Katarenga

Wie zegt dat je voor een schaakspel een schaakbord nodig hebt? Klungel en Baby dachten van niet. Bij Katarenga heb je namelijk weliswaar 8 bij 8 velden, maar staat er op elk veld een stuk aangegeven. Je begint met 8 pionnen, en deze pionnen mogen de zet zetten van het stuk dat op het veld aangegeven staat. Staat je pion bijvoorbeeld op een loperveld, dan is het een loper. Komt je pion na een loperzet echter uit op een paardveld, dan is het opeens een paard. Wanneer je de overkant bereikt hebt en in de hoek staat, dan kun je de zet erna de pion en veiligheid brengen. De eerste die 2 pionnen aan de overzijde heeft staan, wint. Dat ziet er ongeveer uit als op onderstaand plaatje:

Ziet er ingewikkeld uit he? Nou, dat was het ook. Althans, voor de meesten. Anuraag merkte van tevoren op: “Dit is zó’n raar spel, dit zou ik wel eens kunnen winnen.” En inderdaad was hij halverwege het spel op bord 1 terug te vinden. Xavi had na 3 zetten al zijn eerste pion naar de overkant gebracht. Dat was geen toevalstreffer: met 5 uit 5 was hij de winnaar. Misschien ook wel geholpen door een nogal intense blik om de tegenstander te intimideren:

Eindstand

GroepjeScore
Dé …. legendarische IJstaarten10
Kermit de Stickers9
Sneeuwwitje en de zeven Pionnen8
Torenroosje8
De magische Tuinschakers8
De dolle Ducks7

Sorry, comments are closed for this item.