Infinity Stone Schaak

Door het slechte weer van donderdagmiddag werd het Levend Stratego opgeschoven naar de volgende ochtend. Om de middag toch op te vullen hebben we besloten het schaakspel van de vrijdagochtend naar donderdag te halen.

De kinderen dokenin de Marvel Avengers films en moesten alle Infinity Stones zien te verzamelen op het schaakbord. Wit kreeg er drie en zwart kreeg er drie. Wit begon met één steen neer te leggen op zijn of haar eigen helft op een vrij veld. Daarna mocht zwart er een neerleggen en dit werd herhaald tot de Space Stone, Mind Stone, Reality Stone, Power Stone, Time Stone en de Soul Stone op het veld lagen.

Het concept van het spel was heel simpel; het moment dat een van de spelers alle zes de stenen in het bezit had, had deze speler gewonnen. Zodra je met een stuk op een veld met een Stone gaat staan (door gewoon te zetten of door te slaan) draagt dat stuk het voortaan mee. De Stones die bij dat stuk horen bewegen dan ook mee wanneer dat stuk zet.

Wat niet iedereen meteen doorhad was dat je dus een gedekte pion met een dame kon slaan, mits die pion de laatste Stone bij zich had die je nodig had voor de overwinning. Denkt de ene speler: Ha! Blunder! Leunt de andere speler al achterover met een glimlach op zijn gezicht omdat hij de winst binnen heeft gesleept.

De Lachende Pizzapannenkoeken: 8

De Supersnoepjes: 10 (uiteraard)

Spooderman: 9

Kapitein Onderbroek Squad: 9

Sorry, comments are closed for this item.