Kempenkamp 2004 dag 1

Zaterdag 24/7/2004

Start van het kamp

Start van het kamp
Rond 13.00 was het dan eindelijk zover! Iedereen had zich verzameld bij ’t Hazzo in Aalst en er kon vertrokken worden richting de blokhut in Dongen. Het Kempenkamp 2004 is gestart! We zullen deze week een reis door de jungle meemaken en diverse avonturen beleven. Vandaag staan er al een aantal uitdagingen op het programma…

Kennismakingsspel
Als eerse spel staat natuurlijk het kennismakingsspel op het programma. Er werden hiervoor 8 groepjes gemaakt. Elk groepje kreeg een aantal vragen over de jungle en elk kind mocht een voorwerp uitkiezen. Waar dit voorwerp voor was werd later duidelijk.
Elk groepje moest ook nog van een andere groep de namen van de kinderen opnoemen en vertellen welk voorwerp ze gekozen hebben. Niet elk groepje deed het even goed, maar dat betekende niet automatisch dat dat groepje minder punten kreeg…

 

De Smurfen waren gemeen… Dacht je dat je in je groepje voor de rest van de week zat, dan kwam je bedrogen uit. Alle kinderen werden opnieuw in groepjes ingedeeld. Dit keer was het wel de definitieve groepsindeling. Nu was het tijd voor deel 2 van het spel. De zojuist gekozen voorwerpen moesten gebruikt worden bij het uitbeelden van praktische problemen die je in de jungle tegen kan komen, ze moest er een rivier overgestoken worden, eten gevonden worden, Smurfen bevrijd worden en de weg uit de jungle gevonden worden.

Eindstand Kennismakingsspel

De Jungelaars       10
De Regenbroeders      9
De Avonturiers       8
JC Verdwaald        7
De Apen van de Jungle    6
De Blauwe Bosapen      5
De Ontdekkingsreizigers   4
De Survivors        3

Groep 1: De Jungelaars

 • Sophie Paridaans
 • Bob Stevens
 • Stan van Breemen
 • Jeroen van Poppel
 • Rob de Haas
 • Anne Willem
 • Groep 2: De Blauwe Bosapen

 • Kelly Noten
 • Patrick de Jong
 • Joost van der Meijden
 • Jurgen Antonis
 • Martijn Buitelaar
 • Jasper van der Heijden
 • Groep 3: De Survivors

 • Suzie Noten
 • Roel van Happen
 • Floris Willem
 • Daan de Haas
 • Alex Zahradnik
 • Groep 4: De Regenbroeders

 • Rik van Dam
 • Bennie van Heeswijk
 • Crijn van Vlokhoven
 • Nick Schmitz
 • Laura van Beers
 • Groep 5: De Ontdekkingsreizigers

 • Roy Noten
 • Sjoerd van Horssen
 • Stef van Beers
 • Sven Jansen
 • Ariana Jansen
 • Groep 6: De Apen van de Jungle

 • Dirk Wenting
 • Ruud Weijtens
 • Larissa Jansen
 • Benjamin Bok
 • Sjoerd Paridaans
 • Groep 7: JC Verdwaald

 • Nick Wijnen
 • Brigitte Paridaans
 • Wessel Veerbeek
 • Mark Tilburgs
 • Wendy van der Linden
 • Groep 8: De Avonturiers

 • Gijs Heeren
 • René van Til
 • Jeffrey Leyten
 • Anne van Heeswijk
 • Rutger van Mierlo
 • Aapjes zoeken
  Natuurlijk was dit spel ook helemaal volgens het thema van dit jaar. Maar in tegen stelling tot andere spellen is dit spel heel vaak gespeeld, of we hebben er heel lang over gedaan. Want we speelden het elke dag na het eten. Dat houdt in na het ontbijt, de lunch en na het avondeten. Als bijna iedereen klaar was met eten mochten de groepjes weer een poging wagen om een aapje te vangen. De volgorde waarin dit gebeurde hing af van de scores die werden behaald bij de andere spellen.

  Hoe werkte het spel? Het spel bestond uit een bord van 16 bij 16 vakjes. Dat is in totaal dus 256 vakjes. Op elk vakje zat een fotorolhulsje vast gelijmd. In elk hulsje zat een briefje. Op de meeste briefjes stond een boom, maar op 40 briefjes stond een aapje. Dit aapje was geld waard! Want het groepje dat het aapje gevonden had kreeg meteen een aantal smeurfo’s. Hoeveel smeurfo’s ze kregen hing af van hoe groot het getal was dat op het briefje stond. Meestal was het 3-5, maar er waren ook aapjes die 7 smeurfo waard waren. Naast het getal stond op het briefje ook nog een letter. Die letters waren belangrijk, maar dat kwam pas op het einde van de week. Het spel werkte dus eigenlijk als een soort zeeslag, alleen dit keer waren er dus 8 groepen die omstebeurt mochten kiezen welk hulsje ze wilden open maken.

  Het was de bedoeling om aan het eind van de week alle aapjes gevonden te hebben. Met de gevonden letters kon dan een raadsel opgelost worden. Hiermee kon iets verdiend worden, maar wat dat was bleef nu nog even geheim…

  Vlaggen maken
  Om elk groepje wat extra kleur te geven moest elk groepje een vlag maken. Niet zomaar een vlag, maar een vlag waar de naam van je groepje in uitgebeeld werd. Om het nog wat moeilijker te maken wisten de kindere bij het verzinnen van de groepsnaam nog niet dat ze vlaggen moesten gaan maken. Toch lukte het elke groep om een hele leuke vlag te maken. Het was zeer moeilijk om te bepalen wat nu eigenlijk de leukste vlag is.

   

  Eindstand vlaggen maken

  De Blauwe Bosapen     10
  De Regenbroeders      10
  De Apen van de Jungle    8
  De Jungelaars        7
  JC Verdwaald        6
  De Survivors        5
  De Ontdekkingsreizigers   5
  De Avonturiers       5

  Het Grote Regenwoud Geluidenspel
  Vanavond was het tijd om eens een lekkere wandeling te maken door de jungle. We waren helaas niet alleen in de jungle, maar er waren ook nog wat dieren in de jungle (zoals het hoort) die het niet konden laten om zich zo nu en dan te laten horen. De kinderen moesten de dieren zien te vinden, zoals bijvoorbeeld een koe, schaap, eend en de alom bekende tokki-tokki vogel. Als de kinderen de dieren gevonden hadden, moesten zij de dieren vragen naar het kaartje dat ze zochten. Het enige nadeel was dat de dieren wel in de juiste volgorde gezocht moesten worden en dat het natuurlijk niet zo gemakkelijk gaat in het donker. Het werd er natuurlijk ook niet veel gemakkelijker op door de kinderen die zelf ook de nodige herrie maakten.
  De groepjes durfden het gelukkig allemaal aan om door de donkere bossen op de enge dieren af te lopen en wisten redelijk wat kaartjes te verzamelen. Ook de smurfen wisten zich prima te vermaken met het maken van de geluiden en zeker toen het echt donker werd. Het is namelijk erg leuk als een groepje op een meter afstand voorbij loopt en je gewoon niet ziet, vooral als ze dan ook nog roepen dat ze je wel zien. Toen de kinderen terug waren op de blokhut moesten ze natuurlijk nog wel even een woord zien te maken van de letters die er op hun kaartjes stonden. Uiteindelijk is de stand als volgt geworden:

  Eindstand Geluidenspel

  De Jungelaars       10
  De Survivors        10
  De Ontdekkingsreizigers   9
  JC Verdwaald        7
  De Avonturiers       5
  De Regenbroeders      4
  De Blauwe Bosapen      3
  De Apen van de Jungle    3

  Na dit toch wel redelijk vermoeiende spel moesten de kinderen naar bed. Na enige tijd gingen de kinderen nog slapen ook, om de volgende dag weer met frisse moed te beginnen.

  Muzieksmurf

  De Regenbroeders
  Elke dag schrijft er een ander groepje iets over de gebeurtenissen van de afgelopen dag. De Regenbroeders vertellen wat zij de eerste dag beleefd hebben.

  zaterdag 24 juli 2004

  Het is nu 24 juli 2004. een prachtige dag voor het Kempenkamp. Rond 2 uur kwamen we hier aan in Dongen. Het is hier lekker weer en erg gezellig. Het thema is dit jaar “de Jungle”. Onze groep heet: de Regenbroeders. Het 1e onderdeel van het kennismakingsspel was het junglevragenspel. De bedoeling van dit spel is: beantwoord de vragen en kies een voorwerp. Het voorwerp was nodig voor een opdracht. En je moest dan van groepjes de naam en het voorwerp zeggen dat ze gekozen hadden. Daarna moest je een groepsnaam verzinnen. De groepen zijn: regenbroeders, jungelaars, blauwe bosapen, survivors, avonturiers, apen van de jungle, JC Verdwaald, ontdekkingsreizigers. We hebben vandaag al 9 punten en 3 smurfo’s verdiend. Met smurfo’s kan je dingen kopen (of verkopen). Dat hadden we met het kennismakingsspel gewonnen. Daarbij moest je dingen uitbeelden. Daarbij mocht je een pistool, mes, verrekijker, verldfles, lucifers, walkie-talkie, kompas en een horloge gebruiken. Rond 18.00 uur begonnen we met eten. Ongeveer aan iedere tafel zat een smurf, aan iedere tafel zaten ongeveer 5 personen: 1 smurf en 4 kinderen. We aten een broodje met een worstje ertussen. Als extra kon je ook ketchup, mayonaise, kaas en zuurkool. Als toetje kon je kiezen uit choco vla of vannile vla. De meeste kozen voor chocolade vla. Na het toetje kwamen de punten op het bord. Er waren 8 groepen. Na de punten moest je apen gaan zoeken en daarna moest iedere groep een taak doen. 4 groepen waren vrij en de taken gingen goed. En we hebben zin in de rest van de week.

  De Regenbroeders

  Het was een leuke dag, we hebben één spel gedaan. We zijn rond 2 uur hier gearriveerd en hebben we de spullen klaargelegd. Daarna werden we naar buiten geroepen en werden de regels uitgelegd. Daarna deden we het eerste spel: het kennismakingsspel. Dan moest je een ding pakken en de naam zeggen en dan moest een andere groep die naam zeggen dus een denkspel. Daarna was nog een spel dan moest je een mime toneelstuk doen en de andere groep moest zeggen wat je moest doen. Toen kwam het eten broodje knakworst (het was wel lekker) en toen corvee, het minst leuke.

  De Regenbroeders

  Leave a Reply