Ridder- en Jonkvrouwenschaak

In de middeleeuwen droegen ridders zwaarden. Zoals we allemaal weten is het Engelse woord voor paard “knight”, wat ridder betekent. Deze gewapende stukken konden hierdoor niet alleen slaan en zetten met de gewone paardensprong, maar ook een stuk slaan wat aangrenzend is zonder zelf te bewegen.
De ridders en de koning moeten zich bovendien aan de erecode houden dat ze geen jonkvrouwen slaan. De dame mocht hierdoor niet geslagen worden door deze stukken.
De veranderingen brachten menig deelnemer in verwarring, waardoor sommige van de beste schakers amper een partij hebben gewonnen. Anderen waren de aanpassingen snel meester en overwonnen snel met hun sterkere paarden en dames.

PiëlzckØlèrç 7
De Tijdreizende Torens 6
De Brownie Beren 10
De Etende Mensen 8
Prehistorische Processierupsen 7
Ugh hubba ukka ugh 6

Sorry, comments are closed for this item.