Kempenkamp 2005 dag 6

Donderdag 14/7/2005

Een nat dagje…

Waterspellen, deel twee
Het laatste onderdeel van de waterspellen, Aquaduct, is vandaag gespeeld. Natuurlijk was er eerst weer lekker veel tijd om te gaan zwemmen, want dat hoort er op kamp uiteraard ook bij!

 

Voor Aquaduct moesten alle deelnemers per groep zoveel mogelijk water in de emmer krijgen door sponsballen in stukken fietsband, het aquaduct, leeg te knijpen en zo via andere stukken naar de emmer door te laten stromen. The Gladiators hadden op dit onderdeel hun Joker ingezet en dat bleek een heel goede beslissing, want zij kregen het voor elkaar om in 10 minuten wel 51 volle bekertjes in hun emmer te krijgen. Hierdoor kregen zij de eerste plaats en dus na de verdubbeling 20 punten voor dit onderdeel!

 

Voor de scorelijst wordt dat dan:

Uitslag Waterspellen

Nos               15
The Gladiators         13
De Brassers           11
De Schakende Romeinen      10
Julius Flapdrol         9
De Bataafjes          7
V                6
De Smurfschieters        5

Pret tussendoor
Naast de waterspellen kon er vandaag natuurlijk gezwommen worden. Dit werd dan ook fanatiek gedaan. Vooral het soppen van de smurfen was een favoriete bezigheid. Surfsmurf kan hierover meepraten. Hij weet nog steeds niet of hij Roy meer gesopt heeft dan Roy hem…

Simin en Tom hadden ondertussen weer een nieuw zandkasteel gebouwd, compleet met grachten. Vol trots lieten zij hun bouwwerk zien…

 

Ook waren er allemaal spelletjes meegenomen. Die werden vaak gebruikt. Hall Galli en De beer is los bijvoorbeeld werden vaak gespeeld.

 

De meegenomen gitaar werd ook regelmatig gebruikt. Vooral Crijn en Rutger waren blij dat de gitaar meegenomen was. Het was echter Smurfin die de meeste liedjes wist te spelen op de gitaar. Veel kinderen zongen mee met de liedjes die gespeeld werden.

Een enkeling gebuikte deze dag echter om een beetje uit te rusten, terwijl iemand naders rustig een krantje aan het lezen was. Je had dus de mogelijkheid om te doen wat je wilde.

Groot doorgeefschaak
Deze avond stond er doorgeefschaken op het programma. Niet zomaar doorgeefschaak, maar groot doorgeefschaak. Iedereen zat in een grote kring en er werd met één team tegen een ander team gespeeld. Dit gaf natuurlijk Heel erg leuke effecten.

 

Als er een partij gewonnen werd, dan wilde dat nog niet veel zeggen. Er kon zo weer een nieuwe partij begonnen worden. Werd er door een team 5 punten behaald, dan had dat team gewonnen.

 

Het bleek al snel dat de buitenring het beste ging. Zij wonnen telkens, zelfs na een kleine aanpassing in de teamopstellingen lukte het de binnenring niet om te winnen.

 

Er werd fanatiek gespeeld. Als iemand een stuk nodig had dan kon je dat aan de andere kant van de zaal horen! Het scoren ging dan ook steeds sneller. Voordeel was natuurlijk dat er hierdoor meer ronden gespeeld konden worden…

 

Benjamin probeerde alle stukken van zijn tegenstander te veroveren, maar dat schoot niet echt op want iedereen die hij tegenkreeg kreeg een berg stukken van zijn teamgenoot. Hoe kwam dat nou eigenlijk??? Naast Benjamin zat Anne van Heeswijk… Nou ja, het zou ook Potige Smurf kunnen zijn (Anne was iets eerder naar bed gegaan)… Het wilde Anne/Potige maar niet lukken om geen stukken weg te geven. Pech dus voor Benjamin…

 

Na alle inspanningen kon er wat lekkers gepakt worden omdat Brillie inmiddels chips en drinken klaar had gezet. Daar werd natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt.

Marshmallows roosteren
Het kampvuur is deze week al vaker aan geweest, maar vandaag waren er voor het eerst marshmallows om te roosteren. Daar werd natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt. Je moest wel uitkijken want als je je spekkie in het vuur hield in plaats van er dichtbij, dan hield je een zwarte marshmallow over!

 

Iedereen had een bekertje vol met marshmallows gekregen. Toen die allemaal op waren werd het echter de hoogste tijd om te gaan slapen, want de volgende dag zou het wel weer eens laat kunnen worden…

Leave a Reply