Handtekeningen-smokkelspel

Donderdagavond stond het handtekeningen-smokkelspel op het programma. De smurfen hadden van een aantal VIP’s (Very Important Potige) handtekeningen weten te bemachtigen. Klungelsmurf had deze echter ergens laten slingeren, wat natuurlijk niet zo slim is want die handtekeningen zijn veel geld waard. Klungel! Het doel van het spel was dus zoveel mogelijk verschillende handtekeningen naar de eindpost te smokkelen. Aan de smurfen dus de lastige taak dit te voorkomen. Ze stonden daarom strategisch opgesteld, geholpen door de omgeving. Achter elke schutting of hoek kon een smurf zitten en niet alle steegjes hadden 2 uiteinden. Vanwege het WK hadden de smurfen bovendien het concept ‘zonedekking’ goed bestudeerd. Hierdoor was het aanvankelijk bijna ondoenlijk door de verdediging van de smurfen te komen.

Wat het nog spannender maakte, was dat naast een boel kopieën ook van iedere VIP één originele in omloop was. Deze was herkenbaar aan de blauwe pen waarmee deze geschreven zijn. Zo’n originele handtekening is natuurlijk helemáál veel geld waard. Wanneer je zo’n handtekening had en deze verloor, werden ze hoogstpersoonlijk door Knutsel verknutseld tot een hoopje snippers. Er was de smurfen veel aan gelegen deze zeldzame handtekeningen te pakken te krijgen. Rens van Dijken wist zelfs maar 10 meter ver te komen doordat Potige in al zijn enthousiasme het originele Knutsel-kaartje wist in te pikken. Aan Knutsel de ondankbare taak haar eigen kaartje te verscheuren… Ernst daarentegen wist het kaartje van Klungel naar de overkant te brengen door een potje steen-papier-schaar te winnen van een niets vermoedende Klungel. Ook Mika had een origineel kaartje, maar Hippe smurf wist vrijwel elke poging van Mika een handtekening te smokkelen onschadelijk te maken.

Later in het spel kwamen er wat scheurtjes in de organisatie van de smurfen. Hierdoor lukte het vrijwel iedereen toch wat handtekeningen binnen te harken. Uiteindelijk leverde dit de volgende score op:

Actie!!!!!: 6
De gelaarsde pionnen: 9
De rode lopers: 8
Het regent schaakstukken: de film: 10
New Kids: Smurfo: 5
Schaakowners: 7

Sorry, comments are closed for this item.