Levend Stratego

Zondagavond vertrokken een aantal smurfen richting Boshoven om daar het oud Egyptische slagveld terug in het leven te roepen. Team Piëlzckølèrç, de Tijdreizende Torens en de Brownie Beren (groepjes 1, 2 en 3) namen het op tegen de Etende Mensen, de Prehistorische Processierupsen en Ugh Hubba Ukka Ugh (groepjes 4, 5 en 6). De eerste ronde werd beslist toen dat groepjes 1, 2 en 3 de vlag binnenbrachten bij hun post. De sterke kaartjes waren onder andere de Farao, de Vizier en de Mummie. De kinderen moesten ook uitkijken voor de kaartjes met de Cobra (bom) want die kon alleen verslagen door de Slangenbezweerder (mineur). Met goed uitkijken, verstoppen maar vooral veel en hard rennen probeerden te kinderen elkaar en de vlag te pakken te krijgen.
De tweede ronde werd gespeeld totdat de kaartjes op waren. Het was dus van belang om zo veel mogelijk te kinderen te tikken (en dan hopelijk wel te winnen…). Helaas had één post het over het hoofd gezien dat er nog een heel aantal kaartjes in de tas lagen die niet meededen in het spel dus was deze ronde niet geheel volgens de bedoeling wat eerder afgelopen.
In de laatste ronde hadden beide teams door dat veel mensen om het kind met de vlag heen een must was. Het was voor beide teams dan ook een heel karwei om de vlag te veroveren en terug te brengen naar hun eigen post. Uiteindelijk won team 1/2/3 doordat de kaartjes van de anderen op waren.
Door het gelijkspel dat is ontstaan uit de eerste en laatste ronde hebben alle groepjes 8 punten gekregen.

Sorry, comments are closed for this item.