Kempenkamp 2004 dag 3

Maandag 26/7/2004

Creatief en sportief…

Schaken: Verdwaald in het oerwoud
Vandaag stond er een heel vreemd schaakspelletje op het programma. Wat was namelijk het probleem? Het was klungel weer gelukt. Hij had een aantal inboorlingen boos gemaakt met zijn gestuntel en hij werd vastgehouden. Het was aan de kinderen om Smurfin te waarschuwen. Zij kon hem nog redden voor het te laat was…

Dit werd dan ook fanatiek geprobeerd. Uiteindelijk lukte het ook om de meeste Klungels te redden, maar Klungel had niet altijd geluk. Het is maar goed dat het een spelletje was, anders waren wij nu Klungel waarschijnlijk kwijtgeraakt.

Eindstand Verdwaald in het oerwoud

De Jungelaars       10
De Ontdekkingsreizigers  10
De Survivors        8
De Apen van de Jungle    8
De Regenbroeders      7
De Avonturiers       6
De Blauwe Bosapen      5
JC Verdwaald        5


Smullie had alles goed onder controle…

Winkelspel
Maandagmiddag hebben we het winkelspel gespeeld. Dat vond plaats in het centrum van Oosterhout, want daar zijn lekker veel winkels. De groepjes kregen een vel met detailfoto’s van winkelnamen/-logo’s en een vel met raadsels mee. De raadsels moesten door de oudere kinderen van de groepjes worden opgelost, maar in de praktijk bleken de jongsten er ook wat van te kunnen.

 

Zij hadden daarnaast de taak om bij de foto’s de juiste winkelnaam te zoeken. Bij bijna alle foto’s wisten de groepjes de juiste winkelnaam te vinden, behalve bij de foto van de bloemetjes… die winkel bleek gesloten te zijn. (oeps). Enkele kinderen waren zo slim voorbijgangers te vragen of ze de foto’s herkenden, dit met succes. Toen het winkelspel was afgelopen, kregen de kinderen de tijd om hun zakgeld op te maken. Absolute favoriet was natuurlijk snoep (ook bij sommige smurfen beviel de Jamin zeer goed!!). Daarnaast werd het geld bijvoorbeeld besteed aan een scheetkussen (Daan) en een setje handboeien (Jasper en Sjoerd P.).

 

Voor de puzzelende thuisblijvers een raadsel uit het winkelspel: Hoeveel dragers heeft een ontdekkingsreiziger nodig om een zesdaagse tocht door de woestijn te maken? Hij en zijn dragers kunnen per persoon zoveel water en eten met zich mee dragen dat een man daar voor vier dagen voldoende aan heeft. Er mogen geen dragers overlijden (ook niet door zelfmoord). Voor de oplossing zult u moeten wachten tot aanstaande zaterdag als de kinderen weer thuis komen.

 

De scores van het winkelspel

De Blauwe Bosapen     10
De Survivors        9
De Jungelaars        8
De Regenbroeders      8
JC Verdwaald        7
De Ontdekkingsreizigers   6
De Avonturiers       6
De Apen van de Jungle    5

Levend stratego
Lang leve de weergoden: het bos was droog!! Levend Stratego kon dus weer doorgaan dit jaar. Dit spel spelen we al jaren op kamp en blijft een van de favorieten. Dit jaar werd het tijd om het spel in een nieuw jasje te steken: De maarschalk werd vervangen door een 13, de spion door een 1. De groep werd opgedeeld in vier groepen (dus steeds twee teams bij elkaar) en elke groep kreeg een kleur toegewezen. De bedoeling: kinderen van andere groepen tikken en zoveel mogelijk kaartjes van de andere kleuren verzamelen. Na twee spellen keerden we terug naar de blokhut, om lekker te gaan slapen.

De Survivors
Ook deze dag vertelt een groepje wat er allemaal op kamp te beleven was. De Survivors hebben het kamp tot nu toe goed overleefd en hebben er nog steeds veel zin in. De inspiratie om stukjes te schtijven was alleen niet zo sterk aanwezig. Toch hebben ze een poging gewaagd…

Alex Zahradnik

Ik vind kamp leuk. Ik heb leuke spelletjes gedaan. Ik vind dat ik een leuke groepsleider heb J.

Roel van Happen

Het kamp is leuk want er zijn leuke dingen te doen. In de vrije tijd zijn er leuke spellen te doen. Koehandel wordt veel gedaan en natuurlijk schaken.

Daan de Haas

Maandag hebben we een heel leuk spel gedaan. We zijn naar het winkelspel gegaan en we moesten een paar winkels opzoeken en dan opschrijven! We hebben ook een paar andere spellen gedaan zoals voetbal en trefbal. En ik vind het een leuk kamp!

Floris Willem

Op maandag 26 juli gingen we naar het winkelcentrum. We gingen met de auto naar het winkelcentrum en daar legden ze de spelregels uit. Toen vertrokken we met het groepje om de opdrachten te volbrengen.
De opdrachten waren: foto’s die op de computer waren gemaakt zien te vinden in het winkelcentrum. Op het einde mochten we nog wat spullen kopen. De dag was heel fijn !

Suzie Noten

Maandag 26 juli

Toen ik vandaag wakker werd…

Een tijdje later gingen we schaken: “Verdwaald in het oerwoud”. Klungel was gevangen door inboorlingen. Smurfin moest hem gaan redden. Dit lukte ons best goed. We hadden 8 punten gehaald. Na de lunch gin gen we naar het winkelcentrum van Oosterhout. Daar moesten we plaatjes zoeken en raadsels oplossen.

Suzie heeft één van de raadsels vrij vertaald. Weet jij de oplossing?

Raadsel 6:
Sophie ontmoet Suzie (een weduwe) die samenleefde net haar stiefdochter Kelly. Sophie trouwde met Suzie. De vader van Sophie, Crijn, werd verliefd op de stiefdochter en trouwde met haar. Suzie werd de schoonmoeder van Crijn; Kelly is de stiefmoeder van Sophie. Kelly, de stiefdochter van Suzie, heeft een zoon, een Knuffel. Hij is de stiefbroer van Sophie, Want hij is de zoon van Crijn en Kelly; maar omdat hij tevens de zoon is van Kelly, de stiefdochter van Suzie, is Suzie ook de grootmoeder van de Knuffel en is Sophie de grootvader van de Knuffel Suzie heeft ook een zoon, een Pen. De stiefmoeder van Sophie is derhalve zijn stiefzuster en ook zijn grootmoeder want de knuffel is de zoon van haar stiefzoon, Crijn; en de vader van Sophie is de zwager van de zoon van Sophie. Hij is het kleinkind van mijn vader. Wie is mijn grootvader?

Suzie J

Leave a Reply