Magisch huis

Het spel van de vrijdagmiddag was het Magisch huis. Verschillende Disneyfiguren liepen met een probleem rond. Zo had Willie Wortel (Babysmurf) een ontdooimachine die oververhit raakte. Niezel (Klungel) kon niet niezen. Peter Pan (Smurfin) had een schat die begraven lag en die ze niet kon vinden. Maui (Knutsel) is haar haan Hei Hei kwijt. Alladin (Mopper) zjin lamp is in het water gevallen maar hij weet niet waar. Dori (Boeruh) heeft iets belangrijks van iemand gevonden maar ze is vergeten wat het was. Pumba (Muziek) heeft hulp nodig omdat Timon was meegenomen door Hyena’s. Elsa (Smullie) was een handschoen verloren. Deze karakters konden echter ook helpen bij het oplossen van problemen van anderen. Wanneer Dori zich zou kunnen herinneren dat het Alladins lamp was die ze had gevonden, zouden de kinderen die weer kunnen teruggeven aan Alladin.

Vooraf kregen de kinderen niet te horen hoe ze hun probleem moesten oplossen, en dus mochten ze hun fantasie de vrije loop laten. Een aantal smurfen nam die taak erg serieus en nam niet genoeg met slechts de suggestie wat zou kúnnen werken. Zo had Willie Wortel weliswaar veren, maar kregen de kinderen pas hulp wanneer ze Klungel écht zouden laten niezen. Gewone peper en cayennepeper in zijn neus bleekniet te werken maar een grasspriet (bij gebrek aan een coronatest) werkte wel. De Kermit de Stickers vonden een echte veer en die bleek ook effectief.

Siro had weinig hulp nodig om de haan van Maui terug te vinden. Die haan was namelijk toch elke dag vanaf 5 uur vlak naast het raam van de slaapzaal iedereen wakker aan het kakelen? Dat raadsel was dus zo opgelost. Wanneer de groepjes tot slot de lamp aan Alladin teruggaven, dan mochten ze een wens doen. Kermit de Stickers wensten dat Dori zich zou herinneren wat ze zou vergeten, maar dat bleek helaas voor ze de lamp te zijn. De legendarische IJstaarten wensten een 10, en wonnen dus het spel. De eindstand was als volgt:

Kermit de Stickers9
De legendarische IJstaarten10
De Torenroosjes9
Sneeuwwitje en de 7 pionnen8
De magische tuinschakers7
De dolle ducks9

Sorry, comments are closed for this item.