Kruistocht

Vandaag gingen de kinderen op Kruistocht. Een van de grasveldjes in Boshoven werd tot heilige grond verklaard die de kinderen koste wat het kost moesten veroveren. Om het gebied te veroveren moesten de kinderen alleen of in groepjes bij de eindpost aankomen. Meer kinderen leverde meer punten op, maar ook meer risico: als je een kaartje hebt om met 3 kinderen aan te komen, mag je niet met z’n tweeën aankomen. Met z’n vieren mag ook niet, want dan heeft er eentje pech. De kinderen moesten dus strategisch kiezen met hoeveel ze dachten binnen te kunnen komen zonder door de heidense smurfen afgetikt te worden.

Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Fanatiek trokken de groepjes kinderen samen ten strijde. Dat dit niet altijd de beste tactiek was, ondervond Valentijn die als enige van zijn groepje van 5 overgebleven was en niet genoeg medekruisvaarders kon vinden om zijn kaartje in te leveren. Dat kwam ook door de snelheid van de smurfen: vooral Smullie maakte er een sport van alle groepsoudsten af te tikken. Hij werd hierin mede gesteund door de regel dat dit jaar smurfen ook (officieel) met knuppels mochten gooien. Boerûh merkte dat deze regel ook nadelen had: zij gooide een knuppel op een kind, waarna de knuppel over de schutting stuiterde. Weg knuppel. Ook Klungel gooide zijn knuppel over de schutting (hoe kan het ook anders). Met Dayen op zijn schouders waren ze net groot genoeg om te kijken in wiens tuin de knuppels terechtgekomen waren en werden de meeste knuppels weer teruggevonden.

Hoewel iedereen minstens één kruistocht succesvol had voltooid, waren de Brownie beren de duidelijke winnaar. Niet alleen hadden zij de meeste punten; ook hadden ze met Casper een lid van het groepje van drie kruisridders (samen met Roel en Sascha) dat samen een tocht succesvol volbracht. De eindstand was als volgt:

PiëlzckØlèrç 7
De Tijdreizende Torens 9
De Brownie Beren 10
De Etende Mensen 9
Prehistorische Processierupsen 8
Ugh hubba ukka ugh 8

Sorry, comments are closed for this item.