Babylonië

Sommige smurfen zijn echte hoarders. Je trekt een kast open en je hebt geen flauw idee meer wat het voorwerp is dat eruit valt. Gelukkig zijn er andere smurfen die je hierbij kunnen helpen. Met het spel Babylonië moesten de kinderen uitvogelen wat een voorwerp inhield met hulp van verhalen van de smurfen. Helaas bleek niet elke smurf even goed te weten hoe de vork in de steel zat. Ze wisten echter wel heel overtuigend te doen alsof, om de kinderen op het verkeerde been te zetten. De taak voor de groepjes was om bij ieder voorwerp te raden welke smurf de waarheid sprak, en welke niet.

Brillie wist de kinderen veel op de mouw te spelden door met allerlei vage technische termen te gaan strooien. Wist je bijvoorbeeld dat er een bepaald type proto-plastic was waar rijke mensen lepels van maakten? Brillie wel, en de smurfen twijfelden er niet aan dat dit echt waar was (lees: hadden geen behoefte aan een preek). De kinderen waren iets skeptischer. Proto-plastic… Brillie, hoe verzin je het? Natuurlijk bestaat dit niet.

De wierookhouder was ook een populair voorwerp onder de smurfen. Bijna alle smurfen wist wel wat het was. Het had bijvoorbeeld ook een klein alarmbelletje voor monniken kunnen zijn. Of misschien wel een belletje voor een hele oude auto uit de jaren ’10. Op het laatst was er een zelfs een smurf die durfde te beweren dat het een kaarsendover was. Bleek die smurf nog gelijk te hebben ook.

Het voorwerp dat de grootste verdeeldheid opwierp bij de kinderen was een voorwerp dat nog het meeste weg had van een plastic coronavirus. Hoorde het nou bij het spel ‘Spike’ of was het een hondenspeeltje? Neen, het zou ook een massagebal kunnen zijn. De smurfen hebben niet kunnen verifiëren dat alle andere antwoorden per se fout waren, maar het bleek toch echt een wasballetje te zijn. Tot teleurstelling van veel kinderen, want bijna niemand had dit goed. Ruimte was erg trots op haar fraaie afleidingsmanoeuvre.

Mopper is tegenwoordig dokter. Op kamp is dat erg handig, want als je een keer een pleister nodig hebt is Mopper de meest overgekwalificeerde smurf aller tijden. Echter, in ziekenhuis heb je ook een hele hoop spullen, en Mopper wist niet meer precies wat er nou wel en wat er niet uit het ziekenhuis kwam. Het gevolg was dat voor de zekerheid alles maar uit het ziekenhuis kwam. Om de kinderen te quoten: “Toch niet weer het ziekenhuis!…” Om de daad bij het woord te voegen bleek dan echter weer een brug te ver, want er waren toch wel wat groepjes die Mopper geloofden. Moet je niet doen natuurlijk, dat kost waardevolle punten. Andersom kwam trouwens ook voor. Mopper had een reanimatiemasker meegenomen, maar dat kochten de kinderen echt niet. Door zo’n ding kan je toch niet ademen? Nee, in plaats daarvan zei Brillie dat het een urinezak was. Vreemd genoeg geloofden de kinderen dit wel. Tja.

Hoewel sommige groepjes wat goedgeloviger waren dan andere, hadden bijna alle groepjes even veel voorwerpen goed. Daarmee kwam de eindstad op:

Iedereen: 10
Behalve de Olympische donuts: 6

Sorry, comments are closed for this item.