Bughouse

De oudsten was een bughouse-toernooi beloofd tijdens de late dropping. En zo beloofd, is zo gedaan. Er werden 11 teams gemaakt. Het liefst binnen een groepje, maar als dat niet lukte met een kind uit een ander groepje dat ‘over’ was. Soms zorgde de samenstelling van de teams voor lichte frustratie. Anuraag en Siro bijvoorbeeld. In plaats van te proberen het spel te winnen is het ook heel leuk Anuraag te klieren, begrijpelijk! Andere teams gingen wat beter. Roel en Vera hadden even nodig om erin te komen, maar toen bedacht Roel een slim plan. “Ik heb geen stukken nodig om te winnen, want ik ben toch beter dan de andere kinderen” en het boeide Roel eigenlijk ook niet of de tegenstander stukken zou krijgen, die pakt hij later gewoon weer van het bord. Dat betekende dat Vera heel haar bord gewoon vol kon zetten met stukken zodat ze niet mat zou gaan. Deze strategie deed wonderen tegen Jonne en Nathan. Roel kreeg nauwelijks stukken maar veegde Jonne wel van het bord. Vera had tegelijkertijd meer dan genoeg stukken om in te zetten. Het leek bijna alsof ze gewoon een tweede stelling neer had gezet, zoveel stukken stonden er! Na 5 rondes stonden Jonas en Jasper eerste met 5 uit 5. De laatste partij was wel spannend want Jasper ging bijna mat, maar gelukkig was Jonas net op tijd op zijn bord om mat te zetten.

De Ninja Turtles: 6

De Goudwinnende Sporters: 8

De Burgers: 9

Jonne’s Schuld: 4

Eeuwig Tweede: 10

De Vlammende Zes: 8

De Vuurgoden: 5

De Olympische Donuts: 3

Sorry, comments are closed for this item.