk) 11

Brullie

Leave a Reply