Speurtocht

Als piraten ergens aan land komen, dan nemen ze de omgeving altijd goed in zich op. Deze kennis gebruiken ze bij het maken van schatkaarten zodat ze hun verstopte buit weer terug te vinden. Vandaag kregen de kinderen een boekje vol foto’s mee die de piraten gemaakt hadden toen ze aan land kwamen. Aan de kinderen de taak om die plekken terug te vinden.

Op maandag werd er in hetzelfde gebied al gesmokkeld, dus het spel begon met enthousiaste uitroepen, zoals ‘Ik weet waar dit is!’ en ‘Dat is hier vlakbij!’ Toch waren er ook nog genoeg onontdekte plekken. Sommige groepjes liepen in cirkels en kwamen meer dan vijf keer op dezelfde plek uit. Andere groepjes hadden hiervoor een slimme oplossing en schakelden de hulp in van bewoners van de wijk.

De piraten waren tijdens hun bezoekje hier gefascineerd geraakt door gele auto’s, dus voor de bonusvraag gingen de kinderen op zoek naar deze gele auto’s. Het groepje Kapitein Schaak ging hier enthousiast mee aan de slag, waarbij zelfs Olivier werd omgetoverd tot een gele auto. Door deze creatieve aanpak verdienden ze hier ook de meeste smurfo’s mee.

Scores:

Check Sparrow – 7

De Vliegende Schaakstukken – 10

Kapitein Schaak – 10

De Schurende Scheurbuiken – 8

Sorry, comments are closed for this item.