Spotlightschaak

Tijdens het schaakspel ‘spotlightschaak’, is het centrum van het schaakbord essentieel. Wanneer er een stuk in één van de middelste vier vakken wordt geplaatst, mag de speler nog een zet uitvoeren. Deze variant van het traditionele schaakspel maakt het extra spannend.

De eerste ronde won wit 14 van de 16 partijen en de tweede ronde won zwart 15 van de 16 partijen. Nadat nieuwe tactieken werden bedacht bleek zwart de overhand te houden met gemiddeld 10 van de 16 partijen. Verder blonk Koen van De Gelaarsde Pionnen vooral uit met 3,5 punten uit 5 partijen, en dat voor een negenjarige! Uiteindelijk bleken New Kids: Smurfo overwinnend, vooral Casper met 4,5 punten deed het erg goed. Na een aantal spannende rondes met klok, is de uitslag als volgt:

Actie!!!!!!!!!!: 9
De Gelaarsde Pionnen: 8
De Rode Lopers: 6
Het regent Schaakstukken: de Film: 6
New Kids: Smurfo: 10
De Schaakowners: 7

Sorry, comments are closed for this item.