Lolsmurfs Dagboek Dag 1

Lief dagboek,

Ik ga beginnen met een waarschuwing. Kempenkamp is een drukke week en ik kan daarom niet beloven dat ik dit dagboek schrijven weer een hele week vol kan houden.

Vandaag is het weer begonnen. Rond 9 uur kwam de huif bij ons aan en daarmee begon de doldwaze Kempenkampweek. Bij ons hebben we schaakspullen, de printer en natuurlijk allerlei spullen voor verschillende spellen ingeladen. O ja, en natuurlijk onze eigen spullen. Maar ja ik ben er zo juist achter gekomen dat ik niet alleen mijn jas, maar ook mijn laptopoplader ben vergeten. Dus de rest van de dagboeken gaan waarschijnlijk vanaf Muzieksmurfs laptop verstuurd worden. Zo blijkt maar weer dat alle smurfen een beetje Klungelsmurf zijn.

Vanaf ons gingen we naar Helmond om bij Hippesmurf de rest van de spulletjes op te halen. Dat was een stuk meer, maar ik ben er vrij zeker dat we alles mee hebben genomen. De ruimte was namelijk leeg toen we daar weg gingen.

Even een kort intermezzo, mijn laptop is net uitgevallen, dus ik zit nu op een andere laptop. Helaas was ik net te laat met mijn administratie te uploaden, dus ga ik dat na kamp inhalen.

Toen we op de blokhut aankwamen had ik vooral contact met de beheerder terwijl de rest om mij heen alle spullen weg aan het zetten was. Ik kan je vertellen dat je je nogal lui voelt als iedereen aan het sjouwen is en jij met de beheerder meekijkt terwijl die de meterstanden opneemt.

Ik sla nu wat over waarin ik onder andere bezig ben geweest met het inrichten van de blokhut, maar nadat de ouders weg waren was ik mede verantwoordelijk voor de kennismakingsspellen. Ik moest nog even snel wat uitprinten omdat Smullie, met wie ik samen verantwoordelijk hiervoor was, het thuis had laten liggen. Geen probleem, zo gebeurd, daar hebben we een printer voor.

Smullie had de smurfen geregeld en ik was spelleider. Een probleem, voor het spel vertelde Muziek de kinderen wat allemaal wel en niet mochten. Ik had echter helemaal geen zin om NOG een keer hiernaar te luisteren, dus ik was door de blokhut aan het lopen, maar daardoor miste ik bijna mijn cue om de uitleg van het spel te beginnen. Oeps. De spellen zelf waren vrij eenvoudig, maar bij het opdelen van de kinderen telde ik gewoon door in plaats van iedereen 1, 2 of 3 toe te kennen. Grapje van Lolsmurf.

Drie rondes spelletjes later was het tijd om de groepjes bekend te maken. Daar kwam het printwerk bij te kijken. De kinderen moesten een alternatieve plattegrond van de blokhut in elkaar puzzelen. Elk groepslid had 1 stukje van de plattegrond van het groepje, dus je moest je groepsgenoten vinden door te kijken waar je stukje bij aan sluit. De kinderen vonden het volgens mij best een uitdaging, maar wel leuk.

De rest van de dag heb ik niet een erg actieve rol in gehad, dus ik laat het hier voor vanavond bij en ga naar bed. Welterusten allemaal en tot de volgende keer!

Sorry, comments are closed for this item.