Kempenkamp 2002 dag 3

Maandag 8/7/2002

Een zonnig dagje

Potige Smurf
Vandaag hadden we niet één maar twee potige smurfjes. Gistermiddag waren Roy en Kelly lekker dineren bij opa ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag. Daardoor waren de groepjes wat ongelijk verdeeld. Geen nood, Vincent en Jurgen (die in een groep van vijf kinderen zaten) waren bereid de anderen bij te springen. En hoewel ze eigenlijk tegen hun eigen groepje speelden, kon je dat echt niet merken! Vol vuur en enthousiasme deden zij de spellen. Zelfs toen Vincent van zijn tijdelijke groepsleden 4 (lees: VIER!!!) eieren over zich heen had gekregen, bleef hij goed zijn best doen. Een groot compliment van de smurfen hadden Jurgen en Vincent dus wel verdiend. En dat kregen ze dus ook: de potige smurfenshirts waren voor vandaag voor deze twee kanjers.

Zwemmen en…
Vanwege de voorspellingen van deze week hadden we besloten om op maandag te gaan zwemmen. We gingen naar een zwembad in Zundert. Er was een binnen- en een buitenbad, hoewel het buiten nog wel een beetje fris was. De eerste groep was na een stukje sightseeing Zundert om elf uur aangekomen bij het zwembad en konden gaan omkleden. De chauffeurs reden terug om de rest van de groep op te halen. Om twaalf uur was dan iedereen aanwezig bij het zwembad. Er werd omgekleed en in het water gedoken. Het water was lekker, vooral in het bubbelbad. Om één uur begonnen er veel toch wel honger te krijgen dus werden alle Kempenkampsmurfjes omgeroepen en konden we gaan lunchen. Er waren ook wat kleine spelletjes meegenomen die hier en daar nog gespeeld werden, zoals Machiavelli, Twixt en 6 neemt. Om een uur of drie kreeg iedereen nog een ijsje en was het zwemfeest toch wel compleet. Nadat er nog wat smurfen waren gesopt moest iedereen om half vijf verzamelen en ging de eerste groep omkleden. Om half zes was iedereen terug op de blokhut en hoefde er alleen nog maar op het eten gewacht worden. Dat kwam een uurtje later: Friet!!!!! Er werd veel gegeten want iedereen was uitgehongerd van het zwemmen….

Op deze prachtige zomerse dag stond het zwemmen op het programma. De hele groep reisde dus af naar het zwembad. Nou ja… bijna de hele groep. Brigitte had een brandblaardje opgelopen bij het marshmallow eten en het was daarom slimmer om niet te gaan zwemmen. Geen probleem! Roy vond het wel leuk om samen met Brigitte te gaan midgetgolven. Surfsmurf en BRULsmurf gingen met ze mee. Omdat BRULlie ijsjes beloofd had lieten ze hem winnen. Beloofd is beloofd dus Brigitte, Roy en Surf konden genieten van een overheerlijk ijsje na alle inspanningen…

Het Rad van fortuin
Na de dropping van gisteravond en het zwemmen van vandaag heb je natuurlijk niet veel zin om ook nog een actief spel te doen. Daarom was er vandaag nog een spetterend optreden van Hans van der Tocht (uitgebeeld door Smullie) en die werd natuurlijk bijgestaan door zijn lieftallige assistente Lejantien (oftewel Lange). Zoals vanouds draaide het rad op volle toeren en er werd deze avond duidelijk gemaakt waarom “het rad” jarenlang een populair televisieprogramma was. De te vinden woorden waren verdeeld over verschillende categorieën en gingen van de eenhoorn in de categorie dieren tot Bart van Domselaar in de categorie bekende personen.

 

Een van de woorden in de categorie “Eten en Drinken” riep toch nog al wat reacties op. Toen het woord “Vrijdag het konijn” op het bord verscheen werd dat door de één begroet met een schaterlach, Sophie echter omschreef de mensen die het spel uitvoerden echter als “Bruten!”. Er werden veel punten gescoord maar die waren niet eerlijk verdeeld over de 6 groepen.

 

De eindscore zag er als volgt uit:

Groep Punten Punten voor klassement
De zure Griezels

22100 10
Griddoendor 5950 8
Uijvlonojo 4650 7
Harry Snotter Team 4450 6
ToverDRIL 3100 5
De Toverende Schakers 0 4

Na het Rad van fortuin gingen de kleinste kinderen snel naar bed, want ze waren uitgeput door het zware programma van die dag. De oudere jeugd kreeg de kans om nog een spel Kolonisten van Catan te spelen. Dit was de wens van Rob. Waarom hij dit gewenst had bleek nu heel duidelijk. Knutsel dacht dit keer met gemak te kunnen winnen. Ze hoefde nog maar één punt te halen, terwijl de rest er nog minimaal vijf moest scoren. Rob had echter goed opgelet en in zijn laatste beurt wist hij maarliefst vijf punten te scoren! Hiermee won hij het spel voordat Knutsel de kans kreeg te winnen. Klasse Rob!

 

Leave a Reply