Kempenkamp 2008: Dag 7: Hindernisbaan

De hindernisbaan bestond dit jaar uit enkele verschillende kleine spelletjes. Van een puzzel tot behendigheidsspelleltjes.HeksenpanBij de heksenpan moest je proberen de ingrediënten in de pan te gooien. Dat viel niet mee. Zo’n papieren kikker gooit lastig, maar een balletje kan er even goed weer uitspringen. Uiteindelijk belandden er in totaal slechts vijf ingrediënten in de pan, en het leek dan ook niet veel soeps. 

BekervoetbalVele griezels hebben slechts een oog, zijn bijziend of kijken juist weer scheel. Met het bekervoetbal wordt ervaren hoe het is om niet rechtdoor te kunnen kijken. De slalom die de kinderen moesten maken bleek toch niet zo makkelijk te zijn met die bekertjes voor de ogen. Uit eindelijk is het elke groep gelukt. 

SpinnenwebDe draden aanraken van een spinnenweb betekent vasplakken en worden opgepeuzeld door de spin. Toch moeten er een kind door het spinnenweb heen worden getild. Dus lieten de groepen hun krachten even zien door de kleinste in de groep op te tillen. Hoe kleiner de gaten hoe meer punten er te verdienen is. 

Eieren overgooienDe eieren vliegen ze om de oren. De kinderen moeten de eieren overgooien en als deze wordt opgevangen mogen ze een stap naar achteren om zo een zo groot mogelijke afstand te bereiken. Voetbalkwaliteiten komen hier niet van te pas. Daar kwam een van de broertje de haas ook achter toen hij een ei met de borst probeerde op te vangen.

FietsparcourMeestal is een wedstrijd dat je zo snel mogelijk over de finishlijn moet zijn, deze keer niet. Wie er het langst over doet wint. Soms worden regels niet geheel begrepen met als gevolg dat Wendy van der Linden toch zeer snel aan de overkant was. Sander Melissen stond daarin tegen enkele seconde stil op de plaat om zo een top tijd neer te zetten. 

Reuze tangramDe opdracht is simpel leg een vierkant, je moet al de zeven stukken gebruiken. Het blijkt voor veel groepen toch moeilijker dan gedacht, want er zijn slechts twee groepen die het lukt.  Elk spelletje levert een andere winnaar op, uiteindelijk kan er slechts één winnaar zijn en dat is de groep: “De schakende skeletten”. 

Groep Punten
Groep 1: The death body hunters 9
Groep 2: The chessplaying deamons 8
Groep 3: Het team van Arno 7
Groep 4: Scream 6
Groep 5: De schakende skeletten 4
Groep 6: Horrorkids 10

Leave a Reply