Bonte avond

Vrijdagavond was het kamp weer bijna voorbij, maar niet voordat nog een avond alles op alles gezet werd: de bonte avond! Dichtsmurf en Klungelsmurf hadden de avond volgepakt met allerlei Oerhollandsche activiteiten. Zo mochten de kinderen eerst levend boter-kaas-en-eieren spelen, waarbij de kinderen van een ander groepje als kruisje of rondje dienden. Daarna was het spijkerpoepen, vervolgens ezeltje prikje en ten slotte koekhappen.

Na deze spelletjes was het tijd voor toneelstukjes. De groepjes waren aan het begin van de week gevraagd zelf een toneelstukje te verzinnen, dat ook voor de eindstand mee zou tellen.

De supersnoepjes hadden een grote act voorbereid: zij hadden namelijk een heus toneelstuk met meerdere scenes gemaakt. Meneer Ching (een man met vele gadgets) is gekidnapt door Black Firefox en zijn gadgets zijn afgepakt. Gelukkig heeft hij nóg een gadget waarmee hij de hulp van superhelden kan inschakelen. Deze superhelden wisten de slechterik te overmeesteren, mede geholpen doordat Meneer Ching heel sluw nepgadgets had gegeven aan Black Firefox.

De Spoodermannen hadden een kookshow gemaakt, ‘Koken met Klungel’. Dat staat natuurlijk garant voor ongelukken, niet in de laatste plaats doordat de kokende Klungel het recept gestolen bleek te hebben. Daar was de ‘echte’ (?) Klungel het niet mee eens en hij wilde het recept met geweld terugstelen. Veel gevaar leverde dat overigens niet op, waardoor de kokende Klungel vrolijk kon doorgaan met koken.

De kapitein onderbroeksquad wilde aan het eind van de week toch nog wat kwijt over hun ontstaansgeschiedenis. Wie is kapitein onderbroek, en waar komt hij vandaan? De kinderen wisten dit in geuren en kleuren uit te beelden.

Cathelijne en Sven hadden daarnaast nóg iets voorbereid. Cathelijne wilde namelijk gaan paardrijden, maar omdat er geen paard beschikbaar was (Boerûh heeft inmiddels een trekker), was er een smurf gevonden waarop Cathelijne haar paardrijkunsten kon vertonen.

Nadat iedereen zijn acteerkunsten had laten zien, hadden Muziek en Klungel nog een welbekend liedje geschreven: het nooit-meer-teruglied, ook te vinden op Youtube. Hoewel het voor veel kinderen nieuw was, werd het al gauw zachtjes meegezongen (hard zingen mag niet vanwege Corona). Daarna was het tijd voor vrij spelen, Donald Ducks lezen, kampvuur met Dichtsmurf en alles wat je toch nog snel wilde doen dit kamp. Vla eten zonder handen was bijvoorbeeld een favoriet onder veel kinderen. Ook Smulsmurf deed een paar ronden mee, maar moest bekennen dat ook hij zijn grens had gevonden. De jongste kinderen hadden bovendien nog een minigolfbaan aangelegd met schoenen, pylonnen en andere dingen die voorradig waren. Nadat ze deze met veel trots aan de smurfen getoond hadden, was het tijd om te gaan slapen.

Sorry, comments are closed for this item.